Κουρκούτι

Bαθμολογία: 4.8571
       
 
14 ψήφοι
Sitronella, 04.07.06

Περιγραφή

Ιδανικό για τηγανητά λαχανικά, αλλά και ψάρι.


Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 1/2 φλ. αλεύρι
  • 3 κ.γ. λάδι
  • 1 1/2 φλ. μπύρα
  • 1 αβγό
  • λίγο κάρυ ή πάπρικα
  • αλάτι, πιπέρι
Στα γρήγορα
Διατροφή: Χορτοφαγική
Περιέχει: Αβγά
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μας και αφήνουμε για λίγο το κουρκούτι να σταθεί.
  2. Το κουρκούτι μας είναι έτοιμο και μπορούμε να βουτήξουμε μέσα τα λαχανικά μας πριν το τηγάνισμα.

Σχετικές συνταγές

    26 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από nora.alex, 13-8-06  
    για πιο αφρατο αποτελεσμα το αλευρι μας να ειναι απο αυτα που φουσκωνουν μονα τους.τελειο γινεται
    #
    Σχόλιο από apla_thyliko, 19-1-09  
    απλα καταπληκτικο...............
    ευχαριστουμε πολυ!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από kostasmilos, 8-3-09  
    poli kali.ti ftiahno sto estiatorio.mpravo
    #
    Σχόλιο από maria86c, 22-8-09  
    η μπυρα πρέπει να μπει οπωσδήποτε?
    #
    Σχόλιο από chili, 22-8-09  
    Η μπυρα πρεπει να μπει οπωσδηποτε, αφου μαζι με το (απειροελαχιστο) λαδι ειναι τα μονα υγρα της συνταγης.Αν δεν βαλεις τη μπυρα, πως θα γινει ο χυλος?
    Επισης, φανταζομαι οτι η μπυρα με το ψησιμο φουσκωνει και κανει εκεινη την τραγανιστη και φουσκωτη κρουστα εξω απο τα λαχανικα (κολοκυθακια, μελιτζανες κτλ).
    Δεν ξερω βεβαια αν μπορεις να αντικαταστησεις τη μπυρα με αλλο υγρο (πχ. νερο), με τις αντιστοιχες "επιπτωσεις" στη γευση αλλα και στην εμφανιση. Αν ξερει καποιος αν αντικαθισταται, ας το πει. :)
    #
    Σχόλιο από kiriakh58, 22-8-09  
    αν δεν βαλεις την μπυρα στο κουρκουτι δεν θα γινει καλο γιατι η μπυρα εχει την ιδιοτητα να γινεται οτι τηγανισεις τραγανο και να μην μαλακωνει μετα απο λιγο οτι τηγανισεις το κουρκουτι αυτο το χρησιμοποιω παρα πολυ γινεται τελειο οτι και αν φτιαξεις και ιδικα αν κανεις μπακαλιαρο παστο και το μαδησεις για να κανεις κροκετες, αν δεν θελεις να βαλεις μπυρα μπορεις να βαλεις ποσιμη σοδα εχει σχεδον τα ιδια αποτελεσματα,με σκετο νερο και αλευρι δεν θα σου γινει τοσο καλο
    #
    Σχόλιο από Yannis33, 30-3-10  
    #
    Σχόλιο από alertgirl, 3-9-10  
    thelw nato ftiaksw aurio.xwris augo ginetai?
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 7-9-10  
    Δεν το έχω κάνε ποτέ, αλλά νομίζω πως γίνεται και χωρίς το αυγό.
    #
    Σχόλιο από manyana, 30-9-10  
    Paidia, ti paei na pei: φλ. kai 3 κ.γ. λάδι
    Sorry, eimai Germanos ;)
    #
    Σχόλιο από Vai, 30-9-10  
    φλ. σημαινει φλυτζανι και κ.γ λαδι σημαινει κουταλια του γλυκου (μικρο κουταλι οχι σουπας) λαδι!!!!!!!Ηθελα να ηξερα το φλ. και το κ.γ δεν ηξερες.Τη λεξη κουρκουτι που ειναι παραξενη λεξη πως την ηξερες????Χαχαχαχαχαχαχα!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από manyana, 7-10-10  
    Entaksi, me epiases, exo mono germaniki ipikotita alla mesa mou eimai HELLAS ;)
    Alla oti k.g simaini koutalia tou glikou, hm..., den to exo dei se kana elliniko wiwlio me sintages ;)
