Κρεατοχορτόσουπα για μωράκια
Εύκολη συνταγή για κρεατοχορτόσουπα για μωράκια άνω των 6 μηνών.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν και είχα αμφιβολία για την ντομάτα, π.χ. αλλεργίες, τη δέχθηκε μια χαρά ο μικρός μου ήδη από την αρχή, αλλά όπως και κάθε τροφή που δίνουμε στα μωρά μας, έχουμε το νου μας 3-4 ημέρες μήπως και προκαλέσει κάποιου είδους δυσανεξία ή αλλεργία.Ο μικρός μου τρώει την ποσότητα αυτή σε 2 ημέρες πλέον (είναι 11 μηνών). Αν θέλουμε μεγαλύτερες/ μικρότερες ποσότητες παίζουμε με το μέγεθος των λαχανικών.
Υλικά
-
100 γρ. μοσχάρι ποντίκι (ή κοτόπουλο φιλέτο στήθος)
-
1 καρότο μέτριο
-
1 κολοκύθι μέτριο
-
1/2 ντομάτα μεγάλη
-
1 πατάτα μέτρια
-
1 κουτάλι σούπας ζυμαρικό πεπονάκι (από τον 9ο μήνα)
-
1 κουτάλι σούπας λάδι
-
1 κουτάλι σούπας λεμόνι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε το μοσχάρι μαζί με την ντομάτα, το καρότο, την πατάτα και το κολοκύθι έως ότου μαλακώσουν όλα τα υλικά και κόβονται εύκολα με ένα πηρούνι.
-
2
Όταν βράσουν, ρίχνουμε το πεπονάκι και το αφήνουμε ένα δεκάλεπτο ακόμη για να ψηθεί και αυτό.
-
3
Μόλις είναι έτοιμο, κλείνουμε το μάτι, ρίχνουμε το λάδι και το λεμόνι και το αφήνουμε να κρυώσει ώστε να μπορούμε να το αλέσουμε.
-
4
Προσέχουμε να μην έχει σωθεί το νερό και να είναι περίπου ένα δάχτυλο στην κατσαρόλα επειδή όταν μπει στο ψυγείο αλεσμένο "στεγνώνει".
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (3)