Κρέμα μαστίχας

Bαθμολογία: 5
       
 
12 ψήφοι
roulaan, 12.05.08

Περιγραφή

Μυρωδατη κρεμα μαστιχας προς δροσια και τερψη των ουρανισκων μας

Κρέμα μαστίχας
photo: dcroula

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 λιτρο γαλα
  • 1/2 λιτρο κρεμα γαλακτος
  • 5 κουταλιες σουπας ζαχαρη
  • 6 κουταλιες σουπας κορν φλαουρ
  • 1 κουταλακι μαστιχα κοπανισμενη
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Κρέμες
Μέθοδος: Κατσαρόλας
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Διαλυουμε το κορν φλαουρ στο γαλα και το βαζουμε σε χαμηλη φωτια μαζι με τη ζαχαρη.
  2. Μολις παρει βραση και αρχισει να πηζει το κατεβαζουμε και ριχνουμε καθως ανακατευουμε τη μαστιχα.
  3. Την αφηνουμε να κρυωσει και χτυπαμε την κρεμα γαλακτος σε σαντιγυ.
  4. Οταν η πρωτη κρεμα εχει κρυωσει ριχνουμε και την σαντιγυ και ανακατευουμε ελαφρα να ενωθουν.
  5. Τοποθετουμε στο ψυγειο για τουλαχιστον 5-6 ωρες πριν την σερβιρουμε.

Λίγα μυστικά ακόμα

Την συνταγη την ειδα απο ενα βιβλιο με μοναστηριακες συνταγες που ξεφυλλιζα σε ενα βιβλιοπωλειο και που δυστυχως δεν θυμαμαι τον τιτλο του. Οταν εγω την εφτιαξα εβαλα λιγοτερη ζαχαρη (3 κουταλιες) και ηταν μια χαρα. Την δευτερη φορα δεν αγορασα κρεμα γαλακτος αλλα ετοιμη σαντιγυ απο ενα ζαχαροπλαστειο, οποτε δεν χρησιμοποιησα καθολου ζαχαρη. Να σας πω και τον ΤΕΛΕΙΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ? ΚΡΕΜΑ ΜΑΣΤΙΧΑΣ ΜΕ ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ.... Δοκιμαστε και θα με θυμηθειτε...

Σχετικές συνταγές

    14 Όλα

    #
    Σχόλιο από NTINA, 12-5-08  
    Ωραια θα το πηγαινε και μεσα στη κρεμα λιγο ροδονερο .
    Μοιαζει με το μουχαλεμπι .
    #
    Σχόλιο από ΜΑΝΤΑ, 29-7-09  
    το εφτιαξα σήμερα και φάγαμε πάνω από το μισό. Αντί για κρέμα γάλακτος εγώ βάζω σαντιγί τύπου γαρνι. Ελαφρύ, δροσιστικό και νόστιμο.
    και με γάλα χαμηλών λιπαρών υπέροχο
    #
    Σχόλιο από zomak, 19-8-09  
    Νόστιμη, νόστιμη,νόστιμη!!! Δε μου έπηξε πολύ,αλλά φαντάζομαι ότι έτσι πρέπει να είναι εφόσον σερβίρεται σε ατομικά μπολ. Μήπως ξέρεις να μου πεις πώς θα μπορούσα να την πήξω πιο πολύ; Σκέφτηκα να τη χρησιμοποιήσω σε εκμέκ, αλλά πρέπει να είναι πιο πηχτή ώστε να κόβεται. Μήπως να βάλω πιο πολύ κορν φλάουρ;
    #
    Σχόλιο από ΤΑΖΙΤΑ, 5-5-10  
    #
    Σχόλιο από afroula, 7-5-10  
    #
    Σχόλιο από Len@, 8-5-10  
    #
    Σχόλιο από LITSA ANEK, 13-5-10  
    #
    Σχόλιο από ΤΑΖΙΤΑ, 14-5-10  
    #
    Σχόλιο από ΜΠΙΣΚΟΤΙΤΣΑ, 21-5-10  
    #
    Σχόλιο από dcroula, 29-7-10  
    Νόστιμο, δροσερό και έντονα μυρωδάτο.
    #
    Σχόλιο από mitsos76, 13-9-10  
    εξαιρετικη, την εδίχα δοκιμάσει στο ¨χατζη¨στη θεσσαλονίκη και μου άρεσε. Μπραβο δροσιστικη, ελαφρυα και πεντανόστιμη.
    #
    Σχόλιο από πικραμυγδαλο, 16-3-12  
    Η συνταγή αυτή βρίσκεται στο βιβλιο - Τα μήλα του μάγειρα - εκδόσεις Ινδικτος . Εξαιρετικό βιβλίο,ψαγμένες συνταγές η κρέμα μαστίχας απλά πεντανόστιμη!
    #
    Σχόλιο από κατινα64, 12-2-13  
    Φαίνεται πολύ ωραία.Την έχω βρεί σκέτη χωρίς την κρέμα γάλακτος και την έφτιαξα αλλά δεν μου άρεσε και πολύ γιατί υπερίσχυε το κόρν φλάουρ στη γευση.Η δική σου φαντάζομαι θα είναι πιο νόστιμη.Θα την δοκιμάσω.Θα ήθελα μόνο να μου πείς αν την έχεις δοκιμάσει πάνω σε κανταίφι σαν εκμέκ η πάνω σε ραβανί γιατί πιστεύω ότι ταιριάζει.Αν μπορείς περιμένω απαντησή σου.
    #
    Σχόλιο από vir, 18-2-13  
    προσέθεσα και ανθόνερο... και σέρβιρα με γλυκό τριαντάφυλλο... πολύ ιδιαίτερη

