Κρέμα Μπανάνα
Την επινόησα προσπαθώντας να εκμεταλλευτώ τις ώριμες μπανάνες που είχα και τα λίγα γεμιστά μπισκότα που είχα ανοίξει πριν μέρες.
Υλικά
-
2-3 ώριμες μπανάνες περασμένες στο multi ώστε να είναι λείος πολτός (τις χτύπησα με λίγο γάλα γιατί ήταν πολύ πηκτές)
-
500 ml γάλα
-
100 ml κρυο γάλα με 5 κ.γ. γεμάτες κόρν φλαούρ
-
ζάχαρη (κατά βούληση ανάλογα πόσο γλυκό το θέλουμε)
-
1 βανίλια
-
5 μπισκότα σοκολάτας γεμιστά θρυμματισμένα με το χέρι
-
σταγόνες σοκολάτας (προαιρετικά)
-
τρίμα σοκολάτας, φράουλες για το γαρνίρισμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα κατσαρολακι ρίχνουμε τον πολτό, την ζάχαρη και τα 500 ml γάλα.
-
2
Μόλις ζεσταθεί καλά ρίχνουμε το γάλα με το κορν φλάουρ και τη βανίλια και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει.
-
3
Στα μπολάκια μας βάζουμε στον πάτο θρυμματισμένα μπισκότα, κρεμά, μερικές σταγόνες κουβερτούρα και ξανά κρεμά. Μόλις κρυώσει λίγο γαρνίρουμε.
-
4
Κρυώνουμε και τρώμε!
Σχόλια (13)