Κρέμα με μπισκότα και νουτέλα

Bαθμολογία: 4.8
       
 
15 ψήφοι
ypomoni, 30.04.09

Περιγραφή

Θα σας ξυπνήσει γεύσεις από παιδικές κρέμες
Κρέμα με μπισκότα και νουτέλα

Τι χρειαζόμαστε:

  • 750 ml φρέσκα κρέμα (κρέμα γάλακτος)
  • 2 πακέτα μπισκότα Pti-beurre
  • 3 φακελάκια Ανθός Αραβόσιτου (μπλε φακελάκι) βανίλια, στιγμής
  • 3 φλυτζάνια γάλα
  • 5-6 κουταλιές nutella
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Κρέμες
Διατροφή: Χορτοφαγική
Δυσκολία: Εύκολο
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(1 ψήφοι)
Προετοιμασία: 30' (1 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 1' (1 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Κτυπάμε με μίξερ για 5-10 λεπτά τα 500ml από την κρέμα γάλακτος. Σταματάμε μόλις αρχίσει να πήζει.
  2. Προσθέτουμε στο μίξερ τα τρία φακελάκια Ανθός Αραβόσιτου και τα τρία φλυτζάνια γάλα.
  3. Ανακατεύουμε μέχρι να είναι έτοιμη η κρέμα μας.
  4. Στρώνουμε σε ένα pyrex ορθογώνιο μια στρώση μπισκότα. Αδειάζουμε τη μισή κρέμα από πάνω.
  5. Συνεχίζουμε με ακόμα μία στρώση μπισκότα και τα καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα.
  6. Καλύπτουμε πάλι με τρίτη στρώση μπισκότα.
  7. Κτυπούμε πάλι στο μίξερ τα 250 ml φρέσκα κρέμα για 5-10 λεπτά και αμέσως μόλις αρχίσει να πήζει ρίχνουμε και τη nutella.
  8. Αφού ανακατευτεί καλά το μείγμα καλύπτουμε τα μπισκότα.
  9. Γαρνίρουμε όπως γουστάρουμε.
  10. Καλό θα ήταν να μείνει αρκετές ώρες στο ψυγείο έτσι ώστε να τραβήξουν τα μπισκότα και να μαλακώσουν.

Λίγα μυστικά ακόμα

Τη δοκίμασα σε κάποια φίλη μου και ξετρελάθηκα. Όποτε τη φτιάχνω όλοι ζητούν τη συνταγή. Είναι τόσο εύκολη, γρήγορη, δροσερή.

Σχετικές συνταγές

    36 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από tinkerbellll, 9-10-09  
    Μπραβο απλα υπεροχη. Δεν περιμενα τετοια δροσερη και πεντανοστιμη γευση.
    Ευχαριστω πολυ!!
    #
    Σχόλιο από ypomoni, 9-10-09  
    Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε! Είναι όντως υπέροχη και η πιο εύκολη κρέμα που έκανα στη ζωή μου. Ευχαριστώ και για τα πιρουνάκια.
    #
    Σχόλιο από stalitsa, 20-1-10  
    απλη, γρηγορη, ευκολη και απολαυστικη!!