    #
    Σχόλιο από Κωνσταντίνα41209, 29-3-11  
    Υπέροχο!!! Ευχαριστούμε πολύ!!!
    #
    Σχόλιο από KIP, 29-3-11  
    Καλησπερα sitronella μπορω να χρησιμοποιησω το κουρκουτι για να παναρω κοτοπουλο,ή δεν ταιριαζει σαν γευση;
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 30-3-11  
    Το κουρκούτι δεν είναι για πανάρισμα. Δηλαδή αν βάλεις κουρκούτι θα σου γίνει ένα αφράτο πράγμα γύρω γύρω, σαν αυτό που έχουν τα τηγανιτά κολοκυθάκια, τα καλαμαράκια κλπ.
    Πανάρουμε συνήθως βουτώντας τα κομμάτια σε φρυγανιά, μετά αυγό και μετά ξανά φρυγανιά (ή κάτι ανάλογο).
    Εξαρτάται λοιπόν από το αποτέλεσμα που θέλεις. Δεν το έχω κάνει ποτέ με κοτόπουλο, αλλά όλα είναι θέμα γούστου.
    #
    Σχόλιο από dimis64, 17-4-11  
    πριν λιγες μερες ανακαλυψα την σελιδα αυτη και παιρνουμε ωραιεσ ιδεες φτιακσαμε σημερα βακαλαο φιλετο με το κουρκουτι υπεροχο
    #
    Σχόλιο από titika33, 16-7-11  
    φανταστικό το αποτέλεσμα μπράβοοοο....!!!!
    #
    Σχόλιο από NIN, 5-11-11  
    πολυ ωραιο, μπραβο!
    γινεται οντως και χωρις αυγο, οπως επισης και με σοδα (αναψυκτικο) αντι για μπυρα
    #
    Σχόλιο από aroma, 8-2-12  
    Πολύ ωραίο και "γεμάτο" κουρκούτι. Η μπύρα μπορεί να αντικατασταθεί με αντίστοιχη ποσότητα νερού, 2 1/2 κ.γ ξηρή μαγιά και ένα σφηνάκι ποτού, όπως το ούζο. Η γεύση ενισχύεται προσθέτοντας στο μείγμα τριμμένο(θρυμματισμένο) δεντρολίβανο.
    #
    Σχόλιο από buster, 8-2-12  
    Είναι πεντανόστιμο ! Οπως και όλες οι συνταγές σας !
    Εχω μια ερώτηση τί μπορεί να φταίει και κατά την διάρκεια του ψησίματος διαλύεται το κουρκούτι μου ?
    Δεν χρησιμοποίησα αυγό, αλλά νομίζω κάτι άλλο φταίει.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    11 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από nora.alex, 13-8-06  
    για πιο αφρατο αποτελεσμα το αλευρι μας να ειναι απο αυτα που φουσκωνουν μονα τους.τελειο γινεται
    #
    Σχόλιο από apla_thyliko, 19-1-09  
    απλα καταπληκτικο...............
    ευχαριστουμε πολυ!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από kostasmilos, 8-3-09  
    poli kali.ti ftiahno sto estiatorio.mpravo
    #
    Σχόλιο από Yannis33, 30-3-10  
    #
    Σχόλιο από Κωνσταντίνα41209, 29-3-11  
    Υπέροχο!!! Ευχαριστούμε πολύ!!!
    #
    Σχόλιο από dimis64, 17-4-11  
    πριν λιγες μερες ανακαλυψα την σελιδα αυτη και παιρνουμε ωραιεσ ιδεες φτιακσαμε σημερα βακαλαο φιλετο με το κουρκουτι υπεροχο
    #
    Σχόλιο από titika33, 16-7-11  
    φανταστικό το αποτέλεσμα μπράβοοοο....!!!!
    #
    Σχόλιο από july88, 29-3-12  
    Τέλειο. Μου βγήκε πολύ τραγανό όπως το ήθελα
    #
    Σχόλιο από Mia, 8-4-12  
    Σουπερ ντουπερ ουάάάου γιατί δεν έχω άλλες λέξεις όπως επίσης και πηρουνάκια, 5 κι είναι λίγα ;-)
    #
    Σχόλιο από μικρή πίπη, 28-4-12  
    άψογο ! το σαλάχι μας ενθουσιάστηκε :)
    #
    Σχόλιο από katrines2, 3-6-13  
    μολις το εφτιαξα και εγω και νομιω ηταν αραιο. τα υλικα ειναι μια χαρα φυσικα, απλα νομιζω η αναλογια μπυρας και αλευρι εχει σημασια. την επομενη φορα θα βαλω λιγοτερη μπυρα.

