Κουραμπιέδες τραγανοί

Bαθμολογία: 4.925
       
 
40 ψήφοι
kiriakh58, 16.12.08

Περιγραφή

Είναι μια τέλεια συνταγή, πολύ τραγανοί και γευστικοί, είναι σίγουρο δεν θα μείνει ούτε ένας κουραμπιές.

Κουραμπιέδες τραγανοί
photo: Ermioni

Συνταγή από:

kiriakh58

20 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 250 γρ. φρέσκο βούτυρο
  • 1/2 κούπα άχνη ζάχαρη
  • 1/2 κούπα αμύγδαλα καβουρτισμένα
  • 2 βανιλιές
  • 2 κ.σ. κονιάκ
  • 2 κ.σ. ανθόνερο
  • 3-4 κούπες αλεύρι
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Κουραμπιέδες
Εποχιακά: Χριστουγέννων
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Δυσκολία: Με φωτο
Περιέχει: Ξηρούς καρπούς
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(1 ψήφοι)
Προετοιμασία: 30' (1 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 30' (1 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1
1) Χτυπάμε πολύ καλά το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει.
Βήμα 2
2) Βάζουμε την άχνη και χτυπάμε πάλι καλά.
Βήμα 3
3) Βάζουμε το κονιάκ και το ανθόνερο συνεχίζοντας το χτύπημα.
Βήμα 4
4) Αρχίζουμε να ρίχνουμε το αλεύρι λίγο - λίγο και όσο πάρει (μαζί με το μπέικιν). Θα γίνει μια ζύμη μάλλον σκληρή στο τέλος. Για να μπορέσουμε να την ζυμώσουμε καλά βάζουμε μια κοφτή κουταλιά βούτυρο σοφτ, βιτάμ ή ό,τι άλλο έχετε. Συνεχίζετε το ζύμωμα και προσθέτετε τα αμύγδαλα.
Βήμα 5
5) Τους ψήνουμε στο αερόθερμο στους 180 βαθμούς για 30 περίπου λεπτά. θα δείτε να πάρουν χρώμα.
Βήμα 6
6) Όταν ψηθούν τους αφήνουμε να κρυώσουν και τους ψεκάζουμε με λίγο ανθόνερο.
Βήμα 7
7) Έχουμε βάλει σε ένα μπολ αρκετή ζάχαρη άχνη. Παίρνουμε ένα-ένα κουραμπιέ, τον ανακατεύουμε με την άχνη και τους στρώνουμε με σειρά τον ένα δίπλα στον άλλο και προσθέτοντας από πάνω ζάχαρη άχνη.

