Κρέμα Καραμελέ

Bαθμολογία: 4.9091
       
 
22 ψήφοι
NtinaKom, 16.12.07

Περιγραφή

Σπιτική κρέμα καραμελέ για τους μερακλήδες που θέλουν να προσφέρουν στους αγαπημένους τους ένα κλασσικό γλυκό φτιαγμένο από τα χεράκια τους
Κρέμα Καραμελέ
photo: Aleksandra

Συνταγή από:

NtinaKom

14 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

Για την κρέμα:
  • 1 λίτρο γάλα
  • 1 φλυτζάνι ζάχαρη
  • 6 αυγά
  • 2 βανίλιες

Για την καραμέλα:
  • 1 φλυτζάνι ζάχαρη
  • 1/4 της φλυτζάνας νερό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμόνι
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Κρέμες
Διατροφή: Χορτοφαγική
Περιέχει: Αβγά , Γάλα
Κόστος:
(2 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(2 ψήφοι)
Προετοιμασία: 25' (2 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 75' (2 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Σε τηγάνι αντικολλητικό φτιάχνουμε την καραμέλα βάζοντας όλα τα υλικά της να βράσουν όσο για να πάρει ένα χρυσόξανθο χρώμα. Αφού γίνει η καραμέλα την βάζουμε σε μικρή μακρόστενη φόρμα και προσεκτικά γυρίζουμε την φόρμα από όλες τις μεριές ώστε η καραμέλα να πάει παντού.
  2. Χτυπάμε στο μίξερ τ' αυγά με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το γάλα καυτό και τις βανίλιες. Ρίχνουμε το μίγμα στην φόρμα, την τοποθετούμε μέσα σε μεγαλύτερο ταψί στο οποίο έχουμε βάλει τουλάχιστον 3 δάχτυλα νερό και την ψήνουμε σε μπέν μαρί για 1 ώρα στους 180 βαθμούς (προσέχουμε να μην μείνει το ταψί χωρίς νερό).
  3. Αφού ψηθεί την αφήνουμε σε θερμοκρασία περιβάλλοντος μέχρι να κρυώσει και μετά την βάζουμε στο ψυγείο για μία νύχτα και μετά την ξεφορμάρουμε.
Καλή Επιτυχία!!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Θέλει λίγη προσοχή όταν προσθέτετε το καυτό γάλα ώστε να μην σας ψηθούν τ' αυγά. Κατά τα άλλα πιστεύω ότι είναι πολύ εύκολη συνταγή και έχει σίγουρη επιτυχία.

Το σχόλιο του/της διαιτολόγου

Είναι από τα ολιγοθερμιδικά γλυκά. Δεν περιέχει πολλά λιπαρά, έχει όμως το αυγό που περιέχει χοληστερόλη και πρέπει να υπολογιστεί στις κρυφές πηγές χοληστερόλης. Πάντως το συνολικό λίπος και τα κορεσμένα λιπαρά της κρέμας καραμελέ είναι πολύ λιγότερα από κρεμώδη γλυκά (πάστες, τούρτες). Καταναλώστε το με μέτρο και απολαύστε το !

Σχετικές συνταγές

    38 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από λιανα, 27-5-08  
    δε καταλαβαινω γιατι να προσθεσω ζεστο γαλα και να το διακυνδινευσω εγω που το κανω με τα ιδια υλικα αλλα με κρυο γαλα γινετε εξισου νοστιμη ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από Gogo24, 11-11-08  
    Μόλις προσπάθησα να κάνω την κρέμα καραμελέ... Ακολούθησα κατά γράμμα της οδηγίες αλλα όταν έβαλα στην μία ώρα το μαχαίρι για να δω αν είναι έτοιμη , ήταν εντελώς νερό!!!! ψήθηκες μετά από 2 ώρες.... Τι μπορεί να φταίει?
    Θα την βάλω τώρα στο ψυγείο και θα την δοκιμάσω άυριο.. ελπίζω τουλάχιστον η γεύση να άξιζε την ταλαιπωρία.. :))
    #
    Σχόλιο από kerasi, 9-12-08  
    γεια!! αν και δεν την εχω φτιαξει ακομα (τα σχολια για αυτο θα τα δωσω μετα..) εχω και εγω την απορια για τα αυγα και το γαλα! μια πολυ ευγενικη ψυχη εδω στο φορουμ μου ειπε οτι ανακατευοντας λιγο λιγο το γαλα με την ζαχαρη και κατοπιν προσθετοντας τα αυγα,παλι λιγο λιγο δεν θα εχω προβλημα. προσπαθω να μαθω ακομα αλλα το συγκεκριμενο γλυκο εχει σημασια για μενα να το κανω καλα (χωρις να το αγορασω ετοιμο ή απο το κουτι!!). νομιζω οτι η κοπελα ειχε δικιο. αν καποιος ξερει κατι παραπανω θα ηταν πολυ ευγενικο να μας το πει και εμας να ξεστραβωνομαστε σιγα σιγα!! να ειστε καλα!
    #
    Σχόλιο από NtinaKom, 9-12-08  
    Με την ταχύτητα που χτυπιέται το μίγμα στο μίξερ δεν υπάρχει περίπτωση να ψηθούν τ' αυγά. Αν το φοβάστε τόσο πολύ χρησιμοποιήστε το γάλα χλιαρό, δεν πιστεύω να υπάρχει πρόβλημα.
    #
    Σχόλιο από haribo, 12-3-09  
    ..για να μη ψηθεί το αυγό με το ζεστό γάλα, μπορούμε να κάνουμε το εξής: μέσα στο μίγμα αυγού-ζάχαρης, βαζουμε 3 κουταλιές απο το καυτό γάλα, μία κουταλιά την κάθε φορά, ανακατεύοντας συνεχώς. Με αυτόν τον τρόπο το γάλα ενσωματώνεται πιό εύκολα στο αυγό, χωρίς να το ψήσει. Καλό είναι για την κρέμα καραμελέ να κάνετε τη διαδικασία με σύρμα και όχι με μίξερ, γιατί διαφορετικά θα αφρίσει και δε θα είναι τόσο καλό το αποτέλεσμα. Και ένα σουρωματάκι πριν βάλουμε το γάλα στη φόρμα, δεν είναι άσχημο αααυτα! :)
    #
    Σχόλιο από nikh66, 17-3-09  
    Εχω επιχειρησει στο παρελθον να φτιαξω καραμελα και ηταν σκετη αποτυχια..ζαχαρωνει, κολλαει δεν γινεται ρευστη. Υπαρχει καποιο μυστικο;
    #
    Σχόλιο από Aleksandra, 2-11-09  
    Πέντε πιρουνάκια απο μένα γι'αυτή την υπέροχη συνταγή που φτιάχνω κι εγω εδω και χρόνια,με τη μόνη διαφορά οτι στην κρέμα βάζω ακριβως τα διπλάσια υλικά.
    Αύριο το πρωί θα προσθέσω και την φωτό.
    Να'σαι καλά ,να μας δίνεις πάντα, τέτοιες ωραίες συνταγούλες:-)
    #
    Σχόλιο από Sol81, 14-11-09  
