Κρέμα βουτύρου για διακόσμηση κέικ

Bαθμολογία: 4.7424
       
 
66 ψήφοι
Sitronella, 23.09.05

Περιγραφή

Με την κρέμα αυτή μπορούμε να καλύψουμε το κέικ ή να σχηματίσουμε με το κορνέ μας όποια διακόσμηση θέλουμε. Μπορούμε φυσικά να τη χρησιμοποιήσουμε και ως γέμιση σε τούρτες.

Στα αγγλικά θα τη βρείτε ως butter cream, δηλαδή βουτυρόκρεμα.

Κρέμα βουτύρου για διακόσμηση κέικ

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1/2 φλ. βούτυρο
  • 1/2 φλ. μαργαρίνη
  • 4 φλ. άχνη ζάχαρη
  • 2 κ.σ. γάλα ή νερό
  • 1 κ.γ. βανίλια
Στα γρήγορα
Δυσκολία: Εύκολο , Γρήγορο
Περιέχει: Γάλα , Βούτυρο
Φτιάχνει: 3 φλ.
Κόστος:
(2 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(2 ψήφοι)
Προετοιμασία: 8' (2 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 3' (2 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Χτυπάμε το βούτυρο με τη μαργαρίνη και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το γάλα και τη βανίλια.
  2. Τα χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αναμιχθούν καλά. Τα χτυπάμε για ένα λεπτό ακόμα, μέχρι να γίνει το μείγμα κρεμώδες.
  3. Μπορούμε φυσικά να χρωματίσουμε την κρέμα προσθέτοντας σταγονες χρώματος ζαχαροπλαστικής. Χωρίζουμε την κρέμα σε μπολάκια ανάλογα με το πόσα χρώματα θέλουμε, βάζουμε χρώμα στο κάθε μπολάκι και ανακατεύουμε. Καλό θα είναι τα χρώματα να είναι σε μορφή πάστας για να μην αραιώσουν την κρέμα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Για να βγει άσπρη η βουτυρόκρεμα θέλει αρκετό χτύπημα το βούτυρο και θέλει να διαλέξετε κάποια μάρκα που να είναι πιο λευκή απο μόνη της. Η συνταγή έλεγε βούτυρο και shortening, αλλά στην Ελλάδα δεν κυκλοφορεί, οπότε βάζουμε μαργαρίνη. Μπορείτε να αλλάξετε την αναλογία, ανάλογα με το γούστο σας και πόσο γεύση βουτύρου θέλετε να έχει.

Για να γίνει σοκολάτα, προσθέτουμε 90 γρ. λιωμένη κουβερτούρα και άλλη μια κ.σ. γάλα ή νερό.

Με αυτή τη συνταγή έχουμε 3 φλ. σφιχτή κρέμα.

Για μέτρια σφιχτή κρέμα, προσθέτουμε 1 κ.γ. γάλα σε κάθε φλ. κρέμας.

Για αραιή κρέμα προσθέτουμε 2 κ.γ. γάλα σε κάθε φλ. κρέμας.

 Με τη σφιχτή κρέμα φτιάχνουμε λουλούδια που πρέπει να σταθούν τα πέταλά τους όρθια. Εάν δεν είναι αρκετά σφιχτή, τα πέταλα θα πέφτουν. Εάν δείτε πως  η κρέμα "σπάει" καθώς την βγάζετε από το κορνέ, είναι μάλλον πολύ σφιχτή.

Με την μέτρια σφιχτή κρέμα φτιάχνουμε τα περισσότερα σχέδια με το κορνέ (αστεράκια, πέταλα, κοχύλια κλπ).

Με αραιή προς μέτρια κρέμα καλύπτουμε κέικ.

Με αραιή κρέμα κάνουμε σχέδια όπως τα φύλλα και γράφουμε με την λεπτή μύτη. Αλλιώς τα φύλλα και τα γράμματα θα σπάνε.

Γενικά αν η κρέμα σας είναι πολύ σφιχτή προσθέσετε υγρό, αν είναι πολύ αραιή προσθέστε άχνη ζάχαρη.