Λίγα μυστικά ακόμα

Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Σχετικές συνταγές

    52 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από xeniamanos, 20-12-08  
    μπραβο σας
    δεν εχω κανει πιο νοστιμους κουραμπιεδες
    ειχες δικιο δεν εμεινε ουτε ενας
    σημερα το βραδυ θα κανω δευτερη δοση
    #
    Σχόλιο από ΜΑΡΙΛΕΤΑ, 22-12-08  
    Τους εκανα εχτες το βραδυ.Ειναι τελειοι,νοστιμοι,τραγανοι ονομα και πραγμα.Ευχαρισουμε
    #
    Σχόλιο από kiriakh58, 22-12-08  
    κοριτσια σας ευχαριστω για τα καλα σας λογια
    #
    Σχόλιο από kiriakh58, 22-12-08  
    και ενα μυστικουλι την ιδια συνταγη μπορουμε να την κανουμε για μπισκοτακια αφαιρεμαι την εξωτερικη αχνη τα κανουμε μακροστενα οτι σχεδιο σηκωνει η ζυμη και εχουμε λιωμενη κουβερτουρα και τα βουταμε μεσα και τα βαζουμε πανω σε μια λαδοκολα να κρυωσουν ειναι τελεια
    #
    Σχόλιο από Ermioni, 14-1-09  
    τελειοι...τραγανοι και υπεροχοι...
    ευτυχως τους ειχα βγαλει και φωτο γιατι δεν εμειναν για πολλες μερες αλλα και γιατι εχω ξεκινησει διαιτα...να τους βλεπω και να θυμαμαι.......μιαμ μιαμ...
    #
    Σχόλιο από Antzoulis, 15-1-09  
    Πρώτη φορα εκανα κουραμπιέδες και ενθουσιάστηκαν οι καλεσμένοι μου. Τέλεια συνταγη!!
    #
    Σχόλιο από kiriakh58, 7-11-09  
    ευχαριστω κοριτσια για τα πιρουνακια σας!!
    #
    Σχόλιο από ManiaD, 19-12-09  
    Σήμερα ετοίμασα 40 λαχταριστούς τραγανούς κουραμπιέδες με τη συνταγή σου! Έγιναν υπέροχοι!Ευχαριστούμε!!!
    #
    Σχόλιο από Ζουζουνελ, 20-12-09  
    Ολα τα μαχαιροπιρουνα για τους κουραμπιεδες σου Κυριακη!Ειναι ΤΕΛΙΟΙ!
    Ευχαριστουμε για τη συνταγη!
    #
    Σχόλιο από bokis, 22-12-09  
    Μπράβο πολύ ωραίοι έγιναν.Τους κάναμε χωρίς ανθόνερο γιατί δεν μας αρέσει η μυρωδιά.Ευχαριστούμε.
    #
    Σχόλιο από DanaeAng, 25-12-09  
    εγιναν φοβεροι!!πολυ αφρατοι και μυρωδατοι!
    #
    Σχόλιο από kiriakh58, 25-12-09  
    Ειμαι χαρουμενη που σας αρεσε η συνταγη μου!!ευχαριστω για τα πιρουνακια!
    και του χρονου να ειστε καλα να τους ξαναφτιαξετε!!
    #
    Σχόλιο από Dudu, 11-1-10  
    Καταπληκτικοί μου έγιναν φέτος οι κουραμπιέδες με τη συνταγή σου! Να'σαι καλά! Δεν μου διαλύθηκαν, που αυτό ήταν το πρόβλημά μου μέχρι τώρα. Επίσης ψήθηκαν πολύ ωραία.
    #
    Σχόλιο από Dudu, 11-1-10  
    Βέβαια, δεν τους έψησα στο αερόθερμο (στον αέρα) όπως λες, αλλά στις αντιστάσεις. Νομίζω ότι όταν ψήνω στον αέρα κουραμπιέδες, μπισκότα, κέϊκ,κλπ. μου λασπώνουν.
    #
    Σχόλιο από tt2, 6-12-10  
    είναι οντως πολύ τραγανοί και νόστιμοι. μόνο που δυσκολεύτηκα να τους πλάσω, τριβόταν η ζύμη. η υφή τους είναι τέλεια, στη γεύση όμως κάτι μου λείπει σε σχέση με τους κουραμπιέδες του εμπορίου. ίσως επειδή δεν έβαλα ανθόνερο; (δεν είχα). όπως και να έχει, είναι μία γρήγορη και νόστιμη συνταγή, ευχαριστούμε πολύ!
    #
    Σχόλιο από eta, 18-12-10  
    Ακολούθησα πιστά τη συνταγή και πέτυχε απόλυτα. Η κόρη ξετρελάθηκε. Θα τους προτιμούσα περισσότερο τραγανούς και λιγότερο σκληρούς αν καταλαβαίνεις τι εννοώ γιατί ακούγεται κάπως αυτό. Επίσης δεν μου άρεσε το ανθόνερο κάτι το οποίο δεν ήξερα γιατί χρησιμοποίησα πρώτη φορά
    #
    Σχόλιο από benetia, 19-12-10  
    οταν λεμε φρεσκο βουτυρο εννοουμαι το βιταμ?? και δεν ειναι πολυ η ποσοτητα? ποσοι περιπου κουραμπιεδες βγαινουν?? θα επανελθω και με τα πιρουνακια , λεω να τους κανω!!
    #
    Σχόλιο από Titsi, 19-12-10  
    Κυριακή, οι κουραμπιέδες σου ... μου έγιναν τέλειοι! Τραγανοί και πεντανόστιμοι.
    Ανέβασα και φωτογραφία τους!
    #
    Σχόλιο από benetia, 20-12-10  
    telika ta ekana me vitam)den xerw an einai swsto)k bghkan poly nostimoi!!!
    #
    Σχόλιο από Ζουζουνελ, 20-12-10  
    Μπραβο Κικη μου τους ξαναεφτιαξα και φετος του κουραμπιεδες και διπλη δοση γιατι οσους και να φτιαξεις θα φαγωθουν σιγουρα! καλες γιορτες!!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    43 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από xeniamanos, 20-12-08  
    μπραβο σας