    12 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από maria86c, 22-8-09  
    η μπυρα πρέπει να μπει οπωσδήποτε?
    #
    Σχόλιο από chili, 22-8-09  
    Η μπυρα πρεπει να μπει οπωσδηποτε, αφου μαζι με το (απειροελαχιστο) λαδι ειναι τα μονα υγρα της συνταγης.Αν δεν βαλεις τη μπυρα, πως θα γινει ο χυλος?
    Επισης, φανταζομαι οτι η μπυρα με το ψησιμο φουσκωνει και κανει εκεινη την τραγανιστη και φουσκωτη κρουστα εξω απο τα λαχανικα (κολοκυθακια, μελιτζανες κτλ).
    Δεν ξερω βεβαια αν μπορεις να αντικαταστησεις τη μπυρα με αλλο υγρο (πχ. νερο), με τις αντιστοιχες "επιπτωσεις" στη γευση αλλα και στην εμφανιση. Αν ξερει καποιος αν αντικαθισταται, ας το πει. :)
    #
    Σχόλιο από kiriakh58, 22-8-09  
    αν δεν βαλεις την μπυρα στο κουρκουτι δεν θα γινει καλο γιατι η μπυρα εχει την ιδιοτητα να γινεται οτι τηγανισεις τραγανο και να μην μαλακωνει μετα απο λιγο οτι τηγανισεις το κουρκουτι αυτο το χρησιμοποιω παρα πολυ γινεται τελειο οτι και αν φτιαξεις και ιδικα αν κανεις μπακαλιαρο παστο και το μαδησεις για να κανεις κροκετες, αν δεν θελεις να βαλεις μπυρα μπορεις να βαλεις ποσιμη σοδα εχει σχεδον τα ιδια αποτελεσματα,με σκετο νερο και αλευρι δεν θα σου γινει τοσο καλο
    #
    Σχόλιο από alertgirl, 3-9-10  
    thelw nato ftiaksw aurio.xwris augo ginetai?
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 7-9-10  
    Δεν το έχω κάνε ποτέ, αλλά νομίζω πως γίνεται και χωρίς το αυγό.
    #
    Σχόλιο από Vai, 30-9-10  
    φλ. σημαινει φλυτζανι και κ.γ λαδι σημαινει κουταλια του γλυκου (μικρο κουταλι οχι σουπας) λαδι!!!!!!!Ηθελα να ηξερα το φλ. και το κ.γ δεν ηξερες.Τη λεξη κουρκουτι που ειναι παραξενη λεξη πως την ηξερες????Χαχαχαχαχαχαχα!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από manyana, 7-10-10  
    Entaksi, me epiases, exo mono germaniki ipikotita alla mesa mou eimai HELLAS ;)
    Alla oti k.g simaini koutalia tou glikou, hm..., den to exo dei se kana elliniko wiwlio me sintages ;)
    #
    Σχόλιο από KIP, 29-3-11  
    Καλησπερα sitronella μπορω να χρησιμοποιησω το κουρκουτι για να παναρω κοτοπουλο,ή δεν ταιριαζει σαν γευση;
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 30-3-11  
    Το κουρκούτι δεν είναι για πανάρισμα. Δηλαδή αν βάλεις κουρκούτι θα σου γίνει ένα αφράτο πράγμα γύρω γύρω, σαν αυτό που έχουν τα τηγανιτά κολοκυθάκια, τα καλαμαράκια κλπ.
    Πανάρουμε συνήθως βουτώντας τα κομμάτια σε φρυγανιά, μετά αυγό και μετά ξανά φρυγανιά (ή κάτι ανάλογο).
    Εξαρτάται λοιπόν από το αποτέλεσμα που θέλεις. Δεν το έχω κάνει ποτέ με κοτόπουλο, αλλά όλα είναι θέμα γούστου.
    #
    Σχόλιο από buster, 8-2-12  
    Είναι πεντανόστιμο ! Οπως και όλες οι συνταγές σας !
    Εχω μια ερώτηση τί μπορεί να φταίει και κατά την διάρκεια του ψησίματος διαλύεται το κουρκούτι μου ?
    Δεν χρησιμοποίησα αυγό, αλλά νομίζω κάτι άλλο φταίει.
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 9-2-12  
    Το αυγό μάλλον δε φταίει γιατί βλέπω πως και άλλοι το έχουν κάνει έτσι χωρις πρόβλημα. Δεν μπορώ να σκεφτώ όμως τι μπορεί να πηγαίνει στραβά στο κουρκούτι σου και διαλύεται...
    #
    Σχόλιο από aroma, 18-2-12  
    buster.. Αν διαλύεται το κουρκούτι, δοκίμασε να βάλεις λιγότερα υγρά, ώστε να γίνει πιο σφιχτό το μείγμα και άστο να μείνει περισσότερο πριν το χρησιμοποιήσεις, για να μπορέσει να "δουλέψει¨η μαγιά που περιέχει η μπύρα. Επίσης παίζει ρόλο και η θερμοκρασία του λαδιού. Ίσως πρέπει να αφήσεις να κάψει περισσότερο πριν ξεκινήσεις το τηγάνισμα.

