Κρεατόπιτα παραδοσιακή με κιμά και κρεμμύδια

Bαθμολογία: 5
       
 
7 ψήφοι
golfo, 29.03.09

Περιγραφή

Eυκολη, νοστιμη πιτα για το τραπεζι μας τις καθημερινές, αλλα και για μπουφε, για γαμους και διαφορες εκδηλωσεις.
Κρεατόπιτα παραδοσιακή με κιμά και κρεμμύδια
photo: xaroula

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 δόση ζύμη χωριατικη
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
  • 2 κρεμμύδια τριμένα
  • 3 φρέσκα κρεμυδάκια ψιλοκομένα
  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ζωμό κρέατος
  • 3 κουταλιές σούπας μαιντανό ψιλοκομένο
  • 4 αυγά
  • 3/4 του φλιτζανιού του τσαγιού κρέμα γάλακτος ή γάλα εβαπορέ
  • 300 γρ. τυρί φέτα τριμένη
  • 200 γρ. γραβιέρα τριμένη
  • αλάτι, πιπέρι
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Πίτες με κρεατικά
Μέθοδος: Φούρνου
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Ζύμωνετε το φύλλο ή αγοράζετε ετοιμη χωριάτικη ζύμη.
  2. Βάζουμε το λάδι στη κατσαρόλα να ζεσταθεί και τσιγαρίζουμε ελαφρά τα κρεμμύδια.
  3. Ρίχνουμε και τον κιμά και τόν σωτάρουμε και αυτόν λίγο προσθέτοντας αλάτι, πιπέρι και το ζωμό, βραζοντάς τα μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
  4. Τραβάμε τη κατσαρόλα απο τη φωτιά και ρίχνουμε τον μαιντανό.
  5. Αφήνουμε λίγο να χλιαρίνει το μείγμα.
  6. Τέλος χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος με τα αυγά και τα ανακατεύουμε με τον κιμά.
  7. Λαδώνουμε το ταψί μας και στρώνουμε τα μισά φύλλα αλείφοντας τα ενα ενα.
  8. Απλώνουμε τη γέμιση του κιμά και πασπαλίζουμε την επιφάνεια του με τα τριμένα τυριά.
  9. Κατόπιν σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα αλείφοντας τα με λάδι.
  10. Ψήνουμε την πίτα σε ζεστό φούρνο στούς 190 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορειτε να την κάνετε και με περίσσεμα κιμά που σας εμεινε απο το φαγητο σας, αλλα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κιμά που εχετε σε τάπερ μαγειρεμένο απο την ψύξη.

Σχετικές συνταγές

    9 Όλα

    #
    Σχόλιο από trelameni magirisa, 6-4-09  
    μανουλα μου μπραβο για την συνταγη σου. ελπιζω να τη φαμε συντομα την πιτουλα σου
    #
    Σχόλιο από ΛΙAΚΙ, 13-9-09  
    Golfo μου την ίδια συνταγή φτιάχνω και έγω μόνο που δεν βάζω ζωμό κρέατος, ο άντρας μου τρελαίνεται, είναι πραγματικά πολύ νόστιμη.
    #
    Σχόλιο από golfo, 13-9-09  
    ΛΙΑΚΙ ευχαριστω πολυ.
    #
    Σχόλιο από JENI, 18-1-10  
    τρελαίνομαι για κρεατόπιτα ανοίγω και μόνη μου το φύλλο κόλαση 800 πηρουνάκια
    #
    Σχόλιο από xaroula, 6-7-10  
    Εκανα μια παραλαγη βεβαια αλλα ειναι ετσι κι αλλιως νοστιμοτατη.Εφτιαξα δικο μου φυλλο φυσικα και στην γεμιση εβαλα μονο δυο αυγα,προσθεσα μανιταρια ,δεν εβαλα κρεμα γαλακος η γαλα για να μην την βαρυνω και εβαλα μονο γραβιερα και γκουντα απο τυρια
    #
    Σχόλιο από aggeloskiagmeni, 19-8-10  
    Πολύ καλή συνταγή!!
    #
    Σχόλιο από Venesk, 9-3-12  
    Θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορώ να φτιάξω την πιτα,να την βάλω στην κατάψυξη και να την ψήσω την ημέρα που τη χρειάζομαι.
    #
    Σχόλιο από Καίτη Δ, 20-10-12  
    Την εφάρμοσα κατά γράμμα και το αποτέλεσμα καταπληκτικό Είναι η πιο νόστιμη κιμαδόπιτα που έφαγα ποτέ!
    #
    Σχόλιο από kalamaraki, 12-12-12  
    Αν κ την πείραξα λίγο τη συνταγή, έβαλα μόνο ένα αυγό, δεν έβαλα το ζωμό έσβησα με κρασί λευκό γλυκό, κ από τα τυράκια είχα λιγότερη ποσότητα, κ έβαλα μισό φλυτζάνι εβαπορέ..βγήκε όμως εξαιρετική!! Νόστιμότατη! Ευχαριστούμε πολύ για την συνταγή

