Κρέας με δαμάσκηνα και βερίκοκα στη γάστρα
Κρέας με δαμάσκηνα και βερίκοκα στη γάστρα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Το καπάκι της γάστρας καλό είναι να το λαδώνουμε ώστε να μην χαλάσει στο μέλλον!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε, στραγγίζουμε από τα νερά και κόβουμε το κρέας σε κομματάκια.
-
2
Προσθέτουμε τα μυρωδικά.
-
3
Ανακατεύουμε και τα αφήνουμε για λίγο να σταθούν.
-
4
Κόβουμε τα καρότα, την πιπεριά και τα μανιτάρια σε χοντρές φέτες και μαζί με τα κρεμμυδάκια και τις πατάτες τα τοποθετούμε στη γάστρα.
-
5
Προσθέτουμε το κρέας, τα δαμάσκηνα, τα βερίκοκα και περιχύνουμε με το κρασί, το νερό και το ελαιόλαδο.
-
6
Ανακατεύουμε καλά με μία κουτάλα αναμείξεως.
-
7
Σκεπάζουμε και ψήνουμε στους 180 C για 2 ώρες περίπου.
-
8
Αφαιρούμε το καπάκι και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15'.
-
9
Σερβίρουμε και καλή μας όρεξη!
Σχόλια (4)