Κουραμπιέδες express

34 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
femcook
femcook @femcook
Θεσσαλονίκη,Ελλάδα

Μιά διαφορετική προσέγγιση της αγαπημένης μας συνταγής των εορτών.. Πιό εύκολη, πιό γρήγορη με εγγυημένο αποτέλεσμα.. #Γιορτινό #Χριστούγεννα

Λίγα μυστικά ακόμα

Για την παρασκευή χρησιμοποιώ τον κάδο κοπής του πολυμίξερ με τον κόφτη.Η κούπα που χρησιμοποιώ είναι μιά κούπα από εκείνες που πίνουμε τον γαλλικό καφέ... Ούτε πολυ μεγάλη, ούτε πολύ μικρή.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

35 Minutes
  1. 1 πακέτο φρέσκο βούτυρο (250γρ) από το ψυγείο
  2. 3 κουπες αλεύρι γιά όλες τις χρήσεις
  3. 1/2 κούπας ζάχαρη ψιλή
  4. 1 κ.γ. μπεικιν
  5. 1 κ.σ. τσίπουρο (χωρίς γλυκάνισο) ή κονιάκ
  6. 1 κ.σ. ανθόνερο παγωμένο
  7. 2 βανίλιες
  8. 1/2 κούπας αμύγδαλα καβουρντισμένα κοπανισμένα
  9. μερικά ολόκληρα αμύγδαλα (προαιρετικά)
  10. ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε ένα μπωλ ανακατεύω το αλεύρι με το μπείκιν, τις βανίλιες και την ζάχαρη.

  2. 2

    Βάζω το βούτυρο σε κομμάτια στο μιξερ και προσθέτω το μίγμα του αλευριού.

  3. 3

    Ανακατεύω με τον κόφτη μέχρι να υγραθεί όλο το αλεύρι.

  4. 4

    Προσθέτω το παγωμένο ανθόνερο και το τσίπουρο και τα ανακατεύω μέχρι να γίνουν ενιαία ζύμη.

  5. 5

    Προσθέτω και τα κομμένα αμύγδαλα. Γινεται μιά ζύμη όχι πολύ σκληρή που πλάθεται και δεν κολλάει. Αφήνω την ζύμη μιά ώρα στο ψυγείο σε νάιλον σακούλα.

  6. 6

    Παίρνω μικρές ποσότητες και πλάθω μπαλάκια τοποθετώντας προαιρετικά κι ένα ολόκληρο αμύγδαλο στην μέση.

  7. 7

    Τα βάζω σε ταψι στρωμένο με λαδόκολλα και κάνω μιά μικρή λακουβίτσα με το δάχτυλο μου σε κάθε κουραμπιέ.

  8. 8

    Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 180 βαθμούς 30-35 λεπτά ανάλογα με το πόσο μεγάλους κάνω τους κουραμπιέδες..

  9. 9

    Όσο είναι ζεστοί τους περνάω πρώτη φορά από την άχνη. Η επιτυχία είναι εγγυημένη.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

femcook
femcook @femcook
στις
Θεσσαλονίκη,Ελλάδα
Λατρεύω την δημιουργική μαγειρική, τα τελευταία χρόνια κάνω low carb και keto διατροφή αλλά πότε πότε θυμάμαι τις παλιές μου αγαπημένες συνταγές !! Μ΄αρέσει να πειραματίζομαι στην κουζίνα, να δημιουργώ νέες συνταγές αλλά και να κάνω παραλλαγές σε παλιές.. !! Εννοείται ότι δεν αφήνω να πάνε χαμένες καλές συνταγές από φίλους και γνωστούς.. !! Εάν σας αρέσουν τα γευστικά ταξίδια ακολουθήστε με στην περιπλάνηση μου.. !!
Δες περισσότερα