Κρέας με πατάτες και κρέμα γάλακτος
Ιδιαίτερη γεύση κρέατος της επιλογής σας με πατάτες βραστές και κρέμα γάλακτος στο φούρνο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Χρησιμοποιήστε μικρό και βαθύ σκεύος. Το κρέας μπορεί εύκολα να αντικατασταθεί με αλλαντικά.
Υλικά
-
4 μεγάλες πατάτες
-
1/2 κιλό κρέας μοσχάρι ή χοιρινό
-
1/4 κιλού γκούντα ή άλλο τυρί που λιώνει
-
1 μικρό κρεμμύδι
-
αλάτι, πιπέρι
-
1 κουτί κρέμα γάλακτος
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε τις πατάτες σε ροδέλες και τις βράζουμε.
-
2
Βράζουμε το κρέας μέχρι να μαλακώσει.
-
3
Σε βουτυρωμένο ταψί καλύπτουμε με πατάτες και πάνω στρώνουμε το κρέας σε μικρά κομματάκια μαζί με το κρεμμύδι που έχουμε ψιλοκόψει.
-
4
Βάζουμε περίπου τη μισή ποσότητα του τυριού και καλύπτουμε με τις υπόλοιπες πατάτες ξαναβάζοντας απο πάνω το υπόλοιπο τυρί.
-
5
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και περιχύνουμε την κρέμα γάλακτος.
-
6
Τελειώνουμε με μικρά κομματάκια βουτύρου.
-
7
Ψήνουμε στο φούρνο.
Σχόλια (6)
πολυ-πολυ νοστιμο!!!!