Κουραμπιέδες τεσσάρων υλικών
Noστιμότατοι κουραμπιέδες, με τέσσερα υλικά μόνο και απίστευτα εύκολοι να φτιαχτούν.
Λίγα μυστικά ακόμα
Είναι συνταγή που μου έδωσε φίλη που μεγάλωσε στην Τσεχία.
Υλικά
-
250 γρ. φουντούκια (αλεσμένα)
-
1 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
2 κ.σ. άχνη ζάχαρη
-
250 γρ. βούτυρο αγελάδας
-
άχνη για το πασπάλισμα (περίπου 400 γρ.)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αλέθουμε τα φουντούκια στο μούλτι. Πρέπει να είναι ψιλοαλεσμένα.
-
2
Σε λεκάνη προσθέτουμε τα φουντούκια, το αλεύρι, τις δυο κουταλιές άχνη ζάχαρη και το βούτυρο που πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
-
3
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά.
-
4
Αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο για ένα τέταρτο.
-
5
Παίρνουμε κομμάτια ζύμης και ανοίγουμε πατώντας με την παλάμη μας.
-
6
Το πάχος ποικίλει ανάλογα με την προτίμησή μας. Περίπου ένα εκατοστό είναι καλά.
-
7
Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει η ζύμη μας.
-
8
Κόβουμε με κουπ πατ.
-
9
Αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
-
10
Ψήνουμε όχι πάνω από 15 λεπτά.
-
11
Όπως είναι ζεστοί οι κουραμπίεδες πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη, στην οποία προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε 2-3 βανίλιες σε σκόνη για άρωμα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια