Κρεατόπιτα με κάρυ και λαχανικά

foodie1973
foodie1973 @cook_8499686

Κρεατόπιτα φτιαγμένη με έτοιμη σφολιάτα, ανακυκλωμένο αρνάκι, λαχανικά όπως κρεμμύδι, καρότα κι αρακά αλλά και κάρυ που ταιριάζει φίνα με το αρνάκι!

Λίγα μυστικά ακόμα

Τέλος, την πίτα αν χρειασθεί να την ξαναζεστάνω την τοποθετώ στον φούρνο για 20' στους 110°C και γίνεται και πάλι τραγανή (καθώς η σφολιάτα νοτίζει εύκολα).Κι αν σας άρεσε αυτή η συνταγή μπορείτε να βρείτε κι άλλες καθημερινές και πρακτικές συνταγές στο προσωπικό μου μπλογκ Dailycious.gr!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

12-15 κομμάτια
  1. 1 πακέτο σφολιάτας (περιέχει 2 φύλλα)
  2. 500 γρ. ψιλοκομμένο αρνάκι της προηγουμένης μέρας (φροντίζω να είναι στεγνό από σάλτσες και λάδια)
  3. 2 κ.σ. λάδι (για το γύρισμα των λαχανικών)
  4. 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  5. 2 μέτρια καρότα κομμένα σε μικρούς κύβους
  6. 2/3 φλ. αρακά κατεψυγμένο
  7. 2 κ.γλ. κάρυ (μέτριας έντασης)
  8. αλατοπίπερο
  9. 2 κ.σ. πλήρες γάλα (για την επιφάνεια της κρεατόπιτας)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Γυρνάω το κρεμμύδι στο λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ωσότου πιεί τα υγρά του. Κατόπιν προσθέτω τα καρότα και τον αρακά, τα γυρνάω με το κρεμμύδι και τ’ αφήνω να ψηθούν για 10’ σε χαμηλή φωτιά (4/5) με κλειστό καπάκι.

  2. 2

    Αποσύρω τα λαχανικά από την φωτιά, προσθέτω στο σκεύος το αρνί, το αλατοπίπερο (λαμβάνοντας υπόψιν ότι το αρνί είναι ήδη αλατισμένο), το κάρυ κι ανακατεύω καλά. Στην συνέχεια ανακατεύω ξανά αφού ρίξω τα αυγά και την παρμεζάνα (τα οποία δένουν την γέμιση για να μην διαλύεται). Η γέμιση είναι έτοιμη και την κρατάω στη άκρη ωσότου στρώσω την σφολιάτα.

  3. 3

    Λαδώνω ελαφρά ένα παραλληλόγραμμο πυρίμαχο σκεύος και στρώνω το ένα φύλλο σφολιάτας φροντίζοντας να μην περισσεύει ιδιαίτερα από τα πλάγια. (Αυτήν την φορά έκανα την μισή δόση σε ένα μικρό pyrex και χρησιμοποίησα μόνο το ένα φύλλο σφολιάτας.) Αδειάζω την γέμιση ομοιόμορφα στην επιφάνεια και καλύπτω με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας. Αν περισσεύει σφολιάτα στα πλάγια μπορώ να την κόψω με ένα μαχαίρι και να την πετάξω ενώ ενώνω τις άκρες των δύο φύλλων για να σφραγιστεί η γέμιση. Κόβω την πίτα σε φέτες κι αλείφω με ένα πινέλο το γάλα από πάνω.

  4. 4

    Φουρνίζω την κρεατόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C για 55’ μέχρι να πάρει ροδοκόκκινο χρώμα και την σερβίρω 30’ περίπου αφού την βγάλω από τον φούρνο για να μην είναι πολύ ζεστή και διαλύεται.

Αντιδράσεις

Από

foodie1973
foodie1973 @cook_8499686
στις