    12 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από NTINA, 12-5-08  
    Ωραια θα το πηγαινε και μεσα στη κρεμα λιγο ροδονερο .
    Μοιαζει με το μουχαλεμπι .
    #
    Σχόλιο από ΜΑΝΤΑ, 29-7-09  
    το εφτιαξα σήμερα και φάγαμε πάνω από το μισό. Αντί για κρέμα γάλακτος εγώ βάζω σαντιγί τύπου γαρνι. Ελαφρύ, δροσιστικό και νόστιμο.
    και με γάλα χαμηλών λιπαρών υπέροχο
    #
    Σχόλιο από ΤΑΖΙΤΑ, 5-5-10  
    #
    Σχόλιο από afroula, 7-5-10  
    #
    Σχόλιο από Len@, 8-5-10  
    #
    Σχόλιο από LITSA ANEK, 13-5-10  
    #
    Σχόλιο από ΤΑΖΙΤΑ, 14-5-10  
    #
    Σχόλιο από ΜΠΙΣΚΟΤΙΤΣΑ, 21-5-10  
    #
    Σχόλιο από dcroula, 29-7-10  
    Νόστιμο, δροσερό και έντονα μυρωδάτο.
    #
    Σχόλιο από mitsos76, 13-9-10  
    εξαιρετικη, την εδίχα δοκιμάσει στο ¨χατζη¨στη θεσσαλονίκη και μου άρεσε. Μπραβο δροσιστικη, ελαφρυα και πεντανόστιμη.
    #
    Σχόλιο από πικραμυγδαλο, 16-3-12  
    Η συνταγή αυτή βρίσκεται στο βιβλιο - Τα μήλα του μάγειρα - εκδόσεις Ινδικτος . Εξαιρετικό βιβλίο,ψαγμένες συνταγές η κρέμα μαστίχας απλά πεντανόστιμη!
    #
    Σχόλιο από vir, 18-2-13  
    προσέθεσα και ανθόνερο... και σέρβιρα με γλυκό τριαντάφυλλο... πολύ ιδιαίτερη

    2 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από zomak, 19-8-09  
    Νόστιμη, νόστιμη,νόστιμη!!! Δε μου έπηξε πολύ,αλλά φαντάζομαι ότι έτσι πρέπει να είναι εφόσον σερβίρεται σε ατομικά μπολ. Μήπως ξέρεις να μου πεις πώς θα μπορούσα να την πήξω πιο πολύ; Σκέφτηκα να τη χρησιμοποιήσω σε εκμέκ, αλλά πρέπει να είναι πιο πηχτή ώστε να κόβεται. Μήπως να βάλω πιο πολύ κορν φλάουρ;
    #
    Σχόλιο από κατινα64, 12-2-13  
    Φαίνεται πολύ ωραία.Την έχω βρεί σκέτη χωρίς την κρέμα γάλακτος και την έφτιαξα αλλά δεν μου άρεσε και πολύ γιατί υπερίσχυε το κόρν φλάουρ στη γευση.Η δική σου φαντάζομαι θα είναι πιο νόστιμη.Θα την δοκιμάσω.Θα ήθελα μόνο να μου πείς αν την έχεις δοκιμάσει πάνω σε κανταίφι σαν εκμέκ η πάνω σε ραβανί γιατί πιστεύω ότι ταιριάζει.Αν μπορείς περιμένω απαντησή σου.

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    γλυκά
    Ένα βιβλίο 23 αγαπημένων συνταγών, του/της κατερινα Σπ.
    Γλυκιες αμαρτιες
    Ένα βιβλίο 146 αγαπημένων συνταγών, του/της aggelikikom
    kremes-poutinges-
    Ένα βιβλίο 97 αγαπημένων συνταγών, του/της voula 64
    pros dokimi
    Ένα βιβλίο 32 αγαπημένων συνταγών, του/της glykopatata
    κρεμες σιροπια γλασο
    Ένα βιβλίο 99 αγαπημένων συνταγών, του/της toniadimitropoulou