Κρέμα για γαλακτομπούρεκο χωρίς αυγά
Παρακάτω θα σας δώσω μια συνταγή για την παρασκευή κρέμας γαλακτομπούρεκου με ένα πακέτο φύλλο κρούστας για μέτριο ταψί. Οι υπόλοιπες διαδικασίες (βουτύρομα και σιρόπι όπως συνηθίζεται!)
Λίγα μυστικά ακόμα
Αυτή η κρέμα τρώγετε άνετα και σαν κρέμα ψυγείου. Την μοιράζουμε σε μπολάκια, πασπαλίζουμε με κανελίτσα, την βάζουμε στο ψυγείο 1-2 ωρες και την τσακίζουμε!!!
Υλικά
-
1 + 1/2 λίτρο φρέσκο γάλα με 1,5% λιπαρά
-
1 κούπα ζάχαρη (αν θέλετε βάλτε και λιγότερο...)
-
4-5 βανίλιες
-
0.5 κουταλάκι μαστίχα σε όσους αρέσει το άρωμα
-
3 κ.σ κόρν φλάουρ
-
4-5 κ.σ ρυζάλευρο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε το γάλα με την ζάχαρη να ζεσταθεί, χωρίς να κάψει. Έχουμε φροντίσει να κρατήσουμε γύρο στα 300 γρ. απο το γάλα για να δυαλύσουμε μέσα το κορν φλάουρ και το ρυζάλευρο.
-
2
Μόλις ζεσταθεί το γάλα ρίχνουμε τα υπολοιπα υλικά και ανακατέυουμε συνεχώς (πάντα σε χαμηλή φωτιά) μεχρι να γίνει μια απαλή κρέμα όχι παρα πολύ πυχτή.
-
3
Μόλις ειναι έτοιμη ακολουθούμε την γνωστή διαδικασία..
Σχόλια (2)