Κρεατόπιτα Κεφαλονίτικη
Υλικά
-
1 πακέτο φύλλο χωριάτικο
-
1/2 κιλό αρνί ψιλοκομμένο
-
1/2 κιλό χοιρινό ψιλοκομμένο
-
1/2 φλυτζάνι τσαγιού ρύζι καρολίνα
-
1 ποτηράκι κρασί λευκό
-
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
1/2 φλυτζάνι τσαγιού μαιντανό ψιλοκομμένο
-
1 κονσέρβα ντοματάκια κον κασέ
-
2-3 σκελίδες σκόρδο
-
1 φλυτζάνι τσαγιού κεφαλοτύρι τριμμένο (προαιρετικά)
-
Αλάτι - πιπέρι
-
Λίγη ματζουράνα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σοτάρουμε με λίγο λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο.
-
2
Προσθέτουμε το κρέας και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να πιει τα πολλά υγρά.
-
3
Κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε τα ντοματάκια, το ρύζι, το μαιντανό, την ματζουράνα, αλάτι - πιπέρι και το τριμμένο κεφαλοτύρι (προαιρετικά).
-
4
Τα ανακατεύουμε όλα μαζί καλά.
-
5
Σε ένα λαδωμένο ταψί στρώνουμε τα μισά φύλλα (καλά λαδωμένα), αδειάζουμε την γέμιση και σκέπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα (επίσης καλά λαδωμένα).
-
6
Χαράζουμε την πίτα και την ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου μέχρι να ροδίσει καλά.
Σχόλια (6)