Κουραμπιέδες όνειρο!

Bαθμολογία: 4.8691
       
 
298 ψήφοι
ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 22.11.08

Περιγραφή

Οι γιορτές πλησιάζουν. Ας τις υποδεχτούμε με αυτούς τους φανταστικούς κουραμπιέδες!

Κουραμπιέδες όνειρο!
photo: iris

Τι χρειαζόμαστε:

  • 500 γρ. lurpak σε θερμοκρασία δωματίου
  • 300 γρ. αραβοσιτέλαιο
  • 1 κούπα αμύγδαλα ασπρισμένα και καβουρδισμένα, χοντροκομμένα
  • 4 βανίλιες
  • 1 1/2 κούπα άχνη κοσκινισμένη (αν τα θελετε πιο γλυκά, βάλτε 2)
  • 1 σφηνάκι γεμάτο ούζο ή τσίπουρο
  • 1 κουταλάκι γεμάτο σόδα
  • 1 1/2 με 2 κιλά μαλακό αλεύρι
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Κουραμπιέδες
Εποχιακά: Χριστουγέννων
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Δυσκολία: Με φωτο , Εύκολο , Γρήγορο
Περιέχει: Ξηρούς καρπούς
Κόστος:
(5 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(6 ψήφοι)
Προετοιμασία: 38' (6 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 21' (5 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1
1) Ανακατεύουμε με το χέρι ή κουτάλι το βούτυρο να μαλακώσει.
Βήμα 2
2) Προσθέτουμε σιγά σιγά το λάδι, ανακατεύοντας με σύρμα να γίνουν ένα μείγμα.
Βήμα 3
3) Προσθέτουμε τις βανίλιες, τη σόδα διαλυμένη σε λίγο νερό, το ούζο ή το τσίπουρο, τη ζάχαρη, το αλεύρι (όσο πάρει να γίνει ζύμη μαλακή κι αφράτη)
Βήμα 4
4) και τέλος, ανακατεύουμε στη ζύμη τα αμύγδαλα.
Βήμα 5
5) Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε λαμαρίνα.
Βήμα 6
6) Πλάθουμε κουραμπιέδες και τους αραδιάζουμε σε λίγη απόσταση.
Βήμα 7
7) Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμών, στο 2ο ράφι, το πολύ 20 λεπτά.
Βήμα 8
8) Πασπαλίστε τους με άφθονη κοσκινισμένη άχνη ζάχαρη
Βήμα 9
9) και στοιβάξτε τους σε σχέδιο πύργου σε πιατέλα. Καλύψτε με μεμβράνη.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θέλετε, αφήστε ολόκληρα τα αμύγδαλα και τυλίξτε όσα θέλετε σε κάθε κουραμπιέ! Στα 10 λεπτά με τέταρτο, με πιρούνι κόψτε 1 κουραμπιέ, να δείτε αν έγινε. Πρέπει να σπάει αμέσως, να τρίβει και να ναι μαλακός! Είναι καλύτεροι κι από του ζαχαροπλαστείου, δοκιμάστε τους και θα με θυμηθείτε! Εχουν σίγουρη επιτυχία....εκτός απροόπτου! Καλή επιτυχία!

Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Σχετικές συνταγές

Κουραμπιέδες του Άκη Κουραμπιέδες του Άκη
4.7143
       
       
(7)
Κουραμπιέδες τραγανοί Κουραμπιέδες τραγανοί
4.925
       
       
(40)
Κουραμπιέδες Σοκολάτας Κουραμπιέδες Σοκολάτας
4.3333
       
       
(3)
Κουραμπιέδες για αρχάριους Κουραμπιέδες για αρχάριους
3.1111
       
       
(9)

