κύρια φωτογραφία συνταγής Κρέμα Καταλάνα (η αυθεντική)
Esme
Esme @cook_8451726
Αθήνα,

Νοστιμότατο Γλυκάκι!

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν το κάψιμο της ζάχαρης γίνει σε γκριλ με χαμηλή φωτιά μέχρι να ροδίσει, η κρέμα μας θα έχει γίνει σούπα...Καλή επιτυχία

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

20 Minutes
  1. 1 λίτρο γάλα
  2. 50 γραμμάρια κορν φλάουρ
  3. 200 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
  4. Ξύσμα από μισό λεμόνι
  5. Ξύσμα από μισό πορτοκάλι
  6. 1 ξυλάκι κανέλλας

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε τα 900 ml γάλα, τα ξύσματα και την κανέλλα.

  2. 2

    Μόλις βράσει τραβάμε απ΄τη φωτιά.

  3. 3

    Σε ένα μπασινάκι (μπολ) ανακατεύουμε τους κρόκους με την ζάχαρη πολύ καλά.

  4. 4

    Αφαιρούμε απ΄το γάλα την κανέλλα και τα ξύσματα και το προσθέτουμε μέσα στα αυγά κορδόνι (σιγά-σιγά) ανακατεύοντας συνέχεια.

  5. 5

    Βάζουμε πάλι την κατσαρόλα να βράσει σε χαμηλή φωτιά.

  6. 6

    Ανακατεύουμε το κορν φλαουρ με το υπόλοιπο γάλα (100 ml), το ρίχνουμε μέσα στο μίγμα που βράζει και ανακατεύουμε να δέσει η κρέμα αλλά όχι να βράσει.

  7. 7

    Σερβίρουμε σε ατομικά φορμάκια, αφήνουμε να κρυώσει μέσα στο ψυγείο (συντήρηση για 3 ώρες περίπου).

  8. 8

    Πασπαλίζουμε με ζάχαρη ακατέργαστη και καίμε με φλόγιστρο ή σε πολύ δυνατό προθερμασμένο γκριλ.

Αντιδράσεις

Από

Esme
Esme @cook_8451726
στις
Αθήνα,