GIOVANNA
GIOVANNA @cook_8452082
,ΕΛΛΑΔΑ

Εύκολη, γρήγορη και προπάντων πεντανόστιμο αποτέλεσμα θα με θυμηθείτε!!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Με το φρέσκο βούτυρο είναι πολύ πιο νόστιμοι,βέβαια κάποιοι δεν το θέλουν καθόλου οπότε μπορούν να το αντικαταστήσουν με φυτίνη μόνο.Το αλεύρι το ρίχνουμε σιγά-σιγά.Εγώ κρατάω λίγο, ψήνω 2-3 για να δοκιμάσω και αν θρυμματίζονται εύκολα προσθέτω το υπόλοιπο.Τέλος ανάλογα με την ποσότητα που θες ρυθμίζεις και το μέγεθος της κούπας, εγώ βάζω συνήθως τις μεγάλες κούπες που πίνουμε τον Νες-Καφέ.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 2 φλυτζάνια βούτυρο
  2. 1/2 φλυντζάνι άχνη
  3. 1 φλυντζάνι αμύγδαλα
  4. 5 φλυντζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  5. 1/2 κ.γ μπέϊκιν πάουντερ κοφτό
  6. 2 βανίλιες άρωμα
  7. λίγο ούζο 1/4 ποτ. κρασιού

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Το βούτυρο που βάζω είναι 1/2 φυτίνη και 1/2 φρέσκο.

  2. 2

    Το έχω βγάλει ήδη και έχοντας πάρει θερμοκρασία δωματίου το χτυπάω πρώτα με την άχνη.

  3. 3

    Μετά προσθέτω το μπέϊκιν, τις βανίλιες, το ούζο και σιγά-σιγά το αλεύρι.

  4. 4

    Στο τέλος προσθέτω τα αμύγδαλα τα οποία τα έχω ασπρίσει,κόψει ανάλογα το μέγεθος που θέλω και καβουρδίσει.

  5. 5

    Τους ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο 160ο-180ο Κελσίου για 15-20' μέχρι να ροδίσουν.

  6. 6

    Αφού κρυώσουν λίγο τους βάζω σε λαδόκολλα και τους πασπαλίζω με άχνη.

Αντιδράσεις

Σχόλια (3)

ΣΤΕΛΛΑ ΑΣΤΕΡΑΚΙ
ΣΤΕΛΛΑ ΑΣΤΕΡΑΚΙ @cook_8476850
Η φυτινη μου κόλλαγε στο ζύμωμα κ κατι εκανα λαθος με το αλευρι,εβαλα πολυ.γινοντουσαν τρήματα κ μετρια γευση απο το αρκετο αλευρι που εβαλα.

Από

GIOVANNA
GIOVANNA @cook_8452082
στις
,ΕΛΛΑΔΑ

Κορυφαία αναζήτηση σε