    δεν εχω κανει πιο νοστιμους κουραμπιεδες
    ειχες δικιο δεν εμεινε ουτε ενας
    σημερα το βραδυ θα κανω δευτερη δοση
    #
    Σχόλιο από ΜΑΡΙΛΕΤΑ, 22-12-08  
    Τους εκανα εχτες το βραδυ.Ειναι τελειοι,νοστιμοι,τραγανοι ονομα και πραγμα.Ευχαρισουμε
    #
    Σχόλιο από kiriakh58, 22-12-08  
    κοριτσια σας ευχαριστω για τα καλα σας λογια
    #
    Σχόλιο από Ermioni, 14-1-09  
    τελειοι...τραγανοι και υπεροχοι...
    ευτυχως τους ειχα βγαλει και φωτο γιατι δεν εμειναν για πολλες μερες αλλα και γιατι εχω ξεκινησει διαιτα...να τους βλεπω και να θυμαμαι.......μιαμ μιαμ...
    #
    Σχόλιο από Antzoulis, 15-1-09  
    Πρώτη φορα εκανα κουραμπιέδες και ενθουσιάστηκαν οι καλεσμένοι μου. Τέλεια συνταγη!!
    #
    Σχόλιο από kiriakh58, 7-11-09  
    ευχαριστω κοριτσια για τα πιρουνακια σας!!
    #
    Σχόλιο από ManiaD, 19-12-09  
    Σήμερα ετοίμασα 40 λαχταριστούς τραγανούς κουραμπιέδες με τη συνταγή σου! Έγιναν υπέροχοι!Ευχαριστούμε!!!
    #
    Σχόλιο από Ζουζουνελ, 20-12-09  
    Ολα τα μαχαιροπιρουνα για τους κουραμπιεδες σου Κυριακη!Ειναι ΤΕΛΙΟΙ!
    Ευχαριστουμε για τη συνταγη!
    #
    Σχόλιο από bokis, 22-12-09  
    Μπράβο πολύ ωραίοι έγιναν.Τους κάναμε χωρίς ανθόνερο γιατί δεν μας αρέσει η μυρωδιά.Ευχαριστούμε.
    #
    Σχόλιο από DanaeAng, 25-12-09  
    εγιναν φοβεροι!!πολυ αφρατοι και μυρωδατοι!
    #
    Σχόλιο από kiriakh58, 25-12-09  
    Ειμαι χαρουμενη που σας αρεσε η συνταγη μου!!ευχαριστω για τα πιρουνακια!
    και του χρονου να ειστε καλα να τους ξαναφτιαξετε!!
    #
    Σχόλιο από Dudu, 11-1-10  
    Καταπληκτικοί μου έγιναν φέτος οι κουραμπιέδες με τη συνταγή σου! Να'σαι καλά! Δεν μου διαλύθηκαν, που αυτό ήταν το πρόβλημά μου μέχρι τώρα. Επίσης ψήθηκαν πολύ ωραία.
    #
    Σχόλιο από Dudu, 11-1-10  
    Βέβαια, δεν τους έψησα στο αερόθερμο (στον αέρα) όπως λες, αλλά στις αντιστάσεις. Νομίζω ότι όταν ψήνω στον αέρα κουραμπιέδες, μπισκότα, κέϊκ,κλπ. μου λασπώνουν.
    #
    Σχόλιο από tt2, 6-12-10  
    είναι οντως πολύ τραγανοί και νόστιμοι. μόνο που δυσκολεύτηκα να τους πλάσω, τριβόταν η ζύμη. η υφή τους είναι τέλεια, στη γεύση όμως κάτι μου λείπει σε σχέση με τους κουραμπιέδες του εμπορίου. ίσως επειδή δεν έβαλα ανθόνερο; (δεν είχα). όπως και να έχει, είναι μία γρήγορη και νόστιμη συνταγή, ευχαριστούμε πολύ!
    #
    Σχόλιο από eta, 18-12-10  
    Ακολούθησα πιστά τη συνταγή και πέτυχε απόλυτα. Η κόρη ξετρελάθηκε. Θα τους προτιμούσα περισσότερο τραγανούς και λιγότερο σκληρούς αν καταλαβαίνεις τι εννοώ γιατί ακούγεται κάπως αυτό. Επίσης δεν μου άρεσε το ανθόνερο κάτι το οποίο δεν ήξερα γιατί χρησιμοποίησα πρώτη φορά
    #
    Σχόλιο από Titsi, 19-12-10  
    Κυριακή, οι κουραμπιέδες σου ... μου έγιναν τέλειοι! Τραγανοί και πεντανόστιμοι.
    Ανέβασα και φωτογραφία τους!
    #
    Σχόλιο από Ζουζουνελ, 20-12-10  
    Μπραβο Κικη μου τους ξαναεφτιαξα και φετος του κουραμπιεδες και διπλη δοση γιατι οσους και να φτιαξεις θα φαγωθουν σιγουρα! καλες γιορτες!!!
    #
    Σχόλιο από grloula, 20-12-10  
    να σε καλά και του χρόνου
    μόλις τους τελειωσα και είναι τρελαααααααααααα
    #
    Σχόλιο από Senda990, 21-12-10  
    Πολύ νόστιμοι οι κουραμπιέδες. Το Σάββατο τους έφτιαξα και εχθές που δοκίμασα είχαν δέσει τα υλικά και ήταν υπέροχοι! Όλοι όσοι έφαγαν τα καλύτερα λόγια μου είπαν. Μόνο που δεν τους άφησα να κρυώσουν. Ζετσούς όπως ήταν τους βούτηξα έναν έναν στην άχνη και μετά τους έστρωσα στην πιατέλα και τους πασπάλεισα πάλι με μπόλικη άχνη. Ε βιαζόμουν να φάωω!
    #
    Σχόλιο από CHRISA1628, 25-12-10  
    τελειοι κικη μου..και του χρονου..
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    2 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από benetia, 19-12-10  
    οταν λεμε φρεσκο βουτυρο εννοουμαι το βιταμ?? και δεν ειναι πολυ η ποσοτητα? ποσοι περιπου κουραμπιεδες βγαινουν?? θα επανελθω και με τα πιρουνακια , λεω να τους κανω!!
    #
    Σχόλιο από Σουλτάνα, 31-10-11  
    Γινονται τραγανοι σαν μπισκοτα ας πουμε?