    484 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από MIKAELLA, 26-11-08  
    Πολύ ωραία συνταγή Μπράβο! Εγώ χρησιμοποίησα φυτικό βούτηρο για να είναι νιστήσιμοι!
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 26-11-08  
    Δεν υπαρχει προβλημα!Παντως, ειναι οι ωραιοτεροι κουραμπιεδες που εχω φαει, ονειρο!Σε μερικες μερες...αναλαμβανω δραση!Καταλαβαινετε τι σημαινει αυτο....
    #
    Σχόλιο από Αντιγόνη, 26-11-08  
    Να ρωτήσω κάτι? Δεν χρειάζεται αυγό? Πώς εξασφαλίζεται ότι θα ενωθεί η ζύμη και δεν θα διαλύεται μετά το ψήσιμο? Το λέω γιατί δεν θυμάμαι να έχω ξαναδεί συνταγή για κουραμπιέδες χωρίς αυγό. Ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 26-11-08  
    Εγω παλι Αντιγονη μου, δεν ξερω κουραμπιεδες με αβγουλακι! Περυσι που εκανα 2 δοσεις και μιση πριν λιγες μερες, εκαναν παταγο! Κανε μια δοκιμη με τη 1/2 δοση η λιγοτερο! Δε νομιζω να μη γινουν, αδυνατο! Και η ζυμη, μαλακη, αφρατη...μμμμ..Αν εχεις καποια απορια, πες μου!
    #
    Σχόλιο από MARILIA, 29-11-08  
    Μπορώ να βάλω ανθονερο πειν πασπαλισω με αχνη? Ρωταω επειδη εχει ουζο....
    #
    Σχόλιο από MARILIA, 29-11-08  
    Τα φτιάχνω τωρα...ενω τα εκανα μικρές μπαλιτσες μου φουσκωσαν και εγιναν πλακε :((( εβαλα ενα κουταλακι σοδα στη μιση δοση ομως, μηπως φταιει αυτό?
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 30-11-08  
    Τι εννοεις "πλακε"? Να τμην τα κανεις πολυ μικρα, κανε τα λιγο μεγαλυτερα! Πως σου βγηκαν? Ετριβαν?Ηταν σαν του εμποριου?Κανονικα, θα πρεπε να ταν!
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 7-12-08  
    Ισως εφταιγε η αρκετη σοδα που εβαλες στη μιση δοση!Η σοδα τα απλωνει!Γι αυτο εγιναν πλακε!Αν τα κανεις με τις αναλογιες που γραφω,δε θα χεις προβλημα!
    #
    Σχόλιο από ΝΟΙΚΟΚΥΡΟΥΛΑ, 7-12-08  
    τελεια συνταγη!!!!κανεις δεν πιστευε οτι ηταν σπιτικοι και οχι εμποριου!!!!!!!!!!!συγχαρητηρια πεταλουδιτσα μου!!!οι πιο καταπληκτικοι κουραμπιεδες που δοκιμασα ποτε!!!!
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 8-12-08  
    πολυ χαιρομαι που σου πετυχαν!κι εμενα ετσι γινονται γι αυτο και δεν αγοραζω ετοιμους!yummy...
    #
    Σχόλιο από kristia, 11-12-08  
    #
    Σχόλιο από iris, 11-12-08  
    ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ θελω να σε ρωτησω κατι πριν τους δοκιμασω να τους φτιαξω.Πρωτον ποσοι περιπου βγαινουν?Και δευτερον αν αντι για βουτυρο lurpak βαλω φρεσκο γαλακτος πειραζει?
    #
    Σχόλιο από Ginger, 11-12-08  
    Iris, στους κουραμπιέδες πάντα βάζω φρέσκο βούτυρο κι έχουν ασύγκριτο άρωμα. Δεν τους έχω δοκιμάσει με άλλο βούτυρο.
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 12-12-08  
    δεν πειραζει αν βαλεις γαλακτος!Απλα εγω δεν το προτιμω γιατι εχει πολυ εντονη μυρωδια.Γουστα ειναι αυτα.Αναλογα το μεγεθος τους.Μπορει να βγουν και 2 περιπου πιατελες γεματες!Καλη επιτυχια!
    #
    Σχόλιο από BridgetC, 13-12-08  
    Η κούπα πόσα ml είναι;

    Δεν έχω φτιάξει ποτέ κουραμπιέδες, οπότε δεν μπορώ και να κρίνω με το μάτι τη ζύμη.
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 13-12-08  
    Oταν λεει κουπα, ας πουμε την κουπα του νεσκαφε!
    #
    Σχόλιο από iris, 13-12-08  
    Πεταλουδιτσα χιλια συγχαρητηρια για την συνταγουλα σου!!!Πολυ ωραιοι οι κουραμπιεδες!Αφρατοι,λιωνουν στο στομα δεν εχω και αλλα λογια να σου τους περιγραψω!!!Αλλα τι λεω ...ηδη ξερεις!Χρησιμοποιησα φρεσκο βουτυρο(την επομενη φορα θα δοκιμασω και το lurpak)και χρειαστηκαν λιγο παραπανω χρονο στο ψησιμο.Το πρωτο ταψι τους εκανα στρογγυλους και σαν να απλωσαν και μεγαλωσαν περισσοτερο.Ετσι στο δευτερο τους εκανα πιο μικρους σε σχημα μισοφεγγαρο και εγιναν...θαυμα!!!!Κερναω στο "κοπιαστε"!!!!Και παλι ΜΠΡΑΒΟ σου!!!!!
    #
    Σχόλιο από zoe, 14-12-08  
    Όνειρο, όντως!!!!!!!!!!Με βούτυρο γάλακτος τους έκανα ακριβώς όπως η iris και ήταν απίστευτοι.........Μπράβο, Πεταλουδίτσα!!!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 14-12-08  
    Εγω μεσοβδομαδα θα τους φτιαξω!να στε καλα!και του χρονου!!!
    #
    Σχόλιο από MARA!, 14-12-08  
    Πεταλουδιτσα θελω κι εγω να τους φτιαξω την αλλη εβδομαδα!Πες μου πρωτα σε παρακαλω με αυτη τη δοση περιπου ποσα τεμαχια σου βγαινουν?????
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 Επόμενο > Τέλος >>