    ΥΓ: το φλυντζανι στη φωτο κανει τη διαφορα!!! :)
    #
    Σχόλιο από ypomoni, 20-1-10  
    Έβαλα το φλυτζάνι για να θυμίζει ότι αν συνεχίσω να τρώω έτσι την κρέμα θα καταντήσω όπως τη χαριτωμένη αγελαδίτσα με τη διαφορά ότι εγώ θα είμαι μόνο αγελαδίτσα .......
    #
    Σχόλιο από provliora, 31-1-10  
    ΔΙΕΥΚΡΊΝΙΣΕ ΜΟΥ PLS ΤΟ ΑΝΘΟΣ ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ?
    #
    Σχόλιο από ypomoni, 1-2-10  
    Ναι provliora είναι στιγμής.
    #
    Σχόλιο από provliora, 2-2-10  
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ ΕΦΟΣΟΝ ΤΗΝ ΔΟΚΙΜΑΣΩ
    #
    Σχόλιο από ypomoni, 2-2-10  
    Περιμένω τις εντυπώσεις σου. Έλπίζω να σου αρέσει.
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 17-4-10  
    Επειδή δοκίμασα στην Κύπρο την παραλλαγή με τα maltesers, χρησιμοποίησα τη συνταγή σου, προσθέτωντας Maltesers. Τη νουτέλα προτίμησα να την ρίξω ξεχωριστά από πάνω, ενώ αντικατέστηκα το ένα άνθος-βανίλια, με ανθος-σοκολάτα. Τα αποτελέσματα θα σας τα πω αργότερα!
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 17-4-10  
    Τελικά πήρε τις καλύτερες κριτικές! Ελαφρύ και γευστικό! Επειδή έβαλα άνθος και βανίλια και σοκολάτα, νομίζω ότι αυτή η εναλλαγή ήταν εξαιρετική. Ευχαριστούμε!
    #
    Σχόλιο από ypomoni, 18-4-10  
    Χαίρομαι που σου άρεσε η συνταγή μου. Την επόμενη φορά που θα την φτιάξω θα δοκιμάσω κι εγώ τις αλλαγές που έκανες.
    #
    Σχόλιο από Cindy, 4-5-10  
    ypomoni μου φτιάχνω μια παρόμοια κρέμα αλλά αντί πτι-μπερ βάζω morning coffee και αντί φρέσκα κρέμα και άνθος αραβόσιτου βάζω dream topping.Και επίσης για να γίνουμε πιο 'αγελαδίτσες' :) αλοίφω ένα ένα τα μπισκότα με νουτέλα και μετά τα στρώνω στο πυρέξ.Θα δοκιμάσω οπωσδήποτε την δική σου συνταγή γιατί μου φαίνεται πολύ ωραία!!!θα επανέλθω με τα πηρουνάκια μου φυσικά!
    #
    Σχόλιο από ypomoni, 4-5-10  
    Περιμένω τα σχόλια σου μετά τη δοκιμή. Πάντως μου έδωσες ιδέα με τη νουτέλα που αλείφεις τα μπισκότα. Την αγελαδίτσα δε μου φαίνεται να τη γλυτώνω......
    #
    Σχόλιο από Λίζα, 4-5-10  
    Φαινεται πολυ λαχταριστο και θελω να το φτιαξω. Αλλα επειδη ειμαι και ολιγον ξανθια να ρωτησω κατι; Στα σαντιγυ δηλαδη ριχνουμε το γαλα και τη σκονη της κρεμας αδιαλυτη και ανακατευουμε ολα μαζι;Και απο πανω στρωση σαντιγυς με νουτελα;Αραγε μεσα στην κρεμα θα του πηγαινε νουτελα;Για περισσοτερη απολαυση.
    #
    Σχόλιο από ypomoni, 4-5-10  
    Λίζα μου θα κτυπήσεις την κρέμα για λίγο μόνη της και πριν πήξει σε σαντυγί θα προσθέσεις το γάλα και την σκόνη αδιάλυτα. Θα κτυπήσεις καλά και τότε θα πήξουν όλα μαζί. Από πάνω θα αναμίξεις καλά την υπόλοιπη κρέμα με τη νουτέλα και θα περιχύσεις. Όσο για μέσα νουτέλα, μου έδωσε ιδέα η Cindy να αλείφω τα μπισκότα με νουτέλα, θα δοκιμάσω λίαν συντόμως......