Σχετικές συνταγές

    176 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΡΟΒ, 31-3-09  
    Κορίτσια αυτή τη συνταγή τη δοκίμασε καμιά? Για πεστε......
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 31-3-09  
    Εγώ την κάνω πολύ συχνά, είναι η γνωστή buttercream. Βέβαια δεν ξέρω εάν σε καλύπτω, μια που εγώ την έχω προσθέσει :)
    Ανάλογα με το τι θέλεις να κάνεις, μπορεί να είναι ιδανική.
    #
    Σχόλιο από makaronou, 31-3-09  
    Την κρέμα επικάλυψης την ήξερα μόνο με ανάμιξη νερού ή χυμού πορτοκαλιού ή λεμονιού με άχνη. Δεν γίνεται λιπαρή με το βούτυρο; Απορία.
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 31-3-09  
    Αυτό που λες είναι το γλάσο άχνης, που γίνεται με ανάμιξη άχνης και νερού ή κάποιου αρώματος. Όμως είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα. Αυτή είναι κρέμα, δεν είναι γλάσο. Σαν σαντιγύ ας πούμε, αλλά σαφώς πιο βουτυράτη (άλλωστε είναι buttercream). Είναι ιδανική για να φτιάχνουμε σχέδια με το κορνέ μας.
    #
    Σχόλιο από makaronou, 1-4-09  
    Ευχαριστώ για τη διευκρίνιση. Θα τη δοκιμάσω οπωσδήποτε και θα επανέλθω με πιρουνάκια.
    #
    Σχόλιο από MARIPOSSA, 1-4-09  
    ειναι καταπληκτικη αυτη η κρεμα και καθολου βαρια κατα την γνωμη μου ισα ισα που ξεφευγειες και απο την κλασικη σαντιγη εγω την χρησημοποιω για να στολισω μαφινς ,τουρτες και ειναι ιδανικη για να φτιαχνεις σχςδια και λουλουδια με το κορνε,απο τις αγαπημενες μου κρεμες
    #
    Σχόλιο από Ninevi, 16-4-09  
    Το βούτυρο λιωμένο η σε θερμοκρασία δωματίου; Η κρέμα βουτύρου είναι επίσης πολύ καλή και για γέμιση γλυκών σου (τα οποία και θέλω να φτιάξω με αυτήν για να ξεφύγω από την πατισερί επιτέλους!) :)
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 16-4-09  
    Σε θερμοκρασία δωματίου είναι μια χαρά.
    #
    Σχόλιο από ASTERI, 26-4-09  
    Teleia krema. Para poli eykoli sthn paraskevi tis.
    #
    Σχόλιο από Stefanie, 7-5-09  
    Παιδιά το έκανα σήμερα απλά τέλειο απλά πρόσθεσα λίγα τριμμένα καρύδια και λίγη κανέλα! :) Poso kairo diatirite?
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 7-5-09  
    Νομίζω μπορείς να την κρατήσεις στο ψυγείο για 5-6 μέρες τουλάχιστον. Πριν τη χρησιμοποιήσεις θα χρειαστεί να την αφήσεις να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και ισως να θέλει και λίγο χτύπημα ξανά.
    #
    Σχόλιο από lemon74, 10-5-09  
    Εύκολη και γρήγορη λύση για γαρνιρισμα και σχεδιάκια...τη χρησιμοποίησα σε τούρτα και στεκόταν πολύ ωραία. Ευχαριστούμεεε
    #
    Σχόλιο από foodlover, 26-5-09  
    Ψάχνοντας στο διαδύκτιο κάπου είδα λουλουδάκια από buttercream τα οποία άφηναν να στεγνώσουν και γίνονταν πιο στερεά. Είναι αυτή η συνταγή ή είναι κάτι άλλο?
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 26-5-09  
    Ναι foodlover αυτή ειναι η συνταγή. Θα πρέπει να κάνεις τη σφιχτη δόση όμως και να έχεις τα σωστά εργαλεία.
    #
    Σχόλιο από Ζουζουνελ, 2-6-09  
    Πάρα πολύ ωραία για να στολίζεις διάφορα γλυκά !Και πολύ καλή γεύση!Ευχαριστούμε!
    #
    Σχόλιο από Ginger, 5-7-09  
    Πολύ καλή και πολύ εύκολη! Απλώνεται πανεύκολα στην τούρτα και μένει σταθερή.
    Μόνο μια ερώτηση: στην υφή μου βγήκε λίγο σπυρωτή, έτσι είναι ή έκανα κάτι λάθος;
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 6-7-09  
    Όχι Τζίντζερ δε θα έπρεπε να σου βγει σπυρωτή, βγαίνει λεία σαν πολύ σφιχτή σαντιγύ. Την έχεις δοκιμάσει στο σεμινάριο, σου βγήκε διαφορετική;
    #
    Σχόλιο από Ginger, 6-7-09  
    Έκανε λίγο κριτς-κριτς. Πώς γίνεται αυτό, αφού δεν είχε ζάχαρη κρυσταλλική; Στο σεμινάριο την είχα δοκιμάσει, αλλά νομίζω ότι δεν ήταν έτσι. Πάντως καθόλου δεν μας πείραξε! Ίσα ίσα που επειδή την χρησιμοποίησα μόνο γύρω γύρω για να κλείσω τα κενά και από πάνω σε πολύ λεπτή στρώση έδωσε και ωραία γεύση στην τούρτα.
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 6-7-09  
    Μήπως δεν κοσκίνισες την άχνη; Εάν η άχνη δεν είναι πολύ καλή θέλει κοσκίνισμα γιατί έχει μέσα και μεγαλύτερα κομμάτια ζάχαρης. Πάντως εντάξει, όπως και να έχει, την αισθάνεσαι λίγο τη ζάχαρη. Είναι πολύ ωραία και νόστιμη κρέμα, αρκεί να την χρησιμοποιήσεις με μέτρο, γιατί ειναι γλυκιά.
    #
    Σχόλιο από KIDMAN, 10-7-09  
    MΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ?Εχω δει σε ξενα site ( www.designmeacake.com )μια ωραια λευκη και σφικτη κρεμα αλλα τα υλικα που δειχνει δεν τα καταλαβαινω.Μηπως ξερετε το crisco, τι ειναι
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Επόμενο > Τέλος >>