    373 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από MIKAELLA, 26-11-08  
    Πολύ ωραία συνταγή Μπράβο! Εγώ χρησιμοποίησα φυτικό βούτηρο για να είναι νιστήσιμοι!
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 26-11-08  
    Δεν υπαρχει προβλημα!Παντως, ειναι οι ωραιοτεροι κουραμπιεδες που εχω φαει, ονειρο!Σε μερικες μερες...αναλαμβανω δραση!Καταλαβαινετε τι σημαινει αυτο....
    #
    Σχόλιο από MARILIA, 29-11-08  
    Τα φτιάχνω τωρα...ενω τα εκανα μικρές μπαλιτσες μου φουσκωσαν και εγιναν πλακε :((( εβαλα ενα κουταλακι σοδα στη μιση δοση ομως, μηπως φταιει αυτό?
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 30-11-08  
    Τι εννοεις "πλακε"? Να τμην τα κανεις πολυ μικρα, κανε τα λιγο μεγαλυτερα! Πως σου βγηκαν? Ετριβαν?Ηταν σαν του εμποριου?Κανονικα, θα πρεπε να ταν!
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 7-12-08  
    Ισως εφταιγε η αρκετη σοδα που εβαλες στη μιση δοση!Η σοδα τα απλωνει!Γι αυτο εγιναν πλακε!Αν τα κανεις με τις αναλογιες που γραφω,δε θα χεις προβλημα!
    #
    Σχόλιο από ΝΟΙΚΟΚΥΡΟΥΛΑ, 7-12-08  
    τελεια συνταγη!!!!κανεις δεν πιστευε οτι ηταν σπιτικοι και οχι εμποριου!!!!!!!!!!!συγχαρητηρια πεταλουδιτσα μου!!!οι πιο καταπληκτικοι κουραμπιεδες που δοκιμασα ποτε!!!!
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 8-12-08  
    πολυ χαιρομαι που σου πετυχαν!κι εμενα ετσι γινονται γι αυτο και δεν αγοραζω ετοιμους!yummy...
    #
    Σχόλιο από kristia, 11-12-08  
    #
    Σχόλιο από iris, 13-12-08  
    Πεταλουδιτσα χιλια συγχαρητηρια για την συνταγουλα σου!!!Πολυ ωραιοι οι κουραμπιεδες!Αφρατοι,λιωνουν στο στομα δεν εχω και αλλα λογια να σου τους περιγραψω!!!Αλλα τι λεω ...ηδη ξερεις!Χρησιμοποιησα φρεσκο βουτυρο(την επομενη φορα θα δοκιμασω και το lurpak)και χρειαστηκαν λιγο παραπανω χρονο στο ψησιμο.Το πρωτο ταψι τους εκανα στρογγυλους και σαν να απλωσαν και μεγαλωσαν περισσοτερο.Ετσι στο δευτερο τους εκανα πιο μικρους σε σχημα μισοφεγγαρο και εγιναν...θαυμα!!!!Κερναω στο "κοπιαστε"!!!!Και παλι ΜΠΡΑΒΟ σου!!!!!
    #
    Σχόλιο από zoe, 14-12-08  
    Όνειρο, όντως!!!!!!!!!!Με βούτυρο γάλακτος τους έκανα ακριβώς όπως η iris και ήταν απίστευτοι.........Μπράβο, Πεταλουδίτσα!!!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 14-12-08  
    Εγω μεσοβδομαδα θα τους φτιαξω!να στε καλα!και του χρονου!!!
    #
    Σχόλιο από mirtoula, 15-12-08  
    Αν κ γενικά δεν είμαι φαν του κουραμπιέ αυτοί βγήκαν ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΙ...εκανα όλη τη δόση κ βγηκαν πολλοιιιιιιιι αλλα με βλέπω να κάνω κ δεύτερη...πολύ ρέντα είχαν....Ευχαριστούμε!!!
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 15-12-08  
    ΜΠΡΑΒΟ!
    #
    Σχόλιο από BridgetC, 15-12-08  
    Πεταλουδίτσα, ευχαριστώ.