    Την εφτιαξα αλλά δυσκολεύτηκα στο να απλώσω την καραμέλα στο ταψακι, στεγνωνε αμέσως κι έτσι δεν κάλυψε καλά κι ομοιομορφα το ταψάκι και τα τοιχώματά του. Άραγε θα έχω πρόβλημα στο να το ξεφορμάρω αύριο? Θα ερθω αυριο με πηρουνακια απλά είχα λίγη αγωνια γιατι θελω να βγει καλό.
    #
    Σχόλιο από Sol81, 15-11-09  
    Μμμμ... πολύ ωραία!όπως έπρεπε να είναι!Θα ανεβασω φωτο μετά. Αλλά αν μπορεί κάποια να μου πει πώς απλώνει στον πάτο και στα τοιχώματα του ταψιού την καραμέλα δίχως να στεγνώσει πριν απλωθεί.
    #
    Σχόλιο από Aleksandra, 15-11-09  
    Δεν είναι δύσκολο να απλώσεις την καραμέλα.
    Οπως είναι ζεστή την ρίχνεις μέσα στη φόρμα και κρατώντάς τη με γάντια την γυρνας γύρω γύρω με προσοχή να πάει η καραμέλα παντού(οσο βέβαια είναι αυτό δυνατόν)
    Η καραμέλα στεγνώνει στα τοιχώματα της φόρμας αλλα ενα μέρος της παραμένει ρευστό στον πάτο.
    Ετσι πρέπει να γίνεται!
    Δεν είναι δύσκολο, λίγη προσοχή θέλει γιατί η καραμέλα εχει πολύ υψηλή θερμοκρασία!
    Αυτά! ελπίζω να βοήθησα
    #
    Σχόλιο από Sol81, 15-11-09  
    Ναι, μαλλον είναι θέμα εμπειριας πια. Ευχαριστώ Αλεξάνδρα μου και πάλι για τη βοήθεια
    #
    Σχόλιο από irsak, 2-1-10  
    πρώτη φορά έκανα και μου έγινε πολύ νόστιμη. Ακολούθησα την συμβουλή της haribo και σούρωσα την κρέμα πριν την ρίξω στη φόρμα. θέλω όμως να ρωτήσω αν την βάλω σε φόρμα του κεικ και άρα κάνω διπλή δόση πόσα αβγά θα βάλω;
    #
    Σχόλιο από feggaraki, 11-1-10  
    Έκανα την μισή δόση και την έβαλα σε ατομικά φορμάκια.Είναι υπέροχη :)
    #
    Σχόλιο από fly, 7-3-10  
    Την έκανα και εγώ έβαλα 3 βανίλιες αλλά το αυγό μυρίζει κατά τα άλλα ήταν πολύ εύκολη.Οι οδηγίες της haribo είναι σωστές.Θα την φτιάξω πάλι με bio αυγά.
    #
    Σχόλιο από nikaki., 7-3-10  
    Ηταν πεντανόστιμη!!σε ευχαριστούμε πολύ για την συνταγή. ( μονο που έσπασε όπως την έβγαζα απο την φόρμα αλλά μάλλον εφταίγε που δεν την άφησα στο ψυγείο 24 ώρες αλλά 12 πριν την σερβίρω) ηταν πάντος πεντανόστιμη!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από ap9847, 8-3-10  
    Και μένα 2 ώρες έκανε να ψηθεί Gogo24, αλλά στην περίπτωσή μου φαντάζομαι ήταν εξαιτίας της φόρμας που ήταν στρογγυλή και με μικρή σχετικά διάμετρο.
    Ουφ πρέπει να περιμένω τώρα..!
    #
    Σχόλιο από ap9847, 11-3-10  
    Τέλειααα :)
    #
    Σχόλιο από lenale, 25-3-10  
    Φοβερό γλυκό!!!Τόσα χρόνια δεν επιχειρούσα να το φτιάξω γιατί φοβόμουν ότι θα μύριζε αυγουλίλα. Τι χάναμε τόοοοοσο καιρό.....Ευχαριστούμε για την συνταγή!!!
    #
    Σχόλιο από mamaYianni, 12-4-10  