    80 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΡΟΒ, 31-3-09  
    Κορίτσια αυτή τη συνταγή τη δοκίμασε καμιά? Για πεστε......
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 31-3-09  
    Εγώ την κάνω πολύ συχνά, είναι η γνωστή buttercream. Βέβαια δεν ξέρω εάν σε καλύπτω, μια που εγώ την έχω προσθέσει :)
    Ανάλογα με το τι θέλεις να κάνεις, μπορεί να είναι ιδανική.
    #
    Σχόλιο από MARIPOSSA, 1-4-09  
    ειναι καταπληκτικη αυτη η κρεμα και καθολου βαρια κατα την γνωμη μου ισα ισα που ξεφευγειες και απο την κλασικη σαντιγη εγω την χρησημοποιω για να στολισω μαφινς ,τουρτες και ειναι ιδανικη για να φτιαχνεις σχςδια και λουλουδια με το κορνε,απο τις αγαπημενες μου κρεμες
    #
    Σχόλιο από ASTERI, 26-4-09  
    Teleia krema. Para poli eykoli sthn paraskevi tis.
    #
    Σχόλιο από lemon74, 10-5-09  
    Εύκολη και γρήγορη λύση για γαρνιρισμα και σχεδιάκια...τη χρησιμοποίησα σε τούρτα και στεκόταν πολύ ωραία. Ευχαριστούμεεε
    #
    Σχόλιο από Ζουζουνελ, 2-6-09  
    Πάρα πολύ ωραία για να στολίζεις διάφορα γλυκά !Και πολύ καλή γεύση!Ευχαριστούμε!
    #
    Σχόλιο από KIDMAN, 12-7-09  
    Επιτελους τα καταφερα Εφτιαξα τη κρεμα αφρατη σφιχτη και λευκη Το souper fresko ειναι το πιο καταλληλο . Και θελει πολυ χτυπημα Περιπου 20 λεπτα
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 13-7-09  
    Kidman χαίρομαι που σου πέτυχε. Όμως εγώ δεν τη χτυπάω ποτέ 20 λεπτά. Και 5 λεπτά δηλαδή (στο επιτραπέζιο μίξερ) μια χαρά είναι.
    #
    Σχόλιο από Aleksandra, 4-8-09  
    #
    Σχόλιο από lenale, 13-9-09  
    #
    Σχόλιο από Λίλα, 27-9-09  
    Πολύ ωραία κρέμα και βγαίνει πολύ ωραία με το κορνέ!
    #
    Σχόλιο από ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ, 28-11-09  
    Πάρα πολύ ωραία η κρέμα,νόστιμη και πολύ εύκολη στην παρασκευή της!!!
    #
    Σχόλιο από MariaV, 3-12-09  
    Την εφτιαξα και καλυψα το κεικ λεμονι που εφτιαξα.Πολυ απλη και εδωσε φοβερη οψη στο κεικ.Ευχαριστουμε πολυ!!!
    #
    Σχόλιο από dcroula, 15-2-10  
    Νομίζω ότι ήταν εύκολη η παρασκευή, τουλάχιστον αυτό το κομμάτι της όλης κατασκευής. Ευχαριστώ.
    #
    Σχόλιο από αντζουγια, 25-2-10  
    πολυ καλή η κρέμα την έχω χρησιμοποιήσει αλλειμένη σε τούρτα για να βάλω μετά την ζαχαρόπαστα κ πολύ συχνα σε κεκάκια.την τελευταία φορά έβαλα αντί για βανίλια ξύσμα λεμονιού κ ελαχιστο χυμο κ εγινε πολύ καλή!!κ μετά επιχείρησα με άρωμα υγρό πορτοκαλιού κ έγινε εξίσου νόστιμη!έτσι για αλλαγη...
    #
    Σχόλιο από chrisko, 22-3-10  
    Πολύ καλή η κρέμα και δεν είναι καθόλου έντονη η γεύση του βουτύρου όπως νόμιζα. Το μόνο αρνητικό για μένα ήταν η άχνη, αν και την κοσκίνησα εξακολουθούσα να νιώθω την υφή της στο στόμα. Παραπάνω διάβασα πως είναι φυσιολογικό, αλλά αν υπάρχει κάποιος τρόπος για να το αποφύγουμε αυτό θα με ενδιέφερε πολύ να τον μάθω για την επόμενη φορά που θα την φτιάξω. :)
    #
    Σχόλιο από elenikof, 12-5-10  
    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ για τις καταπληκτικες συνταγες...και ιδεες που μας δινετε....ξεκιναω σημερα να κανω μια τουρτα με ζαχαροπαστα και ελπιζω να τα καταφερω.παντως φαινετε να μην εχει και πολυ δυσκολια...ειναι τα γενεθλια της μικρης μου αυριο και αλλαζουν τα σχεδια της τουρτας.απο την απλη τουρτα φραουλας με σαντιγη που ξεκινησα να κανω .....ελπιζω να τα καταφερω..!!! θα δυσκολευτω αραγε???
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 12-5-10  
    Καλη επιτυχία στην τούρτα σου. Ελπίζω να μη δυσκολευτείς καθόλου. Ό,τι απορία έχεις εδώ είμαστε.
    #
    Σχόλιο από elenikof, 13-5-10  
    τελικα ,αν και πρωτη φορα ,η τουρτα εγινε σουπερ.....και την τσακισαμε ολη.. το μονο που με κανει λιγο ειναι οτιη ζαχαροπαστα ειναι παρα πολυ γλυκια και δεν την τρως ολη ανετα..
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 14-5-10  
    Χαίρομαι πάρα πολύ που σου έγινε ωραία η τούρτα σου. Αν έχεις, μπορείς να ανεβάσεις και φωτογραφία!
    Εδώ μπορείς να βαθμολογήσεις τη συνταγή για την βουτυρόκρεμα. Αν θέλεις μπορείς να δώσεις βαθμολογία και στη ζαχαρόπαστα και στη συνταγή για τούρτα (εάν έφτιαξες κάποια από εδώ).
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>

