dcroula
dcroula @Roula1505
Αθήνα-Μενίδι,Ελλας

Νόστιμη και θρεπτική σούπα, ότι πρέπει για χειμωνιάτικες ημέρες. Ξεφεύγει λίγο απ'τις κλασσικές σούπες.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε αν θέλετε να ρίξετε και λίγο λεμόνι στο πιάτο σας.Την συνταγή την έχω πάρει απο περιοδικό που συνεργαζόταν ο Κος Μαμαλάκης.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

113 Minutes
6 άτομα
  1. 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας απο κιλότο κομμένο σε μπουκίτσες
  2. 1 κουτάκι μανιτάρια κομμένα σε φετούλες
  3. 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
  4. 1 ποτήρι λευκό κρασί
  5. 1 πράσο ψιλοκομμένο
  6. 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  7. 1 φλ. του καφέ ελαιόλαδο
  8. 1 κ.γ. εστραγκόν
  9. αλάτι και πιπέρι
  10. λίγο χυμό λεμονιού

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι, σοτάρετε το κρέας και ρίχνετε το πράσο και το κρεμμύδι. Τα σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν απαλά.

  2. 2

    Ρίχνετε μέσα τα κομμένα μανιτάρια και τις ροδέλες του καρότου.

  3. 3

    Ανακατεύετε καλά να γυαλίσουν όλα τα υλικά και προσθέτετε το λευκό κρασί.

  4. 4

    Αφήστε να πάρει βράση και αμέσως μετά προσθέστε άλλα 3 ποτήρια νερό. Αλατοπιπερώστε. Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε να βράσουν υπομονετικά για 1 ώρα.

  5. 5

    Αν χρειαστεί προσθέστε ακόμα 1 ποτήρι νερό. Μόλις το κρέας γίνει τρυφερό διαλύστε το κορν φλάουρ σε 1 ποτήρι νερό και ρίξτε το μέσα στη σούπα να πήξει ανακατεύοντας συνεχώς απαλά.

  6. 6

    Ρίχνετε το εστραγκόν, ανακατέψτε...και καλοφάγωτο.

Αντιδράσεις

Σχόλια (6)

MARILIA
MARILIA @marilia79
Μας αρεσε πολυ, απλα εκανα μερικες παραλλαγες για να το φερουμε πιο κοντα στα γουστα μας: καταρχην το ζεματισα το κρεας πρωτα και το αφησα να μισοβρασει, οποτε μετα χρησιμοποιησα το ιδιο του το ζουμακι αντι για νερο, δεν εβαλα κρασακι γιατι εχω ενα 20μηνο μωρακι οποτε επειδη ειναι πολυ θρεπτικη σουπιτσα και ηθελα να της δωσω, το παρελειψα εντελως. Επισης εβαλα αναμεικτα λαχανικα και τρεις πατατουλες μικρες σε κυβους. Πολυ νοστιμη αν βαλετε ποντικι που ειναι πιο τρυφερο και βγαζει εξαιρετικο ζουμακι!!! \r\n

Από

dcroula
dcroula @Roula1505
στις
Αθήνα-Μενίδι,Ελλας
Με λένε Ρούλα.Δεν ήξερα τίποτα απο μαγειρική εκτός απο κάποια πολύ βασικά και χωρίς μεγάλη φαντασία.Τα τελευταία χρόνια χάρη στις εκπομπές μαγειρικής και σε site σαν κι αυτό βελτιώνομαι συνέχεια.Χαίρομαι που έγινα μέλος αυτής της μεγάλης παρέας.Λατρέυω την μουσική,ειδικά την rock & hevy metal.Εκτός λοιπόν απ'το τσουκάλι κατά διαστήματα ασχολούμαι και με μαθήματα μουσικής.
Δες περισσότερα