Κρέμα με γιαούρτι και σάλτσα φράουλας
Γιαμ, γιαμ! Είναι ένα γλυκό για διαβητικούς... αλλα αν θέλετε στην κρέμα να βάλετε άχνη αντι γλυκαντικό!
Υλικά
-
2 ποτήρια φράουλες κατεψηγμένες
-
19 κουταλάκια γλυκαντικό
-
2 κουταλιές μέλι (για διαβητηκους)
-
18 κουταλιές γιαούρτι
-
1 κουταλάκια corn flour
-
2 ασπράδια χτυπημένα
-
1 ποτήρι γάλα ελαφρύ
-
1 κ/σ αλεύρι
-
3 κ/σ γλυκαντικό
-
16 κ/σ corn flakes ολικής αλέσεως
-
2 κ/σ γλυκαντικό
-
.5 κ/σ μαργαρίνη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε τα κόρν φλέικς για 15 λεπτά.
-
2
Ρίχνουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε με το γλυκαντικό.
-
3
Χτυπάμε όλα τα υλικά της κρέμας και τα βάζουμε στην άκρη.
-
4
Στρώνουμε τα κόρν φέικς σε ένα πυρέξ και ρίχνουμε την κρέμα.
-
5
Βράζουμε τις φράουλες με το γλυκαντικό για 9 λεπτά.
-
6
Προσθέτουμε το μέλι και τα πιέζουμε να γίνει πηχτή σαν μαρμελάδα.
-
7
Βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
-
8
Βγάζουμε και σερβίρουμε με αμύγδαλα και σάλτσα από πάνω.
Σχόλια (4)