    Οι παρθενικές μου κουραμπιέδες βγήκαν θαύμα, αν και ο γιος μου λέει πως καλύτερες έφτιαξαν με την κυρία του στο νηπιαγωγείο!

    Όσο για ποσότητα, μου βγήκαν σχεδόν 4 λαμαρίνες.
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 17-12-08  
    Να στε ολοι και ολες καλα! Και του χρονου!
    #
    Σχόλιο από MARILIA, 19-12-08  
    Δηλαδη λες να εφταιγε η σοδα ε που μου απλωσαν? Την πατησα γιατι ειπα να κανω τη μιση δοση για δοκιμη να δω αν θα τα καταφερω...Στη γευση περιττό να σου πω, ηταν φοβεροι, ομως από εμφανιση αστα....μπισκοτοκουραμπιεδακια εγιναν!!!
    #
    Σχόλιο από MARILIA, 19-12-08  
    Πεταλουδιτσα τελικα αυτό ηταν το λάθος...εβαλα σοδα για ολοκληρη δοση και οχι για μιση...Σημερα θα τα ξαναφτιάξω!! Εχεις συνταγη και για μελομακαρονα μήπως? Ευχαριστώ πολύ και καλές γιορτες!!!!
    #
    Σχόλιο από roulaan, 20-12-08  
    Μολις κατεβασα το πρωτο ταψι και εριξα αχνη.Τι να πω?Φτιαχνω 20 χρονια κουραμπιεδες, αυτοι ειναι φοβεροι.Μοσχομυριζει η πολυκατοικια ολοκληρη, οχι μονο το σπιτι.Εβαλα ολοκληρο αμυγδαλο μεσα και ρακι αντι ουζου.Ραγισαν καταπληκτικα ετσι ωστε να τραβηξουν αχνη.Φανταζομαι πως θα ειναι περνωντας οι μερες μιας και ο κουραμπιες τις θελει καποιες μερες πριν.Καλα μας Χριστουγεννα...Αααα, εφτιαξα 1και 1/2 δοσεις και βγηκαν 120 μετρια στρογγυλα κομματια.
    #
    Σχόλιο από Ταίνια, 20-12-08  
    Πεταλουδίτσα έφτιαξα χτές τους κουραμπιέδες σου, έγιναν τέλειοι!!! Έχουν ξετρελαθεί όλοι στο σπίτι, μάλλον θα πρέπει να φτιάξω και άλλη δόση...Ευχαριστώ για τη συνταγή σου. Τα πέντε πηρουνάκια είναι πολύ λίγα για να βαθμολογήσω!!!
    #
    Σχόλιο από πασταφλώρα, 20-12-08  
    Η καλύτερη συνταγή για κουραμπιέδες!!!
    Μπράβο Πεταλουδίτσα!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 Επόμενο > Τέλος >>