    #
    Σχόλιο από Λίζα, 4-5-10  
    Σε ευχαριστω παρα πολυ. Το Σαββατο θα φτιαξω την συνταγη σου και θα βαθμολογησω. Αν βρω χρονο ισως την φτιαξω και αυριο.Μου φαινεται τοσο λαχταριστη και σιγουρα εχει μνημες παιδικων χρονων.
    #
    Σχόλιο από NecroCannibal, 6-5-10  
    εκανα καποιες αλλαγες που θα αναφερω εδω περα, αλλα ακομα δεν θα βαλω πιρουνακια! θα περιμενω να την δοκιμασει σημερα ο αντρας μου και η μητερα μου με τον αδερφο μου! :D παρολαυτα ειμαι σιγουρη πως θα βγει υπεροχη απλα δεν ειμαι σιγουρη πως θαναι πετυχημενες οι αλλαγες που εκανα! Ξεκιναω λοιπον!
    Πρωτα ακολουθησα την συμβουλη της Cindy,  και αλειψα ενα ενα τα μπισκοτα μου με νουτελα(και τις δυο στρωσεις!) με την μονη διαφορα οτι στο τελος απλωσα την νουτελα και ενδιαμεσα απο τα μπισκοτα καθετα και οριζοντια! Για να καλυφω τα κενα αναμεσα στα μπισκοτα! και η επομενη παραλλαγη που εκανα ηταν, επειδη μου περισσεψε κρεμα λευκη,(ακολουθησα κατα γραμμα τις οδηγιες με την διαφορα του οτι χρησιμοποιησα μονο 500ml κρεμα γαλακτος και ενα πακετο μπισκοτα(-2! γιατι περισσεψαν!), οποτε επειδη μου περισσεψε κρεμα λευκη, αντι να βαλω την νουτελα με την κρεμα γαλακτος για την τελευταια στρωση, ανακατεψα το υπολοιπο βαζο της νουτελας με την υπολοιπη κρεμα! Την τελικη οποτε κρεμα που εφτιαξα την εβαλα απο πανω απτην τελευταια στρωση μπισκοτα και κατευθειαν ψυγειο! Θα μαθω σε λιγη ωρα πως ηταν το γλυκο και θα επιστρεψω για τα πιρουνακια!
    #
    Σχόλιο από NecroCannibal, 10-5-10  
    Αριστα! βγηκε το απολυτο! χεχε!
    και χαρηκα και παρα πολυ γιατι πετυχαν και οι παραλλαγες που εκανα! :D
    Σκοπευω να φτιαξω και καπου 3 πυρεξ στην επετειο μας με το μωρο μου και να κερασουμε τους φιλους μας :D Ευχαριστουμε πολυ για την συνταγη!!
    #
    Σχόλιο από ypomoni, 10-5-10  
    Χαίρομαι πάρα πολύ που σας άρεσε η συνταγή. Καλοφάγωτη!
    #
    Σχόλιο από bokis, 24-5-10  
    Δροσερό ελαφρύ ωραίο!!!!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    24 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από tinkerbellll, 9-10-09  
    Μπραβο απλα υπεροχη. Δεν περιμενα τετοια δροσερη και πεντανοστιμη γευση.
    Ευχαριστω πολυ!!
    #
    Σχόλιο από ypomoni, 9-10-09  
    Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε! Είναι όντως υπέροχη και η πιο εύκολη κρέμα που έκανα στη ζωή μου. Ευχαριστώ και για τα πιρουνάκια.
    #
    Σχόλιο από stalitsa, 20-1-10  
    απλη, γρηγορη, ευκολη και απολαυστικη!!

