Κρέμα μάρσμελοου (marshmallows)

Helen13
Helen13 @cook_8515078

Ένα πολύ ωραίο γλάσσο για επικάλυψη τούρτας αλλά και για γέμιση τούρτας. Είναι σαν την μαρέγκα αλλά με πιο μαστιχωτή υφή. Θα την λατρέψετε.

Λίγα μυστικά ακόμα

Στην αρχή χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα και σταδιακά αυξάνουμε την ταχύτητα του μίξερ.Η ποσότητα φτάνει να καλύψετε τούρτα 23 - 24εκ. Αν θέλετε περισσότερη ποσότητα για κάλυψη τούρτας και γέμιση διπλασιάζετε τα υλικά.Εγώ στην γέμιση χρησιμοποιώ μπισκότα oreo και είναι τέλεια εσείς μπορείτε να βάλετε ότι άλλο θέλετε.Μπορείτε να την φτιάξετε νωρίτερα και να διατηρηθεί μια εβδομάδα στο ψυγείο σε καλά κλεισμένο δοχείο.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 175 γρ ζάχαρη
  2. 1/4 γλυκό κουταλιού κρεμόριο
  3. 1/4 γλυκό κουταλιού αλάτι
  4. 5 κουταλιές σούπας χρυσό σιρόπι (golden syrop) ή γλυκόζη
  5. 1 κουτάλι γλυκού υγρή βανίλια
  6. 2 κουταλιές σούπας νερό
  7. 2 ασπράδια αυγού

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε όλα τα υλικά σε μπεν μαρί και τα χτυπάμε με μίξερ χειρός για 10 λεπτά μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο η κρέμα.

Αντιδράσεις

Σχόλια (6)

zara
zara @mitsuko1976
Τέλεια!!! Δεν πίστευα ότι θα τα καταφέρω. Δεν είχα κρεμόριο και έβαλα λίγο χυμό λεμονιού. Θα στολίσω μεθαύριο τούρτα!!! Ευχαριστώ !!!

Από

Helen13
Helen13 @cook_8515078
στις