Κράμπλ ροδάκινο (Peach crumble)
Ένα εύκολο και γρηγορο γλυκό για όλες τις ώρες.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα ροδάκινα με αλλα φρούτα.Εγω συνήθως την σερβίρω με custard, αλλα ειναι και πολύ νοστιμη με κρέμα γάλακτος ή παγωτό.
Υλικά
-
300 γρ. αλεύρι
-
175 γρ. ζάχαρη μαύρη
-
200 γρ. βούτυρο
-
450 γρ. ροδάκινα
-
50 γρ. ζάχαρη μαύρη
-
1 κ.σ. αλεύρι
-
κανέλα για άρωμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατευουμε το βούτυρο, την ζάχαρη και το αλεύρι, μεχρι να πάρει η ζύμη μας μια υφή σαν ψίχουλα.
-
2
Ανακατεύουμε τα ροδάκινα με την υπόλοιπη ζάχαρη (50 γρ.), την κανέλα και το αλεύρι(1κ.σ.).
-
3
Ρίχνουμε το μείγμα των φρούτων σε ενα βουτυρομένο ταψάκι και απο πάνω απλώνουμε την ζύμη μας.
-
4
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 40 με 45 λεπτά.
Σχόλια (3)