κύρια φωτογραφία συνταγής Κουραμπιέδες του Άκη
nanat
nanat @cook_8488018
,ellada

Μετά τα τόσο πετυχημένα μελομακάρονα του Άκη σκέφτηκα ότι θα ήταν καλό να δημοσιεύσω και τους κουραμπιέδες του!

Λίγα μυστικά ακόμα

Τα βούτυρα και τα δύο από το ψυγείο. Δεν τα λιώνουμε, δεν τα βάζουμε σε θερμοκρασία δωματίου. Μου άρεσε η συντσγή γιατί βγαίνουν μαλακά και δεν μοιάζουν με μπισκότα! Καλή επιτυχία!Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

22 Minutes
50 κομμάτια
  1. 1 Mείγμα
  2. 125 γρ. βούτυρο αιγοπρόβειο
  3. 50 γρ. αμύγδαλα τριμμένα ωμά
  4. 1 πρέζα αλάτι
  5. 1 κουταλιά μπεϊκιν πάουτερ
  6. 1 κουταλιά ανθόνερο
  7. 1-2 βανίλιες (εξαρτάται από το γούστο του καθενός)
  8. 2 Mείγμα
  9. 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  10. 3 Mείγμα
  11. 150 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα κρύα όχι ζεστά (αν είναι ζεστά θα λιώσει το βούτυρο και θα χαλάσει η ζύμη)
  12. Για το πασπάλισμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε όλα τα υλικά του μείγματος στο μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθούν για περίπου μισό λεπτό.

  2. 2

    Στη συνέχεια προσθέτουμε το μείγμα 2 (300 γρ. για όλες τις χρήσεις) και χτυπάμε για άλλο μισό λεπτό μέχρι να ομογενοποιηθεί.

  3. 3

    Τέλος ρίχνουμε το μείγμα 3 και ανακατεύουμε με το χέρι.

  4. 4

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά στους 175 βαθμούς.

  5. 5

    Τα αφήνουμε αφού τα βγάλουμε από το φούρνο για 10 λεπτά ώσπου να κρυώσουν. ΠροσοχήΑν δεν τα αφησετε 10 λεπτά και πάτε να τα βγάλετε από το ταψί θα διαλυθούν.

  6. 6

    Πασπαλίζουμε με λίγο ανθόνερο και άχνη ζάχαρη.

Αντιδράσεις

Σχόλια (33)

nouvia
nouvia @cook_5556
Πολύ νόστιμοι και βουτυρενιοι. Και του χρονου

Από

nanat
nanat @cook_8488018
στις
,ellada