    96 Ερωτήσεις

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από makaronou, 31-3-09  
    Την κρέμα επικάλυψης την ήξερα μόνο με ανάμιξη νερού ή χυμού πορτοκαλιού ή λεμονιού με άχνη. Δεν γίνεται λιπαρή με το βούτυρο; Απορία.
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 31-3-09  
    Αυτό που λες είναι το γλάσο άχνης, που γίνεται με ανάμιξη άχνης και νερού ή κάποιου αρώματος. Όμως είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα. Αυτή είναι κρέμα, δεν είναι γλάσο. Σαν σαντιγύ ας πούμε, αλλά σαφώς πιο βουτυράτη (άλλωστε είναι buttercream). Είναι ιδανική για να φτιάχνουμε σχέδια με το κορνέ μας.
    #
    Σχόλιο από makaronou, 1-4-09  
    Ευχαριστώ για τη διευκρίνιση. Θα τη δοκιμάσω οπωσδήποτε και θα επανέλθω με πιρουνάκια.
    #
    Σχόλιο από Ninevi, 16-4-09  
    Το βούτυρο λιωμένο η σε θερμοκρασία δωματίου; Η κρέμα βουτύρου είναι επίσης πολύ καλή και για γέμιση γλυκών σου (τα οποία και θέλω να φτιάξω με αυτήν για να ξεφύγω από την πατισερί επιτέλους!) :)
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 16-4-09  
    Σε θερμοκρασία δωματίου είναι μια χαρά.
    #
    Σχόλιο από Stefanie, 7-5-09  
    Παιδιά το έκανα σήμερα απλά τέλειο απλά πρόσθεσα λίγα τριμμένα καρύδια και λίγη κανέλα! :) Poso kairo diatirite?
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 7-5-09  
    Νομίζω μπορείς να την κρατήσεις στο ψυγείο για 5-6 μέρες τουλάχιστον. Πριν τη χρησιμοποιήσεις θα χρειαστεί να την αφήσεις να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και ισως να θέλει και λίγο χτύπημα ξανά.
    #
    Σχόλιο από foodlover, 26-5-09  
    Ψάχνοντας στο διαδύκτιο κάπου είδα λουλουδάκια από buttercream τα οποία άφηναν να στεγνώσουν και γίνονταν πιο στερεά. Είναι αυτή η συνταγή ή είναι κάτι άλλο?
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 26-5-09  
    Ναι foodlover αυτή ειναι η συνταγή. Θα πρέπει να κάνεις τη σφιχτη δόση όμως και να έχεις τα σωστά εργαλεία.
    #
    Σχόλιο από Ginger, 5-7-09  
    Πολύ καλή και πολύ εύκολη! Απλώνεται πανεύκολα στην τούρτα και μένει σταθερή.
    Μόνο μια ερώτηση: στην υφή μου βγήκε λίγο σπυρωτή, έτσι είναι ή έκανα κάτι λάθος;
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 6-7-09  
    Όχι Τζίντζερ δε θα έπρεπε να σου βγει σπυρωτή, βγαίνει λεία σαν πολύ σφιχτή σαντιγύ. Την έχεις δοκιμάσει στο σεμινάριο, σου βγήκε διαφορετική;
    #
    Σχόλιο από Ginger, 6-7-09  
    Έκανε λίγο κριτς-κριτς. Πώς γίνεται αυτό, αφού δεν είχε ζάχαρη κρυσταλλική; Στο σεμινάριο την είχα δοκιμάσει, αλλά νομίζω ότι δεν ήταν έτσι. Πάντως καθόλου δεν μας πείραξε! Ίσα ίσα που επειδή την χρησιμοποίησα μόνο γύρω γύρω για να κλείσω τα κενά και από πάνω σε πολύ λεπτή στρώση έδωσε και ωραία γεύση στην τούρτα.
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 6-7-09  
    Μήπως δεν κοσκίνισες την άχνη; Εάν η άχνη δεν είναι πολύ καλή θέλει κοσκίνισμα γιατί έχει μέσα και μεγαλύτερα κομμάτια ζάχαρης. Πάντως εντάξει, όπως και να έχει, την αισθάνεσαι λίγο τη ζάχαρη. Είναι πολύ ωραία και νόστιμη κρέμα, αρκεί να την χρησιμοποιήσεις με μέτρο, γιατί ειναι γλυκιά.
    #
    Σχόλιο από KIDMAN, 10-7-09  
    MΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ?Εχω δει σε ξενα site ( www.designmeacake.com )μια ωραια λευκη και σφικτη κρεμα αλλα τα υλικα που δειχνει δεν τα καταλαβαινω.Μηπως ξερετε το crisco, τι ειναι
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 10-7-09  
    kidman αυτή είναι η ωραία λευκή σφιχτή κρέμα που βλέπεις. Αυτή είναι η συνταγή δηλαδή.
    Το crisco δεν το βρίσκεις στην ελλάδα. Είναι ένα είδος φυτίνης λευκής. Εάν βρίσκεσαι στην Κύπρο θα το βρεις. Αλλιώς εδώ δεν υπάρχει.
    Θα βάλεις μαργαρίνη, την πιο λευκή που θα βρεις (η σουπερ φρέσκο είναι αρκετά λευκή). Όταν θα τη χτυπήσεις για πολύ ώρα θα γίνει αρκετά λευκή.
    #
    Σχόλιο από KIDMAN, 10-7-09  
    Ευχαριστω για την αμεση απαντηση .Θα δοκιμασω κι επανερχομαι
    #
    Σχόλιο από Φαίδρα, 14-7-09  
    Ετοιμάζω τουρτίτσα για τα γενέθλια του αντρούλη μου και θέλω να την δοκιμάσω αυτήν την ωραία κρέμα συγχωρέστε την άγνοια μου όμως
    • 2 κ.σ. γάλα ή νερό
    • 1 κ.γ. βανίλια
    τι είναι τα κ.σ. και τα κ.γ ?
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 14-7-09  
    κ.σ. = κουταλιες σουπας
    κ.γ. = κουταλακια γλυκου
    #
    Σχόλιο από Irini.a, 22-8-09  
    Sitronella θαυμαζω ολα σου τα δημιουργηματα και μπραβο, μαζι με τις υπολοιπες της παρεας!
    Εκανα την κρεμα, αλλα μου φανηκε υπερβολικη η γευση του βουτυρου. Για την ακριβεια εβαλα μαργαρινη, αλλα δεν αρεσε σε κανεναν.
    Ακολουθησα ακριβως τη συνταγη, αλλα μαλλον ειναι καθαρα θεμα γουστου.
    Πως να κανω μια απλη συνταγη λιγο πιο νοστιμη να στολισω την τουρτα, αφου δε μου αρεσε η κρεμα βουτυρου;
    Σε ρωταω γιατι βλεπω και κανεις θαυματα! Ευχαριστω! :)
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 23-8-09  
    Irini.a σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Πράγματι όλα είναι θέμα γούστου. Εγώ συνήθως αυτή την κρέμα τη χρησιμοποιώ για κάποιες λεπτομέρειες ή για κάτω από την ζαχαρόπαστα. Ούτε εμάς μας αρέσει για να καλύψεις με αυτή τις τούρτες.
    Σου προτείνω να δοκιμάσεις την αντίστοιχη συνταγή με την κρέμα τυριού που είναι πιο ανάλαφρη (δες τις σχετικές συνταγές). Και πάλι βέβαια είναι θέμα γεύσης, οπότε κάνε μια μικρή ποσότητα πρώτα να δεις αν σου αρέσει. Μετά μπορείς να δοκιμάσεις και τις κρέμες με σοκολάτα (μπορούμε να τα πούμε και μέσω πμ για παραπάνω).
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 Επόμενο > Τέλος >>