    89 Ερωτήσεις

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Αντιγόνη, 26-11-08  
    Να ρωτήσω κάτι? Δεν χρειάζεται αυγό? Πώς εξασφαλίζεται ότι θα ενωθεί η ζύμη και δεν θα διαλύεται μετά το ψήσιμο? Το λέω γιατί δεν θυμάμαι να έχω ξαναδεί συνταγή για κουραμπιέδες χωρίς αυγό. Ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 26-11-08  
    Εγω παλι Αντιγονη μου, δεν ξερω κουραμπιεδες με αβγουλακι! Περυσι που εκανα 2 δοσεις και μιση πριν λιγες μερες, εκαναν παταγο! Κανε μια δοκιμη με τη 1/2 δοση η λιγοτερο! Δε νομιζω να μη γινουν, αδυνατο! Και η ζυμη, μαλακη, αφρατη...μμμμ..Αν εχεις καποια απορια, πες μου!
    #
    Σχόλιο από MARILIA, 29-11-08  
    Μπορώ να βάλω ανθονερο πειν πασπαλισω με αχνη? Ρωταω επειδη εχει ουζο....
    #
    Σχόλιο από iris, 11-12-08  
    ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ θελω να σε ρωτησω κατι πριν τους δοκιμασω να τους φτιαξω.Πρωτον ποσοι περιπου βγαινουν?Και δευτερον αν αντι για βουτυρο lurpak βαλω φρεσκο γαλακτος πειραζει?
    #
    Σχόλιο από Ginger, 11-12-08  
    Iris, στους κουραμπιέδες πάντα βάζω φρέσκο βούτυρο κι έχουν ασύγκριτο άρωμα. Δεν τους έχω δοκιμάσει με άλλο βούτυρο.
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 12-12-08  
    δεν πειραζει αν βαλεις γαλακτος!Απλα εγω δεν το προτιμω γιατι εχει πολυ εντονη μυρωδια.Γουστα ειναι αυτα.Αναλογα το μεγεθος τους.Μπορει να βγουν και 2 περιπου πιατελες γεματες!Καλη επιτυχια!
    #
    Σχόλιο από BridgetC, 13-12-08  
    Η κούπα πόσα ml είναι;

    Δεν έχω φτιάξει ποτέ κουραμπιέδες, οπότε δεν μπορώ και να κρίνω με το μάτι τη ζύμη.
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 13-12-08  
    Oταν λεει κουπα, ας πουμε την κουπα του νεσκαφε!
    #
    Σχόλιο από MARA!, 14-12-08  
    Πεταλουδιτσα θελω κι εγω να τους φτιαξω την αλλη εβδομαδα!Πες μου πρωτα σε παρακαλω με αυτη τη δοση περιπου ποσα τεμαχια σου βγαινουν?????
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 14-12-08  
    mara γλυκια μου, δυστυχως ποτε δε μετραω τον αριθμο τεμαχιων σε τιποτα! Παντως αν θες απλα μια δοκιμη,φτιαξε τη μιση δοση και θα βγει περιπου 1 πιατελα, αν τα πλασεις μεγαλουτσικα!Ο αριθμος τεμαχιων εξαρταραικι απ το μεγεθος του καθε κουραμπιε.Αν τα κοψεις με κουπα πατ, που ειναι μια ομορφη ιδεα για τις γιορτες,θα βγουν αρκετα και με τη 1/2 δοση! Καλη επιτυχια!!
    #
    Σχόλιο από sonrisa, 17-12-08  
