Κουραμπιέδες με ούζο
Εύκολη, γρήγορη και προπάντων πεντανόστιμο αποτέλεσμα θα με θυμηθείτε!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Με το φρέσκο βούτυρο είναι πολύ πιο νόστιμοι,βέβαια κάποιοι δεν το θέλουν καθόλου οπότε μπορούν να το αντικαταστήσουν με φυτίνη μόνο.Το αλεύρι το ρίχνουμε σιγά-σιγά.Εγώ κρατάω λίγο, ψήνω 2-3 για να δοκιμάσω και αν θρυμματίζονται εύκολα προσθέτω το υπόλοιπο.Τέλος ανάλογα με την ποσότητα που θες ρυθμίζεις και το μέγεθος της κούπας, εγώ βάζω συνήθως τις μεγάλες κούπες που πίνουμε τον Νες-Καφέ.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Το βούτυρο που βάζω είναι 1/2 φυτίνη και 1/2 φρέσκο.
-
2
Το έχω βγάλει ήδη και έχοντας πάρει θερμοκρασία δωματίου το χτυπάω πρώτα με την άχνη.
-
3
Μετά προσθέτω το μπέϊκιν, τις βανίλιες, το ούζο και σιγά-σιγά το αλεύρι.
-
4
Στο τέλος προσθέτω τα αμύγδαλα τα οποία τα έχω ασπρίσει,κόψει ανάλογα το μέγεθος που θέλω και καβουρδίσει.
-
5
Τους ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο 160ο-180ο Κελσίου για 15-20' μέχρι να ροδίσουν.
-
6
Αφού κρυώσουν λίγο τους βάζω σε λαδόκολλα και τους πασπαλίζω με άχνη.
Σχόλια (3)