Κουραμπιέδες του Άκη
Μετά τα τόσο πετυχημένα μελομακάρονα του Άκη σκέφτηκα ότι θα ήταν καλό να δημοσιεύσω και τους κουραμπιέδες του!
Λίγα μυστικά ακόμα
Τα βούτυρα και τα δύο από το ψυγείο. Δεν τα λιώνουμε, δεν τα βάζουμε σε θερμοκρασία δωματίου. Μου άρεσε η συντσγή γιατί βγαίνουν μαλακά και δεν μοιάζουν με μπισκότα! Καλή επιτυχία!Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
-
1 Mείγμα
-
125 γρ. βούτυρο αιγοπρόβειο
-
125 γρ. βούτυρο γάλακτος
-
50 γρ. αμύγδαλα τριμμένα ωμά
-
75 γρ. άχνη ζάχαρη
-
1 πρέζα αλάτι
-
1 κουταλιά μπεϊκιν πάουτερ
-
1 κουταλιά ανθόνερο
-
1-2 βανίλιες (εξαρτάται από το γούστο του καθενός)
-
2 Mείγμα
-
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
3 Mείγμα
-
Για το πασπάλισμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε όλα τα υλικά του μείγματος στο μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθούν για περίπου μισό λεπτό.
-
2
Στη συνέχεια προσθέτουμε το μείγμα 2 (300 γρ. για όλες τις χρήσεις) και χτυπάμε για άλλο μισό λεπτό μέχρι να ομογενοποιηθεί.
-
3
Τέλος ρίχνουμε το μείγμα 3 και ανακατεύουμε με το χέρι.
-
4
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά στους 175 βαθμούς.
-
5
Τα αφήνουμε αφού τα βγάλουμε από το φούρνο για 10 λεπτά ώσπου να κρυώσουν. ΠροσοχήΑν δεν τα αφησετε 10 λεπτά και πάτε να τα βγάλετε από το ταψί θα διαλυθούν.
-
6
Πασπαλίζουμε με λίγο ανθόνερο και άχνη ζάχαρη.
Σχόλια (33)