    Πεταλουδίτσα μπορώ αντί ούζο να βάλω κονιάκ? Το ούζο το καταλαβαίνεις όταν τρως τον κουραμπιέ? Εκτός από άρωμα βοηθάει κάπου αλλού στη συνταγή το ούζο? Τους έχω στο πρόγραμμα τους κουραμπιέδες σου! Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα κάνω τη μισή δόση αρχικά..
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 17-12-08  
    βαλε κονιακ δεν πειραζει.Δεν ειναι τοσο για το αρωμα, ουτε το καταλαβαινεις στη γευση,αλλα και για να "σκανε" στο ψησιμο, ετσι ωστε να "κρατανε" την αχνη στο πασπαλισμα! Μολις εβγαλα και το τελευταιο ταψι!Τελειοι!!Μου φαινεται θα δωσω σε πολλους!!
    #
    Σχόλιο από stelinachald, 18-12-08  
    Πεταλουδίτσα θέλω να κάνω κι εγώ τους κουραμπιέδες σου , αλλά έχω ένα προβληματάκι .. έχω άτομα που είναι αλλεργικά στη σόδα και θα ήθελα να μου πεις εάν μπορώ να αντικαταστήσω τη σόδα με κάτι άλλο ,π.χ. με baking
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 19-12-08  
    stelinachald δεν ξερω πως θα βγουν με μπεϊκιν. Αν ειναι βαλε 1 φακελο στη 1 δοση. MARILIA αν εβαλες στη μιση δοση οση σοδα χρειαζεται στη μια δοση (1 γεματο κουταλακι), τοτε ναι, επρεπε τη μιση σοδα να βαλεις (μισο κουταλακι)! Γι αυτο απλωσαν τοσο!
    #
    Σχόλιο από sonrisa, 19-12-08  
    Λοιπόν, σήμερα έχω χρόνο και θα τους φτιάξω! Να ρωτήσω κάτι τελευταίο: χρειάζονται ράντισμα με ανθόνερο? Πρέπει να τους αφήσουμε να κρυώσουν για να πασπαλίσουμε με ζάχ.άχνη?
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 19-12-08  
    Το ανθονερο το βαζεις αν σου αρεσει. Εγω δε βαζω!Αλλοι τους βουτουν σε σοκολατα! Οσο ειναι ζεστοι,οχι αμεσως μολις βγουν απο το φουρνο,τους περνας εναν εναν απο αχνη να παει παντου (ετσι ρουφουν λιγο τη ζαχαρη και δεν φευγει) κι υστερα τους πασπαλιζεις ολους με μπολικη αχνη, να ασπρισουν!! Καλη επιτυχια!
    #
    Σχόλιο από ΡΕΘΥΜΝΟ, 20-12-08  
    Αντί για αραβοσιτέλαιο τι άλλο μπορούμε να βάλουμε?
    #
    Σχόλιο από sonrisa, 22-12-08  
    Να ρωτήσω κάτι που ξέχασα.. αλήθεια γιατί βάζουμε και λούρπακ και αραβοσιτέλαιο? Αυτά ακριβώς έβαλα κι εγώ..απλά το χω απορία. Σε περίπτωση που δεν έχω αραβοσιτέλαιο άλλη φορά με πόσο βιτάμ πχ μπορώ να το αντικαταστήσω?
    #
    Σχόλιο από vickouli, 22-12-08  
    Ετοιμάζομαι να τους φτιάξω! Πείτε μου όμως: τα αμύγδαλα να τα ψήσω στο φούρνο ή στο τηγάνι;
    #
    Σχόλιο από vickouli, 22-12-08  
    ζύμωσα τη ζύμη αλλά μου είναι λίγο τριφτή και δυσκολεύομαι να τους πλάσω. Έκανα κάτι λάθος;
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 Επόμενο > Τέλος >>

