rapanaki
rapanaki @cook_8479116
Χαλκιδική

Άλλη μια κρέμα που φτιάχνω το πρωί για όλη την οικογένεια! Η κορούλα μου την τρώει με μεγάλη λαχτάρα και την κρατάει χορτάτη μέχρι το μεσημέρι χωρίς τσιμπολογήματα! Η συνταγή έχει ελάχιστη ζάχαρη, μόλις 2 κοφτές κουτ. σούπας για 3 άτομα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Πάντα χρησιμοποιούμε την ίδια κούπα, για να μετρήσουμε την βρώμη και το γάλα, για να μας βγουν σωστά οι αναλογίες. Οι 4 κούπες υγρά δεν είναι απαραίτητο να είναι 2 νερό και 2 γάλα. Ας είναι και διαφορετική η αναλογία, αρκεί το σύνολο να κάνει 4.Παρόλο που μπορεί να σας φανει κατά την διάρκεια του μαγειρέματος, ότι τα υγρά είναι πολλά και δεν πρόκειται ποτέ να γίνει η κρέμα, βράστε την σε χαμηλή φωτιά για λίγο ακόμη και μόλις κλείσετε την φωτιά, αφήστε την κατσαρόλα σκεπασμένη για 5 λεπτάκια ακόμη.Αν δεν έχετε χρόνο το πρωί να έχετε τον νου σας στην κρέμα, απλά βάλτε από την αρχή την κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή φωτιά (σκάλα 2 από 9), ώστε να μην καεί, αλλά να ετοιμαστεί μόνη της.Εάν κάνετε δίαιτα, μπορείτε να παραλείψετε εντελώς το βουτυράκι και να βάλετε περισσότερο νερό από γάλα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

3-4 μπολάκια
  1. 1 κούπα βρώμη
  2. 2 κούπες νερό
  3. 2 κούπες γάλα
  4. 2 κοφτές κουτ. σούπας ζάχαρη
  5. 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
  6. 1 κουτ. γλυκού βούτυρο ή μαργαρίνη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ρίχνουμε στην κατσαρόλα όλα τα υλικά, κλείνουμε το καπάκι και βάζουμε σε μέτρια φωτιά.

  2. 2

    Μόλις πάρει βράση, ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε την φωτιά.

  3. 3

    Θα δούμε ότι η κρέμα αρχίζει να πήζει, αλλά όχι εντελώς. Βράζουμε για 10-15 λεπτά. Δοκιμάζουμε και μόλις είναι έτοιμη η βρώμη, κλείνουμε την φωτιά.

  4. 4

    Αφήνουμε την βρώμη σκεπασμένη στην κατσαρόλα για 5-7 λεπτά, να "σφίξει" και να απορροφήσει το πολύ γάλα.

  5. 5

    Σερβίρουμε.

Αντιδράσεις

Σχόλια (9)

mkonstantina
mkonstantina @cook_8473904
Πάρα πολυ νόστιμη κρεμούλα!Υγειινή και οικονομική.Ευχαριστούμε για την συνταγη!

Από

rapanaki
rapanaki @cook_8479116
στις
Χαλκιδική

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα