Κρασάτη κρεατόσουπα με μανιτάρια
Νόστιμη και θρεπτική σούπα, ότι πρέπει για χειμωνιάτικες ημέρες. Ξεφεύγει λίγο απ'τις κλασσικές σούπες.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε αν θέλετε να ρίξετε και λίγο λεμόνι στο πιάτο σας.Την συνταγή την έχω πάρει απο περιοδικό που συνεργαζόταν ο Κος Μαμαλάκης.
Υλικά
-
1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας απο κιλότο κομμένο σε μπουκίτσες
-
1 κουτάκι μανιτάρια κομμένα σε φετούλες
-
2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
-
1 ποτήρι λευκό κρασί
-
1 πράσο ψιλοκομμένο
-
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
1 φλ. του καφέ ελαιόλαδο
-
2 κ.σ. κορν φλάουρ
-
1 κ.γ. εστραγκόν
-
αλάτι και πιπέρι
-
λίγο χυμό λεμονιού
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι, σοτάρετε το κρέας και ρίχνετε το πράσο και το κρεμμύδι. Τα σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν απαλά.
-
2
Ρίχνετε μέσα τα κομμένα μανιτάρια και τις ροδέλες του καρότου.
-
3
Ανακατεύετε καλά να γυαλίσουν όλα τα υλικά και προσθέτετε το λευκό κρασί.
-
4
Αφήστε να πάρει βράση και αμέσως μετά προσθέστε άλλα 3 ποτήρια νερό. Αλατοπιπερώστε. Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε να βράσουν υπομονετικά για 1 ώρα.
-
5
Αν χρειαστεί προσθέστε ακόμα 1 ποτήρι νερό. Μόλις το κρέας γίνει τρυφερό διαλύστε το κορν φλάουρ σε 1 ποτήρι νερό και ρίξτε το μέσα στη σούπα να πήξει ανακατεύοντας συνεχώς απαλά.
-
6
Ρίχνετε το εστραγκόν, ανακατέψτε...και καλοφάγωτο.
Σχόλια (6)