Κρέμα για τρίγωνα πανοράματος και μιλφέιγ

Bαθμολογία: 4.25
       
 
4 ψήφοι
ΜΑΓΕΙΑ, 04.06.09

Περιγραφή

Η πιο τέλεια κρέμα.
Κρέμα για τρίγωνα πανοράματος και μιλφέιγ
photo: july88

Συνταγή από:

ΜΑΓΕΙΑ

10 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 λιτρο γάλα
  • 8 κ.σ. αλεύρι
  • 8 κ.σ. κάστερ πάουντερ
  • 1 βανίλια
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 250 γρ. μαργαρίνη
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Κρέμες
Μέθοδος: Κατσαρόλας
Διατροφή: Χορτοφαγική
Περιέχει: Γάλα , Αβγά
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Κρατάμε δύο ποτήρια απο το κρύο γάλα και ρίχνουμε το αλεύρι και το κάστερ πάουντερ και τα διαλούμε.
  2. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το υπόλοιπο γάλα και το ζεσταίνουμε.
  3. Μέσα στο γάλα ρίχνουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια και το γαλα με το αλευρι και το κάστερ πάουντερ.
  4. Αφήνουμε την κρέμα να δέσει την κατεβάζουμε απο την κουζίνα και ρίχνουμε το βιταμ και τα αυγά χτυπημένα και ανακατεύουμε γρήγορα.
  5. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει και την χρησιμοποιούμε.

Λίγα μυστικά ακόμα

Δεν συγκρίνεται με καμμία αλλη κρέμα, έχει μια φίνα,τέλεια γεύση.

Σχετικές συνταγές

    10 Όλα

    #
    Σχόλιο από charala23, 10-6-09  
    τι είναι το κάστερ πάουντερ ?
    #
    Σχόλιο από Fatsoula3, 10-6-09  
    Είναι μια κρέμα της ΓΙΩΤΗΣ σε μπλε κουτί με τη φατσούλα ενός μωρού απ' έξω. Συνήθως την βρίσκεις κοντά στις κρέμες αραβοσίτου. Συνήθως μπορείς να την αντικαταστήσεις και με άνθος αραβοσίτου αλλά για την συγκεκριμμένη συνταγή δεν το γνωρίζω. Η Μαγεία μπορεί να μα το πει!
    #
    Σχόλιο από giotakicv, 10-6-09  
    Είναι πραγματικά υπέροχη!!Την ίδια συνταγή χρησιμοποιώ για το μιλφέιγ και πάντα πετυχαίνει!Με μια μικρή παραλλαγή όμως...βάζω μόνο τους κρόκους!Τη δοκιμάσα όμως και όπως μας προτείνει η ΜΑΓΕΙΑ και είναι φ α ν τ α σ τ ι κ ή!!
    *Αν μου επιτρέπεται να απαντήσω εγώ στην παραπάνω ερώτηση, στη Βόρεια Ελλάδα χρησιμοποιούμε καστερ (η συσκευασία με το μωράκι), σε άλλες περιοχές άνθος αραβοσίτου (όχι στιγμής)!Έψαχνα κάστερ πάουντερ στη Σαντορίνη και δεν μπορούσα να το βρω και έτσι το διαπστωσα!!!
    #
    Σχόλιο από charala23, 10-6-09  
    οπότε μάλλον δεν μπορούμε να το αντικαταστίσουμε με κάτι σπιτικό (για πιο υγιεινό). Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!
    #
    Σχόλιο από delicious, 10-6-09  
    charala23,
    μπορείς στην θέση του κάστερ πάουντερ να βάλεις corn flour ή αλεύρι.
    #
    Σχόλιο από Eirinaki, 9-7-09  
    Την έφτιαξα πριν λίγο με τη μισή δόση. στην εμφανιση ειναι μια χαρα, δεν εχει κρυώσει ακόμα,δοκίμασα λίγο κ γεύση είναι κάπως(δεν έβαλα βανίλια, κ επισης φοβάμαι οτι φταίει το αλεύρι γτ μου μυρίζει μέσα)αν αντί για αλεύρι βάλω μόνο κάστερ π. θα πετύχει? δε ξέρω τι άλλο μπορεί να φταίει!
    #
    Σχόλιο από foodlover, 13-7-09  
    Eirinaki αν δεν βάλεις αλεύρι η κρέμα σου θα είναι πιο σφικτή και δε θα είναι αφράτη.
    #
    Σχόλιο από angelico, 22-7-09  
    Εγώ την έφτιαξα τη συνταγή και είναι πολύ ωραία!Να ξέρετε οτι δε βγαίνει πολύ γλυκιά οπότε να ρίξετε απο πάνω μπόλικη ζάχαρη άχνη!!Τα σφολιατίνια αν βάλετε τη κρέμα κρύα παραμένουν πολύ τραγανά και μαλακώνουν.
    #
    Σχόλιο από Vai, 7-2-10  
    Εφτιαξα αυτη την κρεμα αλλα δε μου βγηκε οπως θα ηθελα.Ηθελα να ειναι λιγο πιο γλυκια και πολυ πιο αφρατη.Οι ισες ποσοτητες αλευριου και κασταρντ παουντερ μου εδωσαν ενα σφιχτο αποτελεσμα που αν δεν γεμιζα αμεσως τα τριγωνα και την αφηνα να κρυωσει ,δε θα μπορουσα να την απλωσω γιατι θα εμενε κολλημενη στο κουταλι .Επιπλεον ειναι μεγαλη η ποσοτητα που βγαινει και αναγκαστηκα να κοψω τα τριγωνα κι οχι να τα "σκαψω"οπως ειναι το σωστο γιατι θα μου περισσευε πολλη.Παντως ευχαριστω.
    #
    Σχόλιο από july88, 7-11-12  
    Θα την ήθελα λίγο πιο αφράτη. Αντι για κάστερ έβαλα corn fl.

    10 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από charala23, 10-6-09  
    τι είναι το κάστερ πάουντερ ?
    #
    Σχόλιο από Fatsoula3, 10-6-09  
    Είναι μια κρέμα της ΓΙΩΤΗΣ σε μπλε κουτί με τη φατσούλα ενός μωρού απ' έξω. Συνήθως την βρίσκεις κοντά στις κρέμες αραβοσίτου. Συνήθως μπορείς να την αντικαταστήσεις και με άνθος αραβοσίτου αλλά για την συγκεκριμμένη συνταγή δεν το γνωρίζω. Η Μαγεία μπορεί να μα το πει!
    #
    Σχόλιο από giotakicv, 10-6-09  
    Είναι πραγματικά υπέροχη!!Την ίδια συνταγή χρησιμοποιώ για το μιλφέιγ και πάντα πετυχαίνει!Με μια μικρή παραλλαγή όμως...βάζω μόνο τους κρόκους!Τη δοκιμάσα όμως και όπως μας προτείνει η ΜΑΓΕΙΑ και είναι φ α ν τ α σ τ ι κ ή!!
    *Αν μου επιτρέπεται να απαντήσω εγώ στην παραπάνω ερώτηση, στη Βόρεια Ελλάδα χρησιμοποιούμε καστερ (η συσκευασία με το μωράκι), σε άλλες περιοχές άνθος αραβοσίτου (όχι στιγμής)!Έψαχνα κάστερ πάουντερ στη Σαντορίνη και δεν μπορούσα να το βρω και έτσι το διαπστωσα!!!
    #
    Σχόλιο από charala23, 10-6-09  
    οπότε μάλλον δεν μπορούμε να το αντικαταστίσουμε με κάτι σπιτικό (για πιο υγιεινό). Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!
    #
    Σχόλιο από delicious, 10-6-09  
    charala23,
    μπορείς στην θέση του κάστερ πάουντερ να βάλεις corn flour ή αλεύρι.
    #
    Σχόλιο από Eirinaki, 9-7-09  
    Την έφτιαξα πριν λίγο με τη μισή δόση. στην εμφανιση ειναι μια χαρα, δεν εχει κρυώσει ακόμα,δοκίμασα λίγο κ γεύση είναι κάπως(δεν έβαλα βανίλια, κ επισης φοβάμαι οτι φταίει το αλεύρι γτ μου μυρίζει μέσα)αν αντί για αλεύρι βάλω μόνο κάστερ π. θα πετύχει? δε ξέρω τι άλλο μπορεί να φταίει!
    #
    Σχόλιο από foodlover, 13-7-09  
    Eirinaki αν δεν βάλεις αλεύρι η κρέμα σου θα είναι πιο σφικτή και δε θα είναι αφράτη.
    #
    Σχόλιο από angelico, 22-7-09  
    Εγώ την έφτιαξα τη συνταγή και είναι πολύ ωραία!Να ξέρετε οτι δε βγαίνει πολύ γλυκιά οπότε να ρίξετε απο πάνω μπόλικη ζάχαρη άχνη!!Τα σφολιατίνια αν βάλετε τη κρέμα κρύα παραμένουν πολύ τραγανά και μαλακώνουν.
    #
    Σχόλιο από Vai, 7-2-10  
    Εφτιαξα αυτη την κρεμα αλλα δε μου βγηκε οπως θα ηθελα.Ηθελα να ειναι λιγο πιο γλυκια και πολυ πιο αφρατη.Οι ισες ποσοτητες αλευριου και κασταρντ παουντερ μου εδωσαν ενα σφιχτο αποτελεσμα που αν δεν γεμιζα αμεσως τα τριγωνα και την αφηνα να κρυωσει ,δε θα μπορουσα να την απλωσω γιατι θα εμενε κολλημενη στο κουταλι .Επιπλεον ειναι μεγαλη η ποσοτητα που βγαινει και αναγκαστηκα να κοψω τα τριγωνα κι οχι να τα "σκαψω"οπως ειναι το σωστο γιατι θα μου περισσευε πολλη.Παντως ευχαριστω.
    #
    Σχόλιο από july88, 7-11-12  
    Θα την ήθελα λίγο πιο αφράτη. Αντι για κάστερ έβαλα corn fl.

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Εκτελεσμένες
    Ένα βιβλίο 188 αγαπημένων συνταγών, του/της greg97
    Αγαπημένες-Δοκιμασμένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 20 αγαπημένων συνταγών, του/της Αθηνά.22
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 261 αγαπημένων συνταγών, του/της Tina1975
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 258 αγαπημένων συνταγών, του/της aggelikouli
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 103 αγαπημένων συνταγών, του/της Rania