    7 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από kiriakh58, 22-12-08  
    και ενα μυστικουλι την ιδια συνταγη μπορουμε να την κανουμε για μπισκοτακια αφαιρεμαι την εξωτερικη αχνη τα κανουμε μακροστενα οτι σχεδιο σηκωνει η ζυμη και εχουμε λιωμενη κουβερτουρα και τα βουταμε μεσα και τα βαζουμε πανω σε μια λαδοκολα να κρυωσουν ειναι τελεια
    #
    Σχόλιο από benetia, 20-12-10  
    telika ta ekana me vitam)den xerw an einai swsto)k bghkan poly nostimoi!!!
    #
    Σχόλιο από κουρκουμπινι, 19-12-12  
    πολυ ωραια και ευκολη συνταγη. εβαλα λικερ κυδωνι γιατι δεν ειχα κονιακ. βγηκαν παρα πολυ ωραιοι.
    #
    Σχόλιο από katerina78, 22-12-12  
    Έτσι ακριβώς θέλω τους κουραμπιέδες,τραγανούς να τρίβονται στο στόμα,τέλεια συνταγή!!Εγώ έβαλα 500 γρ βούτυρο και 1 κιλό αλεύρι,καθιερώνεται η συνταγή αυτή θα φτιάχνω από εδώ και πέρα!!!
    #
    Σχόλιο από mik tsik, 30-1-13  
    katapliktiki.tips,to voytiro miso miso me galaktos i kerkiras .oti to kalitero
    #
    Σχόλιο από ms_dragonforce, 10-2-13  
    Έχω φτιάξει πολλές φορές αυτή τη συνταγή και δεν έχω βαθμολογήσει, οπότε τώρα επανορθώνω! Τους κουραμπιέδες αυτούς τους φτιάχνω και σαν μπισκοτάκια (χωρίς τη ζάχαρη άχνη από πάνω) και ο πατέρας μου τρελαίνεται! Επίσης, κάποιες φορές αντικαθιστώ το κονιάκ με λικέρ μαστίχας και το ανθόνερο με εσάνς αμυγδάλου και γίνονται εξίσου νόστιμα. Επιπλέον, τα έχω δοκιμάσει και με στέβια και πέτυχαν μια χαρά!
    #
    Σχόλιο από ypomoni, 6-12-13  
    Πολύ ωραία συνταγή!!! Η μόνη αλλαγή που έκανα είναι ότι αντί για ζάχαρη άχνη έβαλα κρυσταλλική και έγιναν πιο τραγανοί....

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Προετοιμαστείτε για τις γιορτές
    Τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά πλησιάζουν. Τ...
    Νόστιμα δώρα
    Φέτος τις γιορτές, αντί να σπάτε το κεφάλι σας ...
    Ένα οικονομικό γιορτινό τραπέζι
    Ακόμα και εάν τα οικονομικά μας δεν είναι στην ...
    Μελομακάρονο ή Κουραμπιέ;
    Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, ως αναπόσπαστο κομ...
    Μπισκότα και Ζύμη για μπισκότα στην κατάψυξη
    Φτιάξατε μήπως πάρα πολλά μπισκότα; Θέλετε να έχετ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Xριστούγεννα
    Ένα βιβλίο 32 αγαπημένων συνταγών, του/της kikibebe2
    ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
    Ένα βιβλίο 33 αγαπημένων συνταγών, του/της ANGOLINA
    γλυκα
    Ένα βιβλίο 18 αγαπημένων συνταγών, του/της yiannaki
    χριστουγεννιατικα
    Ένα βιβλίο 84 αγαπημένων συνταγών, του/της toniadimitropoulou
    xristougeniatikes syntagies
    Ένα βιβλίο 142 αγαπημένων συνταγών, του/της voula 64