κύρια φωτογραφία συνταγής Κρέας με πατάτες και κρέμα γάλακτος
xrisatrdep
xrisatrdep @cook_8464295
πειραιας,ελλαδα

Ιδιαίτερη γεύση κρέατος της επιλογής σας με πατάτες βραστές και κρέμα γάλακτος στο φούρνο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Χρησιμοποιήστε μικρό και βαθύ σκεύος. Το κρέας μπορεί εύκολα να αντικατασταθεί με αλλαντικά.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

60 Minutes
4 άτομα
  1. 4 μεγάλες πατάτες
  2. 1/2 κιλό κρέας μοσχάρι ή χοιρινό
  3. 1/4 κιλού γκούντα ή άλλο τυρί που λιώνει
  4. 1 μικρό κρεμμύδι
  5. αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κόβουμε τις πατάτες σε ροδέλες και τις βράζουμε.

  2. 2

    Βράζουμε το κρέας μέχρι να μαλακώσει.

  3. 3

    Σε βουτυρωμένο ταψί καλύπτουμε με πατάτες και πάνω στρώνουμε το κρέας σε μικρά κομματάκια μαζί με το κρεμμύδι που έχουμε ψιλοκόψει.

  4. 4

    Βάζουμε περίπου τη μισή ποσότητα του τυριού και καλύπτουμε με τις υπόλοιπες πατάτες ξαναβάζοντας απο πάνω το υπόλοιπο τυρί.

  5. 5

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και περιχύνουμε την κρέμα γάλακτος.

  6. 6

    Τελειώνουμε με μικρά κομματάκια βουτύρου.

  7. 7

    Ψήνουμε στο φούρνο.

Αντιδράσεις

Σχόλια (6)

katenick
katenick @cook_8477148
πολυ ωραιο "κυριακατικο" φαγητο η' για μπουφε! το ενα πιρουνακι το χανει λογω του κρεμμυδιου...επειδη ολα τα υπολοιπα υλικα ειναι βρασμενα δεν προλαβε να ψηθει κ το βγαζαμε στην ακρη.επισης το χοιρινο το τσιγαρισα λιγακι για να μην μυριζει 'γουρουνιλα' κ μετατο εβρασα. το εψησα στους 200 για περιπου 30'.
πολυ-πολυ νοστιμο!!!!

Από

xrisatrdep
xrisatrdep @cook_8464295
στις
πειραιας,ελλαδα