    Να ρωτήσω κάτι? Στην Ελλάδα οι βανίλιες σας είναι μικρά μπουκαλάκια με ελάχιστη ποσότητα μέσα. Στην Κύπρο όμως είναι φακελάκια με περίπου ένα κουταλάκι βανίλια (μπορεί και παραπάνω). Όταν αναφέρεις 2 βανίλιες εννοείς τα μικρά μπουκαλάκια έτσι? Εγώ δηλαδή να βάλω 1 φακελάκι?
    #
    Σχόλιο από NtinaKom, 12-4-10  
    Ένα φακελάκι φτάνει, η πολύ βανίλια πικρίζει
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    32 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από λιανα, 27-5-08  
    δε καταλαβαινω γιατι να προσθεσω ζεστο γαλα και να το διακυνδινευσω εγω που το κανω με τα ιδια υλικα αλλα με κρυο γαλα γινετε εξισου νοστιμη ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από Gogo24, 11-11-08  
    Μόλις προσπάθησα να κάνω την κρέμα καραμελέ... Ακολούθησα κατά γράμμα της οδηγίες αλλα όταν έβαλα στην μία ώρα το μαχαίρι για να δω αν είναι έτοιμη , ήταν εντελώς νερό!!!! ψήθηκες μετά από 2 ώρες.... Τι μπορεί να φταίει?
    Θα την βάλω τώρα στο ψυγείο και θα την δοκιμάσω άυριο.. ελπίζω τουλάχιστον η γεύση να άξιζε την ταλαιπωρία.. :))
    #
    Σχόλιο από kerasi, 9-12-08  
    γεια!! αν και δεν την εχω φτιαξει ακομα (τα σχολια για αυτο θα τα δωσω μετα..) εχω και εγω την απορια για τα αυγα και το γαλα! μια πολυ ευγενικη ψυχη εδω στο φορουμ μου ειπε οτι ανακατευοντας λιγο λιγο το γαλα με την ζαχαρη και κατοπιν προσθετοντας τα αυγα,παλι λιγο λιγο δεν θα εχω προβλημα. προσπαθω να μαθω ακομα αλλα το συγκεκριμενο γλυκο εχει σημασια για μενα να το κανω καλα (χωρις να το αγορασω ετοιμο ή απο το κουτι!!). νομιζω οτι η κοπελα ειχε δικιο. αν καποιος ξερει κατι παραπανω θα ηταν πολυ ευγενικο να μας το πει και εμας να ξεστραβωνομαστε σιγα σιγα!! να ειστε καλα!
    #
    Σχόλιο από NtinaKom, 9-12-08  
    Με την ταχύτητα που χτυπιέται το μίγμα στο μίξερ δεν υπάρχει περίπτωση να ψηθούν τ' αυγά. Αν το φοβάστε τόσο πολύ χρησιμοποιήστε το γάλα χλιαρό, δεν πιστεύω να υπάρχει πρόβλημα.
    #
    Σχόλιο από haribo, 12-3-09  
    ..για να μη ψηθεί το αυγό με το ζεστό γάλα, μπορούμε να κάνουμε το εξής: μέσα στο μίγμα αυγού-ζάχαρης, βαζουμε 3 κουταλιές απο το καυτό γάλα, μία κουταλιά την κάθε φορά, ανακατεύοντας συνεχώς. Με αυτόν τον τρόπο το γάλα ενσωματώνεται πιό εύκολα στο αυγό, χωρίς να το ψήσει. Καλό είναι για την κρέμα καραμελέ να κάνετε τη διαδικασία με σύρμα και όχι με μίξερ, γιατί διαφορετικά θα αφρίσει και δε θα είναι τόσο καλό το αποτέλεσμα. Και ένα σουρωματάκι πριν βάλουμε το γάλα στη φόρμα, δεν είναι άσχημο αααυτα! :)
    #
    Σχόλιο από nikh66, 17-3-09  
    Εχω επιχειρησει στο παρελθον να φτιαξω καραμελα και ηταν σκετη αποτυχια..ζαχαρωνει, κολλαει δεν γινεται ρευστη. Υπαρχει καποιο μυστικο;
    #
    Σχόλιο από Aleksandra, 2-11-09  
