Κρεατόσουπα με χυλοπίτες
Μια απλούστατη και νόστιμη συνταγή για τις κρύες νύχτες, τα κρυώματα και όχι μόνο!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Προσοχή μη λιώσουν οι χυλοπίτες. Εγώ χρησιμοποιώ χωριάτικες και τις αφήνω για 4-5 λεπτά μόνο.
Υλικά
-
700 γρ. μοσχάρι ποντίκι κομματάκια
-
2 κρεμμύδια κομμένα στα τέσσερα
-
3-4 ντομάτες κομμένες στα τέσσερα
-
1 κούπα χυλοπίτες τετράγωνες ψιλές
-
λάδι όσο θέλετε
-
αλάτι - πιπέρι
-
3 κ.σ. ρεγκάτο για κάθε πιάτο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό, προσθέτουμε το λάδι και την αφήνουμε να βράσει.
-
2
Στη συνέχεια ρίχνουμε όλα τα υλικά μέσα εκτός από τις χυλοπίτες και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
-
3
Όταν γίνει το κρέας, αφαιρούμε τα κρεμμύδια και τις ντομάτες, τα λιώνουμε στο μούλτι και τα ξαναρίχνουμε μέσα μαζί με τις χυλοπίτες.
-
4
Ανακατεύουμε λίγο και σε 5-10' λεπτά ανάλογα τις χυλοπίτες που χρησιμοποιήσατε το φαγητό είναι έτοιμο!!
-
5
Σερβίρουμε το φαγητό καυτό αφού στο κέντρο του πιάτου έχουμε βάλει το τυρί. Αν θέλουμε βάζουμε κι απο πάνω.
Σχόλια (5)