    22 Παραλλαγές

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Ninaki, 16-12-08  
    Εννοείται 5 πιρουνάκα για τους κουραμπιέδες σου Πεταλουδίτσα!!!Ηταν η πρώτη φορά που έφτιαξα κουραμπιέδες και βγήκαν φοβεροί!!Αφράτοι και φουσκωτοί,μοσχομύρισε όλο το σπίτι.Πολυ καλύτεροι και απο ζαχαροπλαστείου!Εβαλα ένα σφηνακι λικέρ μαστίχας αντί για ούζο και ήταν όντως όνειρο.Συγχαρητήρια για την συνταγή σου Πεταλουδίτσα!!Και όλος ο λόχος που έκανε επιδρομή στις πιατέλες σε ευχαριστεί πολύ!!!!!
    #
    Σχόλιο από Αντιγόνη, 18-12-08  
    Πολύ ωραίοι! Τι αλλαγές έκανα: Αντί για ούζο έβαλα κονιάκ και αντικατέστησα ένα μέρος από το αραβοσιτέλαιο με φρέσκο βούτυρο γάλακτος (για το άρωμα). Επίσης, μόλις τους έβγαλα τους ράντισα με ανθόνερο και ύστερα απο δυο-τρία λεπτά τους κύλισα στην άχνη. Τέλος, την μισή δόση την ολοκλήρωσα κανονικά, ενώ στην άλλη μισή πρόσθεσα 200 γραμμάρια λιωμένη κουβερτούρα και λίιιγο αλεύρι. Έβαλα στο ψυγείο να σφίξει και, αφού τους έψησα, τους κύλισα κι αυτούς σε άχνη. Ευχαριστώ Πεταλουδίτσα!
    #
    Σχόλιο από giotakicv, 24-12-08  
    Τελικά έβαλα μπέικιν αντί για σόδα και έγιναν απίθανοι!!!
    #
    Σχόλιο από CHRISTEN35, 12-9-09  
    Τους έφτιαξα χθες, δεν άντεξα να περιμένω μέχρι τα Χριστούγεννα! Αντί για σόδα έβαλα μπέικιν και αντί για αραβοσιτέλαιο έβαλα ελαιόλαδο. Τους έκανα μπουκίτσες με 4 αμύγδαλα στον καθένα.
    Έγιναν κ-α-τ-α-π-λ-η-κ-τ-ι-κ-ο-ί!
    Μπράβο! Αυτή θα είναι η συνταγή για κουραμπιέδες από εδώ και στο εξής!
    #
    Σχόλιο από Σουλτάνα, 13-12-09  
    Εγω δεν ειχα αμυγδαλα και εβαλα καρυδια τελεια εγειναν
    #
    Σχόλιο από katieher, 16-12-09  
    α! Ξέχασα να πώ οτι χρησιμοποίησα αλεύρι αλατίνη για ολες τις χρήσεις γιατι δεν είχα μαλακό και επίσης πρόσθεσα λίφη μαστίχα Χίου.Επι της ευκαιρίας τσιμπα αλλα 5 πιρουνάκια έτσι γιατι μας έβγαλες ασπροπρόσωπες και στην πεθερα. χιχιχιχι!!!!
    #
    Σχόλιο από βασω μουστακιδη, 19-12-09  
    εγω τους φτιαχνω νηστησιμουςμε βουτυρο αλτις και ηλιελαιο με 1 κουταλακι μπεκιν συν την σοδα διαλειμενη σε λιγο ουισκυ και για αρωμα 1 φακ. μαστιχα
    #
    Σχόλιο από afroula, 28-12-09  
    Η συνταγή σου είναι εξαιρετική.Εγώ έβαλα ένα ποτήρι άχνη,σησαμέλαιο και ένα ποτηράκι του κρασιού κονιάκ.Στην μισή ζύμη έβαλα χοντροκομμένο φουντούκι αντί για αμύγδαλο.Εγιναν ανάρπαστοι!!
    #
    Σχόλιο από Mpantelina, 5-5-10  
    Εντυπωσίασα την πεθερά μου!!! Επειδή ειμαι Κρητικιά, αντικατέστησα το ούζο με ρακί και έγιναν πολύ αφράτοι! Μπράβο
    #
    Σχόλιο από boulis, 3-12-10  
    Ηταν η πρωτη συνταγη που δοκιμασα να φτιαξω απο αυτο το site και νομιζω ηταν οτι καλυτερο, σε γλυκο, που εχω κανει ποτε!!!! Μπραβο πεταλουδιτσα και ευχαριστω!!!!
    #
    Σχόλιο από ace, 16-12-10  
    #
    Σχόλιο από Salata, 14-11-11  
    ειμαι 31 χρωνων κ πρωτη φορα εφαγα κουραμπιεδες τουσ ξεσκισα εβαλα στουσ μισουσ αμυγδαλα κ στουσ μισουσ αιγινησ ηταν πιο ωραιοι !!!!!!!
    #
    Σχόλιο από thomaei, 2-1-12  
    εμεις φαγαμε τους πρωτους κουραμπιεδες.. με συνταγη εδω της παρεας.. ειπα να κανω και δευτερη δοση με την δικη σου συνταγη.. μονο που εβαλα φυτινη αντι για το λαδι που λες και επειδη μας τελειωσε το τσιπουρο... ( δεν μας ηρθε το δεμα απο ελλαδα ) εβαλα κονικ... βγηκαν πολυ νοστιμα τα κουραμπιεδακια μας .. καλη χρονια
    #
    Σχόλιο από Jellyfish, 24-3-13  
    Εξαιρετική η συνταγή σου!Τα έφτιαξα τις γιορτές και πριν λίγες ημέρες πάλι καθώς λατρεύουμε τους κουραμπιέδες!Τη δεύτερη φορά μοίρασα το βούτυρο μισό lurpak και μισό adoro και παρέλειψα το σφηνάκι. Γίνονται πολύ νόστιμοι!Ευχαριστούμε!!!
    #
    Σχόλιο από Eva1973, 20-11-13  