    Πέντε πιρουνάκια απο μένα γι'αυτή την υπέροχη συνταγή που φτιάχνω κι εγω εδω και χρόνια,με τη μόνη διαφορά οτι στην κρέμα βάζω ακριβως τα διπλάσια υλικά.
    Αύριο το πρωί θα προσθέσω και την φωτό.
    Να'σαι καλά ,να μας δίνεις πάντα, τέτοιες ωραίες συνταγούλες:-)
    #
    Σχόλιο από Sol81, 14-11-09  
    Την εφτιαξα αλλά δυσκολεύτηκα στο να απλώσω την καραμέλα στο ταψακι, στεγνωνε αμέσως κι έτσι δεν κάλυψε καλά κι ομοιομορφα το ταψάκι και τα τοιχώματά του. Άραγε θα έχω πρόβλημα στο να το ξεφορμάρω αύριο? Θα ερθω αυριο με πηρουνακια απλά είχα λίγη αγωνια γιατι θελω να βγει καλό.
    #
    Σχόλιο από Sol81, 15-11-09  
    Μμμμ... πολύ ωραία!όπως έπρεπε να είναι!Θα ανεβασω φωτο μετά. Αλλά αν μπορεί κάποια να μου πει πώς απλώνει στον πάτο και στα τοιχώματα του ταψιού την καραμέλα δίχως να στεγνώσει πριν απλωθεί.
    #
    Σχόλιο από Aleksandra, 15-11-09  
    Δεν είναι δύσκολο να απλώσεις την καραμέλα.
    Οπως είναι ζεστή την ρίχνεις μέσα στη φόρμα και κρατώντάς τη με γάντια την γυρνας γύρω γύρω με προσοχή να πάει η καραμέλα παντού(οσο βέβαια είναι αυτό δυνατόν)
    Η καραμέλα στεγνώνει στα τοιχώματα της φόρμας αλλα ενα μέρος της παραμένει ρευστό στον πάτο.
    Ετσι πρέπει να γίνεται!
    Δεν είναι δύσκολο, λίγη προσοχή θέλει γιατί η καραμέλα εχει πολύ υψηλή θερμοκρασία!
    Αυτά! ελπίζω να βοήθησα
    #
    Σχόλιο από Sol81, 15-11-09  
    Ναι, μαλλον είναι θέμα εμπειριας πια. Ευχαριστώ Αλεξάνδρα μου και πάλι για τη βοήθεια
    #
    Σχόλιο από irsak, 2-1-10  
    πρώτη φορά έκανα και μου έγινε πολύ νόστιμη. Ακολούθησα την συμβουλή της haribo και σούρωσα την κρέμα πριν την ρίξω στη φόρμα. θέλω όμως να ρωτήσω αν την βάλω σε φόρμα του κεικ και άρα κάνω διπλή δόση πόσα αβγά θα βάλω;
    #
    Σχόλιο από feggaraki, 11-1-10  
    Έκανα την μισή δόση και την έβαλα σε ατομικά φορμάκια.Είναι υπέροχη :)
    #
    Σχόλιο από fly, 7-3-10  
    Την έκανα και εγώ έβαλα 3 βανίλιες αλλά το αυγό μυρίζει κατά τα άλλα ήταν πολύ εύκολη.Οι οδηγίες της haribo είναι σωστές.Θα την φτιάξω πάλι με bio αυγά.
    #
    Σχόλιο από nikaki., 7-3-10  
    Ηταν πεντανόστιμη!!σε ευχαριστούμε πολύ για την συνταγή. ( μονο που έσπασε όπως την έβγαζα απο την φόρμα αλλά μάλλον εφταίγε που δεν την άφησα στο ψυγείο 24 ώρες αλλά 12 πριν την σερβίρω) ηταν πάντος πεντανόστιμη!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από ap9847, 8-3-10  
    Και μένα 2 ώρες έκανε να ψηθεί Gogo24, αλλά στην περίπτωσή μου φαντάζομαι ήταν εξαιτίας της φόρμας που ήταν στρογγυλή και με μικρή σχετικά διάμετρο.
    Ουφ πρέπει να περιμένω τώρα..!
    #
    Σχόλιο από ap9847, 11-3-10  
    Τέλειααα :)
    #
    Σχόλιο από lenale, 25-3-10  
