froufrouka
froufrouka @froufrouka_2016

Οι πιο τραγανοί και νόστιμοι κουραμπιέδες που φάγατε ποτέ!!!!!!!!!!!!!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Όταν φθάνετε να ρίξετε και το 2ο πακέτο αλεύρι με λίγη προσοχή ώστε το μίγμα να μην τρίβεται. Όχι ότι δεν θα γίνουν και πάλι υπέροχοι απλά θα σας παιδέψει στο να τους δώσετε σχήμα. Πολύ καλό ανακάτεμα της ζύμης για να πάει παντού το βούτυρο ώστε να πλάθεται πιο εύκολα.Καλή επιτυχία!!!!!!!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

40 Minutes
  1. 1 κιλό φυτίνη
  2. 3 βανίλιες
  3. 1 ποτήρι του κρασιού κονιάκ
  4. 2 κρόκους αβγών
  5. 1/2 κιλό αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και καβουρδισμένα
  6. 2 κιλά αλεύρι περίπου για όλες τις χρήσεις
  7. ανθόνερο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ανακατεύουμε τη φυτίνη, το βούτυρο και 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρατέψουν.

  2. 2

    Έπειτα ρίχνουμε τους κρόκους και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Μπορείτε να το κάνετε είτε με το χέρι είτε με το μίξερ. Η επιλογή δική σας.

  3. 3

    Προσθέτουμε το κονιάκ, τις βανίλιες, τα αμύγδαλα (ξεφλουδισμένα, καβουρδισμένα και σπαμένα ή με το χέρι ή με το μίξερ σε χοντρά κομμάτια) και τέλος το αλεύρι και πλάθουμε σιγά σιγά δίνοντας ότι σχήμα θέλουμε.

  4. 4

    Απλώνουμε μία λαδόκολα στη λαμαρίνα και τα τοποθετούμε.

  5. 5

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο μέτριο φούρνο (170c-180c) μέχρι να ροδίσουν.

  6. 6

    Πριν κρυώσουν τα ραντίζουμε με ροδόνερο. Παίρνουμε 2 λαδόκολες τις απλώνουμε στο τραπέζι ρίχνουμε μπόλικη άχνη, τοποθετούμε πάνω τους σπαλίζουμε με την υπόλοιπη άχνη.

Αντιδράσεις

Σχόλια (8)

Βαγγος 13
Βαγγος 13 @cook_8456372
καλησπερα!!!η συνταγη πολυ καλη μονο που θα αντικαταστησω την φυτινη με βουτυρο φρεσκο!!!!!!!!!

Από

froufrouka
froufrouka @froufrouka_2016
στις