κύρια φωτογραφία συνταγής Κρέας με Κολοκυθάκια Παραδοσιακό
zaxaroula
zaxaroula @cook_8451857
,

Ένα φαγητό με άρωμα από τις καλοκαιρινές Κυριακές των παιδικών μας χρόνων.

Λίγα μυστικά ακόμα

Είναι η κατάλληλη εποχή για αυτό το νόστιμο κυριακάτικο φαγάκι, τώρα που τα κολοκυθάκια είναι φρέσκα, μικρά και φτηνά. Καλή επιτυχία!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

45 Minutes
4 άτομα
  1. 1 κιλό μοσχάρι ποντίκι κομμένο σε 4-5 μερίδες
  2. 1-1,2 κιλό κολοκυθάκια μικρά
  3. 1/2 ματσάκι μαϊντανός
  4. 1 ποτήρι κρασιού λάδι
  5. 1 ποτήρι κρασιού κόκκινο κρασί
  6. 1 μεγάλο κρεμμύδι
  7. 1 σκελίδα σκόρδο
  8. αλατοπίπερο
  9. 1 ώριμη ντομάτα
  10. χυμός ντομάτας (ή πελτές)
  11. 2 κ.σ. κέτσαπ (ή 1 κ.σ. ζάχαρη)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και το σκορδάκι και βάλτε τα με το μισό λάδι να σωταριστούν σε μέτρια φωτιά

  2. 2

    Προσθέστε και το κρέας αφού το πλύνετε, και αφήστε το να ροδίσει από όλες τις πλευρές, γυρνώντας τακτικά με ξύλινη κουτάλα. Προσοχή μην το τρυπήσετε με πηρούνι.

  3. 3

    Μόλις το κρέας έχει ροδοκοκκινίσει, βάλτε πιπέρι, σβήστε με το κρασί, προσθέστε λίγο νερό και κλείστε την κατσαρόλα ή τη χύτρα σας ώστε να μαγειρευτεί καλά (στη χύτρα 30 λεπτά είναι υπεραρκετά).

  4. 4

    Όταν το κρέας είναι έτοιμο, προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και αλάτι, κουνήστε τη χύτρα καλά και αφήστε τα κολοκυθάκια να βράσουν με το ζουμί του φαγητού. Στη χύτρα δε χρειάζεται να προσθέσετε άλλο νερό και αρκούν άλλα 10 λεπτά βράσιμο (μόλις σηκωθεί η βαλβίδα να κλείσετε το μάτι και να αφήσετε το σκεύος επάνω).

Αντιδράσεις

Σχόλια (6)

golfo
golfo @cook_8452627
zaxaroyla αυτο το φαγητο εινσι υπεροχο,το φτιαχνω συχνα γιατι μας αρεσει.\nεβαλα ολα τα υλικα εκτος απο την ντοματα γιατι το ζουμακι του το εκανα αυγολεμονο.\nευχαριστω

Από

zaxaroula
zaxaroula @cook_8451857
στις
,
Δε με λένε Ζαχαρούλα. Μ' αρέσουν όμως τα γλυκά. Και ο Αρκάς φυσικά... Εξ'ων το όνομα και η εικόνα.
Δες περισσότερα