Κρέμα Μπανάνας για τούρτες

chrisko
chrisko @cook_8467602
,

Είναι μέρος της συνταγής της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου 'Τούρτα σοκοµπανάνα µε τραγανή μαρέγκα' που υπάρχει κι εδώ στο site, με πολύ μικρές αλλαγές ως προς την ποσότητα και την εκτέλεση για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί πιο άνετα ως γέμιση σε τούρτα. Θεώρησα καλό να υπάρχει ξεχωριστά η συνταγή της κρέμας γι' αυτούς που ψάχνουν ιδέες για γέμιση τούρτας. Είναι πολύ νόστιμη κι ελαφριά σε γεύση και στέκεται πολύ ωραία σαν γέμιση ιδιαίτερα μέσα σε σοκολατένιο κέικ.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η ποσότητα είναι ενδεικτική και την προσαρμόζουμε ανάλογα με το μέγεθος της τούρτας μας, το πόσες στρώσεις κρέμας θα έχει... και το πάχος που θέλουμε να έχει η κάθε στρώση. Για τετράγωνη τούρτα 35χ35 με δύο στρώσεις κρέμας χρησιμοποίησα την διπλάσια δόση και ήταν υπέρ αρκετή, το αποτέλεσμα είναι αυτό της φωτογραφίας.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

3 Minutes
  1. 500 γρ μπανάνες
  2. λιγο χυμό λεμονιού
  3. 1 κ.σ. άχνη
  4. 1 φακελάκι ζελατίνη σε σκόνη ή 3-4 φύλλα ζελατίνης

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε την κρέμα σε αραιή σαντυγί. Σταματάμε δηλαδή το χτύπημα πριν σφίξει τελείως.

  2. 2

    Λιώνουμε τις μπανάνες με το εργαλείο του πουρέ, προσθέτουμε την άχνη και το λεμόνι και ανακατεύουμε.

  3. 3

    Προετοιμάζουμε την ζελατίνη, αν είναι σκόνη την διαλύουμε σε πολύ λίγο νεράκι, αν είναι φύλλα τα μουλιάζουμε για λίγο μέσα σε νερό να φουσκώσουν και τα στραγγίζουμε. Ότι απο τα δύο και να είναι μετά τη ρευστοποιούμε σε μπεν μαρι.

  4. 4

    Ρίχνουμε την ρευστή ζελατίνη μέσα στις μπανάνες ανακατεύοντας ταυτόχρονα.

  5. 5

    Ρίχνουμε το μείγμα της μπανάνας μέσα στην χτυπημένη κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά με σύρμα.

  6. 6

    Δεν αφήνουμε την κρέμα να σταθεί πολύ (πήζει αρκετά και πήζει γρήγορα) και την χρησιμοποιούμε στην τούρτα μας.

Αντιδράσεις

Σχόλια (29)

via finezza
via finezza @cook_8513460
μια απορια αν παραλειψουμε το μπεν μαρι για τη ζελατινη τι θα γινει?

Από

chrisko
chrisko @cook_8467602
στις
,