    3 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από manyana, 30-9-10  
    Paidia, ti paei na pei: φλ. kai 3 κ.γ. λάδι
    Sorry, eimai Germanos ;)
    #
    Σχόλιο από NIN, 5-11-11  
    πολυ ωραιο, μπραβο!
    γινεται οντως και χωρις αυγο, οπως επισης και με σοδα (αναψυκτικο) αντι για μπυρα
    #
    Σχόλιο από aroma, 8-2-12  
    Πολύ ωραίο και "γεμάτο" κουρκούτι. Η μπύρα μπορεί να αντικατασταθεί με αντίστοιχη ποσότητα νερού, 2 1/2 κ.γ ξηρή μαγιά και ένα σφηνάκι ποτού, όπως το ούζο. Η γεύση ενισχύεται προσθέτοντας στο μείγμα τριμμένο(θρυμματισμένο) δεντρολίβανο.

    Σχετικά άρθρα

    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Ο εθνικός μας μπακαλιάρος!
    H κατανάλωση του βακαλάου στην Ελλάδα έχει επετ...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...

    Το tip της ημέρας

    Όταν καταναλώνονται με μέτρο τα γλυκά μπορούν να αποτελέσουν μέρος μίας υγιεινής διατροφής και δεν υπάρχει λόγος να τα αποφεύγουμε ακόμα και όταν προσπαθούμε να χάσουμε βάρος.

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 225 αγαπημένων συνταγών, του/της lunallenagr
    ξεχωριστά
    Ένα βιβλίο 22 αγαπημένων συνταγών, του/της dafnii
    φαγητακι μου
    Ένα βιβλίο 113 αγαπημένων συνταγών, του/της maggie123
    ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ  -ΣΑΡΑΚΟΣΤΙΑΝΑ
    Ένα βιβλίο 113 αγαπημένων συνταγών, του/της thomaei
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 36 αγαπημένων συνταγών, του/της fjannis