κύρια φωτογραφία συνταγής Κρέας με δαμάσκηνα και βερίκοκα στη γάστρα

Κρέας με δαμάσκηνα και βερίκοκα στη γάστρα

-Korinaki-
-Korinaki- @cook_8487698

Κρέας με δαμάσκηνα και βερίκοκα στη γάστρα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το καπάκι της γάστρας καλό είναι να το λαδώνουμε ώστε να μην χαλάσει στο μέλλον!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

105 Minutes
6 άτομα
  1. 1.5 κιλό κρέας (χοιρινό ή μοσχάρι)
  2. 8 κρεμμύδια στιφάδου ολόκληρα
  3. 2 μεγάλα καρότα
  4. 3 φλ. μανιτάρια λευκά
  5. 2 φύλλα δάφνης
  6. 1 κλωναράκι θυμάρι
  7. 1/2 ποτήρι νερού κόκκινο κρασί
  8. 1/2 ποτήρι νερό
  9. 12 δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσια
  10. 6 βερίκοκα
  11. 10 μικρές στρόγγυλες πατάτες
  12. ελαιόλαδο
  13. λίγο ρίγανη
  14. αλάτι
  15. πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε, στραγγίζουμε από τα νερά και κόβουμε το κρέας σε κομματάκια.

  2. 2

    Προσθέτουμε τα μυρωδικά.

  3. 3

    Ανακατεύουμε και τα αφήνουμε για λίγο να σταθούν.

  4. 4

    Κόβουμε τα καρότα, την πιπεριά και τα μανιτάρια σε χοντρές φέτες και μαζί με τα κρεμμυδάκια και τις πατάτες τα τοποθετούμε στη γάστρα.

  5. 5

    Προσθέτουμε το κρέας, τα δαμάσκηνα, τα βερίκοκα και περιχύνουμε με το κρασί, το νερό και το ελαιόλαδο.

  6. 6

    Ανακατεύουμε καλά με μία κουτάλα αναμείξεως.

  7. 7

    Σκεπάζουμε και ψήνουμε στους 180 C για 2 ώρες περίπου.

  8. 8

    Αφαιρούμε το καπάκι και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15'.

  9. 9

    Σερβίρουμε και καλή μας όρεξη!

Αντιδράσεις

Σχόλια (4)

yannay
yannay @cook_8493036
πολυ νοστιμο και πλούσιο σε γευση!και πανευκολο μιας και ολα τα κοβεις και τα βαζεις!!το εφτιαξα μια και αυριο που εχουμε τραπεζι θα το ξαναφτιαξω!

Από

-Korinaki-
-Korinaki- @cook_8487698
στις

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα