Κρεατόπιτα
Εξαιρετικά νόστιμη και εύκολη κρεατόπιτα. Την προτιμώ γιατί δεν έχει κιμά μέσα, αλλά κρέας καλά βρασμένο.
Η αρχική συνταγή έλεγε μισό κιλό τυρί και άλλο μισό ζαμπόν αλλά εμένα μου φάνηκε λίγο υπερβολικό. Εσείς βάζετε και παραπάνω αν θέλετε.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε το μοσχάρι σε μικρά κομμάτια και το σωτάρουμε σε λίγο λάδι. Κόβουμε τα κρεμμύδια μέσα, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και σκεπάζουμε με νερό. Το αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει εντελώς (η χύτρα είναι ό,τι πρέπει εδώ. 45 λεπτά στη χύτρα και γίνεται λουκούμι.)
-
2
Εγώ πρόσθεσα 2-3 καρότα και λίγο πράσο και με το ζουμί που έμεινε (γιατί στη χύτρα μένει και το ζουμί), έκανα απίθανη κρεατοσουπα.
-
3
Βγάζουμε το κρέας από την κατσαρόλα και το διαλύουμε με ένα πιρούνι.
-
4
Ρίχνουμε μέσα στο κρέας το γάλα, το ζαμπόν, το τυρί και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε. Εγώ έριξα και τα κρεμμύδια πολτοποιημενα.
-
5
Απλώνουμε τη σφολιάτα και την κόβουμε στα 4. Σε κάθε μέρος απλώνουμε από ένα όγδοο της γέμισης. Φροντίζουμε να πιέσουμε λίγο τη γέμιση ώστε να χωρέσει καλά.
-
6
Γυρνάμε λίγο τη σφολιάτα, κλείνοντας έτσι τη λωρίδα πίτας μας. Στην ουσία έχουμε δημιουργήσει ένα μπαστουνάκι σφολιάτας γεμιστό. Η γέμιση είναι αρκετή και θα χρειαστεί να τραβήξετε λίγο τη σφολιάτα για να κλείσει.
-
7
Συνεχίζουμε έτσι με τα 4 κομμάτια και κάνουμε το ίδιο και με τη δεύτερη σφολιάτα.
-
8
Εννοείται πως αντί για μπαστούνια μπορείτε να κάνετε ότι σχήμα θέλετε!
-
9
Βάζουμε τις λωρίδες σε ταψάκι, τις χαράσουμε λίγο με ένα μαχαίρι εκεί που θα τις κόψουμε για να γίνουν ατομικές μερίδες, τις αλοίφουμε με λίγο γάλα και αβγό και τις ψήνουμε στους 180° μέχρι να ροδίσουν.
Σχόλια (12)