κύρια φωτογραφία συνταγής Κρεατόπιτα παραδοσιακή με κιμά και κρεμμύδια
golfo
golfo @cook_8452627
,ΕΛΛΑΔΑ

Eυκολη, νοστιμη πιτα για το τραπεζι μας τις καθημερινές, αλλα και για μπουφε, για γαμους και διαφορες εκδηλωσεις.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορειτε να την κάνετε και με περίσσεμα κιμά που σας εμεινε απο το φαγητο σας, αλλα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κιμά που εχετε σε τάπερ μαγειρεμένο απο την ψύξη.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

35 Minutes
  1. 1 δόση ζύμη χωριατικη
  2. 1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
  3. 2 κρεμμύδια τριμένα
  4. 3 φρέσκα κρεμυδάκια ψιλοκομένα
  5. 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  6. 1 φλιτζάνι τσαγιού ζωμό κρέατος
  7. 3 κουταλιές σούπας μαιντανό ψιλοκομένο
  8. 3/4 του φλιτζανιού του τσαγιού κρέμα γάλακτος ή γάλα εβαπορέ
  9. 300 γρ. τυρί φέτα τριμένη
  10. 200 γρ. γραβιέρα τριμένη
  11. αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ζύμωνετε το φύλλο ή αγοράζετε ετοιμη χωριάτικη ζύμη.

  2. 2

    Βάζουμε το λάδι στη κατσαρόλα να ζεσταθεί και τσιγαρίζουμε ελαφρά τα κρεμμύδια.

  3. 3

    Ρίχνουμε και τον κιμά και τόν σωτάρουμε και αυτόν λίγο προσθέτοντας αλάτι, πιπέρι και το ζωμό, βραζοντάς τα μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.

  4. 4

    Τραβάμε τη κατσαρόλα απο τη φωτιά και ρίχνουμε τον μαιντανό.

  5. 5

    Αφήνουμε λίγο να χλιαρίνει το μείγμα.

  6. 6

    Τέλος χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος με τα αυγά και τα ανακατεύουμε με τον κιμά.

  7. 7

    Λαδώνουμε το ταψί μας και στρώνουμε τα μισά φύλλα αλείφοντας τα ενα ενα.

  8. 8

    Απλώνουμε τη γέμιση του κιμά και πασπαλίζουμε την επιφάνεια του με τα τριμένα τυριά.

  9. 9

    Κατόπιν σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα αλείφοντας τα με λάδι.

  10. 10

    Ψήνουμε την πίτα σε ζεστό φούρνο στούς 190 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.

Αντιδράσεις

Από

golfo
golfo @cook_8452627
στις
,ΕΛΛΑΔΑ
Ειμαι παντρεμενη και εχω μια κορη.Παρθενος στο ζοωδιο,ΟΛΥΜΠΙΑΚΑΡΑΣ,μαγειρευω πολυ καλα απο οτι μου εχουν πει,αλλα φτιαχνω και ωραια γλυκακια.Μου αρεσει η μουσικη, χωρις αυτη δεν ζω!Αγαπω και βλεπω παντα καλοπροαιρετα τους ανθρωπους γυρω μου.Οι Συνταγες της Παρεας ειναι για μενα πολυ ενδιαφερουσες.
Δες περισσότερα