Κουραμπιέδες βουτύρου μπουκίτσες
Ποτέ δεν είναι αργά για άλλη μια συνταγή κουραμπιέδων. Μικρές κομψές μπουκίτσες με υπέροχο άρωμα απο φρέσκο βούτυρο. Είναι η αγαπημένη μας συνταγή και μου την έχει δώσει πριν αρκετά χρόνια μια καλή μου φίλη.
Λίγα μυστικά ακόμα
Όπου φλυτζάνια = δοσομετρική κούπα.Το αμύγδαλο το προσθέτετε είτε ασπρισμένο είτε με τη φλούδα (αναλόγως πως το προτιμάτε).Αν θέλετε τους πλάθετε σε μεγαλύτερο μέγεθος (βγαίνουν περίπου 30-40 κουραμπιέδες). Προσοχή στο ψήσιμο για να μην καούν.Πολλές φορές τους ραντίζω με λικέρ μαστίχας αντί για ανθόνερο. Καλή επιτυχία!
Υλικά
-
2 φλυτζάνια βούτυρο γάλακτος σε βαζάκι (κατά προτίμηση αιγοπρόβειο)
-
1/2 φλυτζάνι ζάχαρη άχνη
-
4-5 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
-
2 βανίλιες
-
1 φλυτζανάκι του καφέ λικέρ μαστίχα
-
1/2 φλυτζάνι αμύγδαλο χοντροσπασμένο και καβουρδισμένο
-
ανθόνερο για να τους ραντίσουμε
-
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο μαζί με το μισό φλυτζάνι άχνη πολύ καλά, μέχρι να ασπρίσει το βούτυρο (θέλει περίπου 20 λεπτά).
-
2
Ρίχνουμε τους κρόκους έναν έναν,
-
3
Τις βανίλιες, το μπέικιν πάουντερ,
-
4
Το λικέρ
-
5
Και τα αμύγδαλα.
-
6
Προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά
-
7
Μέχρι να αποκτήσουμε μια μαλακή εύπλαστη ζύμη (συνήθως παίρνει και την 5η κούπα αλεύρι).
-
8
Πλάθουμε μικρές μπαλίτσες και τοποθετούμε σε λαμαρίνα φούρνου στρωμένο με λαδόκολλα.
-
9
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για μισή ώρα περίπου, στην τελευταία κάτω σχάρα.
-
10
Μόλις τους βγάλουμε απο το φούρνο τους ραντίζουμε αν θέλουμε με ανθόνερο.
-
11
Όταν κρυώσουν τελείως τους πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Σχόλια