Κραμπλ με μπανάνες
Απλό γλυκό που ετοιμάζεται στη στιγμή αφού ειναι εύκολο και τα υλικά του συνήθως διαθέσιμα.
Υλικά
-
5 μπανάνες
-
100 γραμ. βούτυρο
-
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
-
130 γραμ. αλεύρι
-
3 κουταλιές της σούπας σκούρα ζάχαρη
-
2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα σκόνη
-
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγιά σκόνη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς
-
2
Κόβετε τις μπανάνες σε ροδέλες
-
3
Λιώνετε το μισό βούτυρο σε τηγάνι και βάζετε μέσα τις μπανάνες να ροδίσουν
-
4
Προσθέτετε τη ζάχαρη και αφήνετε το μίγμα σε δυνατή φωτιά μέχρι να καραμελώσει
-
5
Αδειάζετε το μίγμα σε ταψί τάρτας (κατα προτίμιση)
-
6
Ανακατεύετε μαζί το υπόλοιπο βούτυρο το αλεύρι, τη σκούρα ζάχαρη, την κανέλα και τη μαγιά μέχρι να πετύχουμε μια κοκκώδη ζύμη σαν χοντρά ψίχουλα
-
7
Στρώνετε τη ζύμη επάνω στις μπανάνες
-
8
Ψήνετε το γλυκό σας στον προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα η επιφάνεια του
-
9
Σερβίρετε το κραμπλ όσο είναι ακόμα ζεστό γιατί τότε είναι τραγανό και πολύ νόστιμο
Σχόλια (8)