    Φοβερό γλυκό!!!Τόσα χρόνια δεν επιχειρούσα να το φτιάξω γιατί φοβόμουν ότι θα μύριζε αυγουλίλα. Τι χάναμε τόοοοοσο καιρό.....Ευχαριστούμε για την συνταγή!!!
    #
    Σχόλιο από Κοντέσσα Μαρία, 20-5-10  
    Την συνταγη αυτη την κανω παρα πολλα χρονια και παντα με επιτυχια .Το μυστικο για τον χρονο ψησηματος ειναι το νερο στο ταψι να ειναι σχεδον στο υψος της κρεμας.Δεν αφηνουμε το νερο να βρασει αλλα ουτε και να πεσει η σταθμη του.Αλλιως αργει να ψηθει.Επισης την φτιαχνω παντα στην μεταλλικη στρογγυλη φορμα του κεικ.Ειναι τελεια. 5 πηρουνακια κι απο μενα γιατι δεν μπορω να δωσω περισσοτερα.
    #
    Σχόλιο από Nasvet, 1-11-10  
    Απο τα πιο ωραια γλυκα που εχω φτιαξει, μπραβο NtinaKom. Τους λεω οτι ειναι χειροποιητη και τριβουν τα ματια τους!! Μονο που βαζω τεσσερα αυγα μαζι με ενα κροκο και πεντε βανιλιες. Γιατι με την μυρωδια του αυγου δεν τα παω καλα. Μπραβο και παλι!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    4 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από mamaYianni, 12-4-10  
    Να ρωτήσω κάτι? Στην Ελλάδα οι βανίλιες σας είναι μικρά μπουκαλάκια με ελάχιστη ποσότητα μέσα. Στην Κύπρο όμως είναι φακελάκια με περίπου ένα κουταλάκι βανίλια (μπορεί και παραπάνω). Όταν αναφέρεις 2 βανίλιες εννοείς τα μικρά μπουκαλάκια έτσι? Εγώ δηλαδή να βάλω 1 φακελάκι?
    #
    Σχόλιο από NtinaKom, 12-4-10  
    Ένα φακελάκι φτάνει, η πολύ βανίλια πικρίζει
    #
    Σχόλιο από ntinaelsa, 3-7-14  
    θα ηθελα να ρωτησω τα υλικα για τι μεγεθος φόρμας είναι?μποπρω να το κανω κ σε φορμα σιλικονης?
    #
    Σχόλιο από NtinaKom, 4-7-14  
    τα υλικά επαρκούν για μια φόρμα μακρόστενη του κείκ και θα σε συμβούλευα να μην την κάνεις σε φόρμα σιλικόνης αλλά σε αλουμινίου ή άλλο αντικολλητικό υλικό. Η σιλικόνη δεν είναι σταθερή και θα έχεις πρόβλημα στο να βγάλεις την καραμελέ όταν είναι έτοιμη για σερβίρισμα, θα σπάσει..

    2 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από yiotula, 10-4-13  
    ΕΓΩ ΤΗΝ ΕΧΩ ΦΤΙΑΞΕΙ ΑΚΡΒΩΣ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΛΩΣ ΕΧΩ ΒΑΛΕΙ ΚΑΙ 1 Κ.Γ. ΞΥΣΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ. ΗΤΑΝ ΥΠΕΡΟΧΗ. ΔΕΝ ΕΜΕΙΝΕ ΤΙΠΟΤΑ!
    #
    Σχόλιο από argyce, 14-5-14  
    Α Ψ Ο Γ Η !
    Την έκανα με κατσικίσιο γάλα

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 40 αγαπημένων συνταγών, του/της antigoni7
    κρέμες
    Ένα βιβλίο 46 αγαπημένων συνταγών, του/της murto
    γλυκα
    Ένα βιβλίο 242 αγαπημένων συνταγών, του/της toniadimitropoulou
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 108 αγαπημένων συνταγών, του/της zefel
    Γλυκά
    Ένα βιβλίο 88 αγαπημένων συνταγών, του/της Μουστρουφίτσα