Κρέμα Καταλάνα (η αυθεντική)
Νοστιμότατο Γλυκάκι!
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν το κάψιμο της ζάχαρης γίνει σε γκριλ με χαμηλή φωτιά μέχρι να ροδίσει, η κρέμα μας θα έχει γίνει σούπα...Καλή επιτυχία
Υλικά
-
1 λίτρο γάλα
-
50 γραμμάρια κορν φλάουρ
-
200 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
-
Ξύσμα από μισό λεμόνι
-
Ξύσμα από μισό πορτοκάλι
-
1 ξυλάκι κανέλλας
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε τα 900 ml γάλα, τα ξύσματα και την κανέλλα.
-
2
Μόλις βράσει τραβάμε απ΄τη φωτιά.
-
3
Σε ένα μπασινάκι (μπολ) ανακατεύουμε τους κρόκους με την ζάχαρη πολύ καλά.
-
4
Αφαιρούμε απ΄το γάλα την κανέλλα και τα ξύσματα και το προσθέτουμε μέσα στα αυγά κορδόνι (σιγά-σιγά) ανακατεύοντας συνέχεια.
-
5
Βάζουμε πάλι την κατσαρόλα να βράσει σε χαμηλή φωτιά.
-
6
Ανακατεύουμε το κορν φλαουρ με το υπόλοιπο γάλα (100 ml), το ρίχνουμε μέσα στο μίγμα που βράζει και ανακατεύουμε να δέσει η κρέμα αλλά όχι να βράσει.
-
7
Σερβίρουμε σε ατομικά φορμάκια, αφήνουμε να κρυώσει μέσα στο ψυγείο (συντήρηση για 3 ώρες περίπου).
-
8
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη ακατέργαστη και καίμε με φλόγιστρο ή σε πολύ δυνατό προθερμασμένο γκριλ.
Σχόλια (3)