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικές οδηγίες

    Muffins κουνελάκια
    Προστέθηκε από katenick
    5
           
           
    (13)
    Τούρτα Hello Kitty 2
    Προστέθηκε από MamaKiki
    4.9412
           
           
    (17)
    Πως φτιάχνουμε Κάστρο Πριγκίπισσας
    Προστέθηκε από MamaKiki
    4.9167
           
           
    (12)
    Τούρτα Λέγκο
    Προστέθηκε από Sitronella
    5
           
           
    (13)
    Τούρτα Hello Kitty
    Προστέθηκε από haribo
    5
           
           
    (12)
    Τρισδιάστατη τούρτα σκύλος
    Προστέθηκε από UNDOMIEL77
    5
           
           
    (4)
    Muffins καλαθάκια
    Προστέθηκε από katenick
    5
           
           
    (11)

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Επικαλύψεις
    Ένα βιβλίο 17 αγαπημένων συνταγών, του/της georgia1
    Για τούρτες
    Ένα βιβλίο 19 αγαπημένων συνταγών, του/της Sitronella
    ΑΝΑΣΤΑΣΑ
    Ένα βιβλίο 137 αγαπημένων συνταγών, του/της ΑΝΑΣΤΑΣΑ
    Γλάσα-Κρέμες - Κρέμες ζαχαροπλαστικής
    Ένα βιβλίο 11 αγαπημένων συνταγών, του/της mastixa
    Συνταγές που θέλω να φτιάξω
    Ένα βιβλίο 13 αγαπημένων συνταγών, του/της The17Tsakali