Κρασάτες σουπιές απλές
Ένα εύκολο και νόστιμο φαγητό που μπορεί να σερβιριστεί σαν συνοδευτικό ή ακόμα και σαν κύριο πιάτο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Εάν θα σερβιριστεί σαν κύριο πιάτο θα χρειαστούν μεγαλύτερες ποσότητες γιατί οι σουπιές συρρικνώνονται.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε τις σουπιές εντελώς αλλά κρατάμε 2 μελάνια. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και καθαρισμένες σουπιές αλλά με το μελάνι γίνονται πιο νόστιμες.
-
2
Κόβουμε τις πατάτες και τα βάζουμε όλα στην κατσαρόλα.
-
3
Προσθέτουμε όση ποσότητα ελαιόλαδο, τόσο κρασί κόκκινο μέχρι να καλυφθούν οι πατάτες και οι σουπιές.
-
4
Βάζουμε τα φύλλα δάφνης και λίγο αλάτι ανάλογα με τα γούστα.
-
5
Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να εξατμιστεί το κρασί.
-
6
Όταν μείνει μόνο το ελαιόλαδο συνήθως σημαίνει ότι το φαγητό μας ψήθηκε. Εάν όχι, μπορούμε να προσθέσουμε ακόμα λίγο κρασί.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια