κύρια φωτογραφία συνταγής Κρέμα με γάλα
bLuelADy
bLuelADy @cook_8494288

Ελαφρύ επιδόρπιο για το στομάχι, χαμηλό σε θερμίδες! Κάθε μερίδα προσδίδει, περίπου, το 1/3 του ασβεστίου που μας δίνει ένα γιαούρτι ή ένα ποτήρι γάλα .Γευστικά, μοιάζει αρκετά με panna cotta! Yπάρχει και παραλλαγή με σοκολάτα για τους σοκολασμένους..

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή αυτή είναι του Στέλιου Παρλιάρου....και ΝΑΙ,πέτυχε!! Μπήκε στα τεφτέρια μου και θα παραμείνει.. Αξίζει να τη δοκιμάσετε! Είναι απλή,εύκολη,οικονομική και σου φέρνει παιδικές αναμνήσεις.Α,θερμίδες/μερίδα 115 kcal.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

6-8 άτομα
  1. 500 γρ γάλα φρέσκο πλήρες
  2. 40 γρ ζάχαρη καστανή
  3. 15 γρ ζελατίνη σε φύλλα (3 φύλλα των 5 γρ)
  4. 7 μπισκότα της αρεσκείας μας(προαιρετικά)
  5. κανέλα για πασπάλισμα
  6. 200 γρ. κουβερτούρα γύρω στο 50% - 55% κακάο, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια(για τη σοκολατένια εκδοχή)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό να μαλακώσουν και παράλληλα σε άλλο μπολ ρίχνουμε την τεμαχισμένη κουβερτούρα.

  2. 2

    Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα με τη ζάχαρη και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Αποσύρουμε λίγο πριν βράσει το γάλα.

  3. 3

    Στύβουμε τα φύλλα ζελατίνης και τα ρίχνουμε στο καυτό γάλα. Ανακατεύουμε να διαλυθούν και αδειάζουμε το μείγμα στο μπολ με την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε πολύ καλά, ώσπου η σοκολάτα να λιώσει και το μείγμα να γίνει λείο.

  4. 4

    Επειτα το αδειάζουμε σε μια μικρή φόρμα της αρεσκείας μας και καλύπτουμε αν θέλουμε όλη την επιφάνεια με τα πτι μπερ. Αν δεν βάλουμε μπισκότα, σκεπάζουμε το ζελέ με διάφανη μεμβράνη (για να μην κάνει κρούστα).

  5. 5

    Το βάζουμε στο ψυγείο για 5 ώρες, μέχρι να πήξει.

  6. 6

    Αν φτιάξετε τη κρεμούλα, χωρις τη σοκολάτα, τα βήματα παραμένουν τα ίδια,παραλείποντας τη κουβερτούρα.

  7. 7

    Για επιπλέον άρωμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξύσμα από λεμόνι ή πορτοκάλι,αφου το πλύνετε καλά ή και τους κόκκους από ένα κλωνάρι βανίλιας.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (6)

mpempekos
mpempekos @cook_8492518
Υπέροχη φαίνεται, μου αρεσουν οι λευκές κρέμες πάρα πολύ. Και αν ειναι και ελαφρυά και δεν βαραίνει το στομάχι τόσο το καλύτερο. Πάντως θεωρώ απαραίτητη τη βανίλια. Από γλυκύτητα πως είναι?

Από

bLuelADy
bLuelADy @cook_8494288
στις