    Μακάρι να μπορούσα να σου δώσω παραπάνω πιρουνάκια,γιατί ήταν όντως ονειρικά!!!!!Αφράτα,νόστιμα,ξετρελλαθήκαμε οικογενειακώς.Απλά έκανα 2-3 αλλαγούλες.Έβαλα 200γρ.φυτίνη με βούτυρο,200γρ.ήπειρος,και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.Επίσης,πρόσθεσα ελάχιστη κανελίτσα στο μείγμα,ξύσμα από ένα πορτοκάλι,1κ.γ.μπέικιν και τα αμύγδαλα τα άλεσα στο μπλέντερ,για να μπορεί να φάει η κόρη μου,που δεν τα θέλει!!!Ούτε που το κατάλαβε,έτσι!!Μου βγήκαν 112 κομμάτια,σε μπουκίτσες.Σ΄ευχαριστώ γιατί ήταν η πρώτη φορά που εφτιαξα κουραμπιέδες,και τους πέτυχα με την μία.Μήπως έχεις και συνταγή για μελομακάρονα??Ή την γνώμη σου για κάποια από εδώ μέσα??
    #
    Σχόλιο από baso1977, 30-11-13  
    ΜΟΛΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ Κ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΑΨΙ.ΕΓΙΝΑΝ ΤΕΛΕΙΑ.ΤΡΙΦΤΑ ΚΑΙ ΛΙΩΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ.ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑ 250γρ ΒΙΤΑΜ, 250γρ ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΑΙ 250γρ ΒΟΥΤΥΡΟ ΑΓΕΛΑΔΟΣ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΛΑΔΙ Κ ΒΟΥΤΥΡΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ Η ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΠΙΣΗΣ ΕΒΑΛΑ ΚΟΝΙΑΚ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΟΥΖΟ.ΑΛΕΥΡΙ ΠΗΡΕ ΟΣΟ ΕΓΡΑΦΕ Η ΣΥΝΤΑΓΗ.ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ!!!!
    #
    Σχόλιο από didymaki, 13-12-13  
    Επιτελους τα καταφερα!!! εφτιαξα κουραμπιέδες!!!απλα σαν σχολιο, εβαλα βιταμ αντι για το λαδι, αφου η μητερα μου επεμενε οτι "δεν βαζουμε λαδια στους κουραμπιέδες παρ μονο βουτυρο κερκυρας...",ετριψα το αμυγδαλο πολύ λεπτο και τελικα δεν μου πηρε αλευρι πολύ, παρα 1200 με το ζορυ. εγινε πολύ σφιχτη ζυμη και φοβηθηκα ότι θα γινοταν στουκας...όμως εγιναν τέλειοι...
    #
    Σχόλιο από Stalitsaki28, 15-12-13  
    Οι πιο τέλειοι κουραμπιέδες που έφτιαξα ποτε! Μπραβο σου...αντί για lurpak έβαλα φρέσκο βούτυρο και αντί για τσίπουρο ρακη...μου πήρε πολυ λιγότερο αλεύρι...πιο λιγο απο κιλό...αλλα ήταν εκπληκτικοι...και πάλι μπραβο σου!!!
    #
    Σχόλιο από Ποδήλατο, 20-12-13  
    Πολύ καλή η συνταγή σου!!!! Έμοιαζε πολύ με την δική μου με την διαφορά οτι στην δική σου βάζεις και καλαμποκελαιο. Την ακολούθησα την συνταγη σου με την διαφορά οτι έβαλα 250γρ βουτυρο αγελαδος χωριο και 250γρ φλορα αντι για τα 500γρ λουρπακ και ζάχαρη αχνη 1 φλυτζανι και οχι 1,5-2 και τελος προσθεσα 1 φλ καφε κονιακ με αρωμα βερυκοκο σπιτικο αντι για ουζο! Εγιναν γυρω στα 120 κομμάτια και ήδη άρχισαν να καταναλώνονται από ολους μας!!! Καλές γιορτές!!!!
    #
    Σχόλιο από Roulita23, 22-12-13  
    5 πιρουνάκια και λίγα είναι!Η καλύτερη συνταγή για κουραμπιέδες που έχω κάνει!Καλύτεροι και από αγοραστοί! Συμπλήρωσα μόνο 1 κουταλιά μπεικιν και έβαλα ελαιόλαδο αντί αραβοσιτέλαιο
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Νόστιμα δώρα
    Φέτος τις γιορτές, αντί να σπάτε το κεφάλι σας ...
    Προετοιμαστείτε για τις γιορτές
    Τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά πλησιάζουν. Τ...
    Τα μυστικά του μπισκότου
    Μήπως προσπαθείτε να πετύχετε το τέλειο μπισκότ...
    Μπισκότα και Ζύμη για μπισκότα στην κατάψυξη
    Φτιάξατε μήπως πάρα πολλά μπισκότα; Θέλετε να έχετ...
    10 συμβουλές για να μην πάρετε βάρος στις γιορτές
    Είναι πολύ συνηθισμένο για πολλούς από εμάς τις...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 1073 αγαπημένων συνταγών, του/της ΣΙΛΒΥ
    GLYKA
    Ένα βιβλίο 12 αγαπημένων συνταγών, του/της mistik
    Γλυκάκια
    Ένα βιβλίο 85 αγαπημένων συνταγών, του/της elenikolas
    Χριστουγεννιατικες συνταγες
    Ένα βιβλίο 48 αγαπημένων συνταγών, του/της vasiliki ver
    ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΓΛΥΚΑ
    Ένα βιβλίο 76 αγαπημένων συνταγών, του/της efh_dimitris