    ΥΓ: το φλυντζανι στη φωτο κανει τη διαφορα!!! :)
    #
    Σχόλιο από ypomoni, 20-1-10  
    Έβαλα το φλυτζάνι για να θυμίζει ότι αν συνεχίσω να τρώω έτσι την κρέμα θα καταντήσω όπως τη χαριτωμένη αγελαδίτσα με τη διαφορά ότι εγώ θα είμαι μόνο αγελαδίτσα .......
    #
    Σχόλιο από ypomoni, 18-4-10  
    Χαίρομαι που σου άρεσε η συνταγή μου. Την επόμενη φορά που θα την φτιάξω θα δοκιμάσω κι εγώ τις αλλαγές που έκανες.
    #
    Σχόλιο από NecroCannibal, 10-5-10  
    Αριστα! βγηκε το απολυτο! χεχε!
    και χαρηκα και παρα πολυ γιατι πετυχαν και οι παραλλαγες που εκανα! :D
    Σκοπευω να φτιαξω και καπου 3 πυρεξ στην επετειο μας με το μωρο μου και να κερασουμε τους φιλους μας :D Ευχαριστουμε πολυ για την συνταγη!!
    #
    Σχόλιο από ypomoni, 10-5-10  
    Χαίρομαι πάρα πολύ που σας άρεσε η συνταγή. Καλοφάγωτη!
    #
    Σχόλιο από bokis, 24-5-10  
    Δροσερό ελαφρύ ωραίο!!!!!
    #
    Σχόλιο από stroumfita, 16-6-10  
    Πολύ ωραίο! Κι εγω περασα τα μπισκοτα με λιγη νουτελα πρωτα!
    #
    Σχόλιο από kitro, 9-8-10  
    καλε τι γλυκο ειναι αυτο;τελειο,φανταστικο.το λατρεψαμε ολοι!ευχαριστουμε για την ωραια συνταγη.
    #
    Σχόλιο από ypomoni, 11-8-10  
    Ευχαριστώ για τα πηρουνάκια! Καλοφάγωτο!
    #
    Σχόλιο από karavour, 7-3-11  
    εύκολο κι ελαφρύ γλυκάκι. Έβαλα κι εγώ 1 κρέμα σοκολάτα και 2 βανίλια αντί για 3 βανίλια, και στην πάνω στρώση έβαλα πιο πολλές κουταλιές νουτέλα για να το κάνω πιο αμαρτωλό (χιχιχι!).
    #
    Σχόλιο από zumaraki91, 10-5-11  
    αρκέτα Καλή αλλα να δίνετε ακριβέστερες οδηγίες με τα υλικά σας και συγκεκριμένα το άνθος αραβοσίτου. Δεν το ήξερα ότι θέλει στιγμής...το κατάλαβα αφού πέταξα το γλυκό..γτ δεν έπηζε η κρέμα..η κρέμα με νουτέλα ήταν πολύ καλή, η άλλη με τα μπισκότα καλή αλλά λίγη:)
    #
    Σχόλιο από ypomoni, 10-5-11  
    zumaraki μου, αν δεις καλύτερα τα υλικά θα δεις ότι αναφέρω ότι είναι στιγμής ο ανθός αραβόσιτου και ακόμα και το χρώμα της συσκευασίας. Αν το ξαναδοκιμάσεις μου λες τις εντυπώσεις σου.....
    #
    Σχόλιο από zumaraki91, 11-5-11  
    ναι αλλά το πάσχα δεν υπήρχε το στιγμής γραμμένο και το είδα μόνο στα σχόλια...για αυτό μπερδεύτηκα..:)
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 11-5-11  
    Πράγματι εγώ το πρόσθεσα το "στιγμής" όταν έγραψες την παρατήρηση. Απλώς ξέχασα να το αναφέρω μετά, συγγνώμη.
    Το πρόσθεσα ώστε να είναι ξεκάθαρο σε όσους προσπαθήσουν να την κάνουν από εδώ και πέρα.
    #
    Σχόλιο από zumaraki91, 11-5-11  
    thnx sitronella:)
    #
    Σχόλιο από tonia, 19-10-11  
    poli kalo!!!!
    #
    Σχόλιο από lucia1, 23-11-11  
    Άρεσε τόσο πολύ, που έφτιαξα και δεύτερο για όσους δεν το πρόλαβαν! Έκανα μια στρώση με βανίλια και την άλλη με σοκολάτα. Έβαλα μιράντα λόγω έλλειψης σε πτι μπερ, μια χαρά βγήκε, θα το δοκιμάσω και με πτι μπερ, φαντάζομαι θα είναι λιγότερο γλυκό.
    #
    Σχόλιο από Κασσανδρα19, 30-6-13  
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    7 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από provliora, 31-1-10  
    ΔΙΕΥΚΡΊΝΙΣΕ ΜΟΥ PLS ΤΟ ΑΝΘΟΣ ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ?
    #
    Σχόλιο από ypomoni, 1-2-10  
    Ναι provliora είναι στιγμής.
    #
    Σχόλιο από provliora, 2-2-10  
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ ΕΦΟΣΟΝ ΤΗΝ ΔΟΚΙΜΑΣΩ
    #
    Σχόλιο από ypomoni, 2-2-10  
    Περιμένω τις εντυπώσεις σου. Έλπίζω να σου αρέσει.
    #
    Σχόλιο από Λίζα, 4-5-10  
    Φαινεται πολυ λαχταριστο και θελω να το φτιαξω. Αλλα επειδη ειμαι και ολιγον ξανθια να ρωτησω κατι; Στα σαντιγυ δηλαδη ριχνουμε το γαλα και τη σκονη της κρεμας αδιαλυτη και ανακατευουμε ολα μαζι;Και απο πανω στρωση σαντιγυς με νουτελα;Αραγε μεσα στην κρεμα θα του πηγαινε νουτελα;Για περισσοτερη απολαυση.
    #
    Σχόλιο από ypomoni, 4-5-10  
    Λίζα μου θα κτυπήσεις την κρέμα για λίγο μόνη της και πριν πήξει σε σαντυγί θα προσθέσεις το γάλα και την σκόνη αδιάλυτα. Θα κτυπήσεις καλά και τότε θα πήξουν όλα μαζί. Από πάνω θα αναμίξεις καλά την υπόλοιπη κρέμα με τη νουτέλα και θα περιχύσεις. Όσο για μέσα νουτέλα, μου έδωσε ιδέα η Cindy να αλείφω τα μπισκότα με νουτέλα, θα δοκιμάσω λίαν συντόμως......
    #
    Σχόλιο από Λίζα, 4-5-10  
    Σε ευχαριστω παρα πολυ. Το Σαββατο θα φτιαξω την συνταγη σου και θα βαθμολογησω. Αν βρω χρονο ισως την φτιαξω και αυριο.Μου φαινεται τοσο λαχταριστη και σιγουρα εχει μνημες παιδικων χρονων.

