Κρέμα βρώμης για πρωινό (βασική)
Άλλη μια κρέμα που φτιάχνω το πρωί για όλη την οικογένεια! Η κορούλα μου την τρώει με μεγάλη λαχτάρα και την κρατάει χορτάτη μέχρι το μεσημέρι χωρίς τσιμπολογήματα! Η συνταγή έχει ελάχιστη ζάχαρη, μόλις 2 κοφτές κουτ. σούπας για 3 άτομα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Πάντα χρησιμοποιούμε την ίδια κούπα, για να μετρήσουμε την βρώμη και το γάλα, για να μας βγουν σωστά οι αναλογίες. Οι 4 κούπες υγρά δεν είναι απαραίτητο να είναι 2 νερό και 2 γάλα. Ας είναι και διαφορετική η αναλογία, αρκεί το σύνολο να κάνει 4.Παρόλο που μπορεί να σας φανει κατά την διάρκεια του μαγειρέματος, ότι τα υγρά είναι πολλά και δεν πρόκειται ποτέ να γίνει η κρέμα, βράστε την σε χαμηλή φωτιά για λίγο ακόμη και μόλις κλείσετε την φωτιά, αφήστε την κατσαρόλα σκεπασμένη για 5 λεπτάκια ακόμη.Αν δεν έχετε χρόνο το πρωί να έχετε τον νου σας στην κρέμα, απλά βάλτε από την αρχή την κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή φωτιά (σκάλα 2 από 9), ώστε να μην καεί, αλλά να ετοιμαστεί μόνη της.Εάν κάνετε δίαιτα, μπορείτε να παραλείψετε εντελώς το βουτυράκι και να βάλετε περισσότερο νερό από γάλα.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα όλα τα υλικά, κλείνουμε το καπάκι και βάζουμε σε μέτρια φωτιά.
-
2
Μόλις πάρει βράση, ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε την φωτιά.
-
3
Θα δούμε ότι η κρέμα αρχίζει να πήζει, αλλά όχι εντελώς. Βράζουμε για 10-15 λεπτά. Δοκιμάζουμε και μόλις είναι έτοιμη η βρώμη, κλείνουμε την φωτιά.
-
4
Αφήνουμε την βρώμη σκεπασμένη στην κατσαρόλα για 5-7 λεπτά, να "σφίξει" και να απορροφήσει το πολύ γάλα.
-
5
Σερβίρουμε.
Σχόλια (9)