    7 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από trelameni magirisa, 6-4-09  
    μανουλα μου μπραβο για την συνταγη σου. ελπιζω να τη φαμε συντομα την πιτουλα σου
    #
    Σχόλιο από ΛΙAΚΙ, 13-9-09  
    Golfo μου την ίδια συνταγή φτιάχνω και έγω μόνο που δεν βάζω ζωμό κρέατος, ο άντρας μου τρελαίνεται, είναι πραγματικά πολύ νόστιμη.
    #
    Σχόλιο από golfo, 13-9-09  
    ΛΙΑΚΙ ευχαριστω πολυ.
    #
    Σχόλιο από JENI, 18-1-10  
    τρελαίνομαι για κρεατόπιτα ανοίγω και μόνη μου το φύλλο κόλαση 800 πηρουνάκια
    #
    Σχόλιο από aggeloskiagmeni, 19-8-10  
    Πολύ καλή συνταγή!!
    #
    Σχόλιο από Καίτη Δ, 20-10-12  
    Την εφάρμοσα κατά γράμμα και το αποτέλεσμα καταπληκτικό Είναι η πιο νόστιμη κιμαδόπιτα που έφαγα ποτέ!
    #
    Σχόλιο από kalamaraki, 12-12-12  
    Αν κ την πείραξα λίγο τη συνταγή, έβαλα μόνο ένα αυγό, δεν έβαλα το ζωμό έσβησα με κρασί λευκό γλυκό, κ από τα τυράκια είχα λιγότερη ποσότητα, κ έβαλα μισό φλυτζάνι εβαπορέ..βγήκε όμως εξαιρετική!! Νόστιμότατη! Ευχαριστούμε πολύ για την συνταγή

    1 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από Venesk, 9-3-12  
    Θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορώ να φτιάξω την πιτα,να την βάλω στην κατάψυξη και να την ψήσω την ημέρα που τη χρειάζομαι.

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από xaroula, 6-7-10  
    Εκανα μια παραλαγη βεβαια αλλα ειναι ετσι κι αλλιως νοστιμοτατη.Εφτιαξα δικο μου φυλλο φυσικα και στην γεμιση εβαλα μονο δυο αυγα,προσθεσα μανιταρια ,δεν εβαλα κρεμα γαλακος η γαλα για να μην την βαρυνω και εβαλα μονο γραβιερα και γκουντα απο τυρια

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Κάνοντας την πίτα σας... ζωγραφιά!
    Οι πίτες είναι ένα ελληνικό ορεκτικό (ή και κυρ...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Κάνε το... φύλλο, φίλο!
    Ξέρετε τι λείπει περισσότερο από την κουζίνα τω...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    ΟΡΕΚΤΙΚΑ
    Ένα βιβλίο 112 αγαπημένων συνταγών, του/της ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ
    συνταγες ανακατες
    Ένα βιβλίο 78 αγαπημένων συνταγών, του/της πινεζα
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 447 αγαπημένων συνταγών, του/της sophiaσοφια
    Πίτες και πιτάκια
    Ένα βιβλίο 165 αγαπημένων συνταγών, του/της Kristallenia1
    ΠΙΤΕΣ-ΤΑΡΤΕΣ
    Ένα βιβλίο 88 αγαπημένων συνταγών, του/της VIVIΚΑ