    5 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 17-4-10  
    Επειδή δοκίμασα στην Κύπρο την παραλλαγή με τα maltesers, χρησιμοποίησα τη συνταγή σου, προσθέτωντας Maltesers. Τη νουτέλα προτίμησα να την ρίξω ξεχωριστά από πάνω, ενώ αντικατέστηκα το ένα άνθος-βανίλια, με ανθος-σοκολάτα. Τα αποτελέσματα θα σας τα πω αργότερα!
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 17-4-10  
    Τελικά πήρε τις καλύτερες κριτικές! Ελαφρύ και γευστικό! Επειδή έβαλα άνθος και βανίλια και σοκολάτα, νομίζω ότι αυτή η εναλλαγή ήταν εξαιρετική. Ευχαριστούμε!
    #
    Σχόλιο από Cindy, 4-5-10  
    ypomoni μου φτιάχνω μια παρόμοια κρέμα αλλά αντί πτι-μπερ βάζω morning coffee και αντί φρέσκα κρέμα και άνθος αραβόσιτου βάζω dream topping.Και επίσης για να γίνουμε πιο 'αγελαδίτσες' :) αλοίφω ένα ένα τα μπισκότα με νουτέλα και μετά τα στρώνω στο πυρέξ.Θα δοκιμάσω οπωσδήποτε την δική σου συνταγή γιατί μου φαίνεται πολύ ωραία!!!θα επανέλθω με τα πηρουνάκια μου φυσικά!
    #
    Σχόλιο από ypomoni, 4-5-10  
    Περιμένω τα σχόλια σου μετά τη δοκιμή. Πάντως μου έδωσες ιδέα με τη νουτέλα που αλείφεις τα μπισκότα. Την αγελαδίτσα δε μου φαίνεται να τη γλυτώνω......
    #
    Σχόλιο από NecroCannibal, 6-5-10  
    εκανα καποιες αλλαγες που θα αναφερω εδω περα, αλλα ακομα δεν θα βαλω πιρουνακια! θα περιμενω να την δοκιμασει σημερα ο αντρας μου και η μητερα μου με τον αδερφο μου! :D παρολαυτα ειμαι σιγουρη πως θα βγει υπεροχη απλα δεν ειμαι σιγουρη πως θαναι πετυχημενες οι αλλαγες που εκανα! Ξεκιναω λοιπον!
    Πρωτα ακολουθησα την συμβουλη της Cindy,  και αλειψα ενα ενα τα μπισκοτα μου με νουτελα(και τις δυο στρωσεις!) με την μονη διαφορα οτι στο τελος απλωσα την νουτελα και ενδιαμεσα απο τα μπισκοτα καθετα και οριζοντια! Για να καλυφω τα κενα αναμεσα στα μπισκοτα! και η επομενη παραλλαγη που εκανα ηταν, επειδη μου περισσεψε κρεμα λευκη,(ακολουθησα κατα γραμμα τις οδηγιες με την διαφορα του οτι χρησιμοποιησα μονο 500ml κρεμα γαλακτος και ενα πακετο μπισκοτα(-2! γιατι περισσεψαν!), οποτε επειδη μου περισσεψε κρεμα λευκη, αντι να βαλω την νουτελα με την κρεμα γαλακτος για την τελευταια στρωση, ανακατεψα το υπολοιπο βαζο της νουτελας με την υπολοιπη κρεμα! Την τελικη οποτε κρεμα που εφτιαξα την εβαλα απο πανω απτην τελευταια στρωση μπισκοτα και κατευθειαν ψυγειο! Θα μαθω σε λιγη ωρα πως ηταν το γλυκο και θα επιστρεψω για τα πιρουνακια!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Σοκολατένια μυστικά
    Υπάρχει άλλο υλικό που να είναι τόσο θεσπέσιο; ...
    Νερό στη σοκολάτα: τι κάνουμε;
    Το “σοκολατένιο ατύχημα” και η λύση του Σαν...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟΙ ΠΕΙΡΑΣΜΟΙ
    Ένα βιβλίο 126 αγαπημένων συνταγών, του/της κατερινα32
    ΓΛΥΚΑ
    Ένα βιβλίο 29 αγαπημένων συνταγών, του/της bokis
    sintages 2013 2
    Ένα βιβλίο 753 αγαπημένων συνταγών, του/της litsa karagounaki
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 130 αγαπημένων συνταγών, του/της anastasia.k
    Εύκολα κ νόστιμα γλυκάκια!
    Ένα βιβλίο 65 αγαπημένων συνταγών, του/της FotiniP