Κρέμα πανακότα

Bαθμολογία: 4.4359
       
 
39 ψήφοι
Τράγα, 25.01.08

Περιγραφή

Μια πολύ δροσερή κρέμα που σερβίρεται με σάλτσα φράουλας και όχι μόνο!!!

Κρέμα πανακότα

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1100ml γάλα
  • 400ml κρέμα γάλακτος
  • 6 βανίλιες
  • 2 κουταλιές ζάχαρη
  • 3 φακελάκια ζελατίνη σε σκόνη ή 20 γρ.
  • λίγο νερό
  • σάλτσα φράουλας
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Κρέμες
Μέθοδος: Κατσαρόλας
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Βράζουμε το γάλα με την κρέμα και προσθέτουμε τη ζάχαρη και τις βανίλιες ανακατεύοντας λίγο να διαλυθούν και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  2. Βράζουμε λίγο νερό σε ένα μικρό κατσαρολάκι και διαλύουμε τις ζελατίνες τις οποίες ρίχνουμε στο γάλα ανακατεύοντας λιγάκι.
  3. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και το βάζουμε σε φόρμα με ωραίο σχήμα και την τοποθετούμε στο ψυγείο.
  4. Την επόμενη μέρα ξεφορμάρουμε σε πιατέλα και περιχύνουμε με τη σάλτσα φράουλας.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε αντί για σάλτσα φράουλας να χρησιμοποιήσουμε σάλτσα καραμέλας ή σοκολάτας ή ότι άλλο μας αρέσει!!!Φυσικά η original είναι με φράουλα!...κάτι άλλο που έκανα και μ'άρεσε τρελά...όταν έφτιαξα την κρέμα σε σάλτσα καραμέλας στη θέση της βανίλιας έβαλα μαστίχα!!

Σχετικές συνταγές

    96 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από alessandra, 7-4-08  
    λιγο νερο ποσο?μια κουπα?και 1100μλ κ 400 ποσο ειναι σε φλιτσανια?ενα λιτρο κ ενα φλιτζανι?
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 7-4-08  
    Οταν λεω λιγο νερο εννοω 1/3 του φλυντζανιου το πολυ...και το 1100 ειναι ενα λιτρο και μισο φλ.
    #
    Σχόλιο από evaevaeva, 25-1-09  
    πωπωωω θεικο γλυκο, αν και προτιμω βυσσινο αντι για φραουλα
    #
    Σχόλιο από VAGIOULA, 2-2-09  
    Τέλειο! Εύκολο, νόστιμο όλα τα καλά μαζί. Ίσως θέλει λίγο παραπάνω ζελατίνη. Έβαλα σιρόπι σοκολάτας και ήταν πολύ καλό αλλά μάλλον σιρόπι φράουλας θα ναι πιο νόστιμο. Το κέρασα σε επίσημο γεύμα κι ενθουσιάστηκαν!!!!
    #
    Σχόλιο από naur, 5-3-09  
    την σαλτσα φραουλας που μπορω να την βρω?την εχει σε σουπερ-μαρκετ?
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 5-3-09  
    Ναι μπορεις να το βρεις στο σ/μ αλλα υπαρχει και συνταγη στο σαιτ αν θες να την φτιαξεις μονη σου...αν πατησεις πανω στην σαλτσα φραουλας υπαρχει λινκ και θα σε βγαλει στη συνταγη!
    #
    Σχόλιο από LolliPop, 5-3-09  
    Βρε Naur γιατί ψηφίζεις χωρίς να έχεις δοκιμάσει τη συνταγή; αφού το τραγί είναι 5 αστέρων και πάνω!! :Ρ
    #
    Σχόλιο από evaevaeva, 16-3-09  
    μπορουμε να χρησιμοποιησουμε κρεμα γαλακτος λαιτ?
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 16-3-09  
    Nαι μπορουμε!!! :)
    #
    Σχόλιο από vasiliki68, 15-5-09  
    Είναι πάρα πολύ ωραία, τη δοκίμασα με τη μαϊμού σάλτσα φράουλας αλλα δεν, τη δοκίμασα με μαρμελάδα φράουλα ήταν απίθανη, τη δοκίμασα και με μέλι και ήταν επισης απίθανη.
    #
    Σχόλιο από vasiliki68, 15-5-09  
    Διόρθωση όταν είπα μαϊμού σάλτσα φράουλας, εννοούσα παραλλαγή της σάλτσας που έκανα εγώ και δεν ήταν καλή, δεν εννοούσα τη σάλτσα φράουλας της Τράγας μη μπερδέψω και κανέναν
    #
    Σχόλιο από vasiliki68, 16-5-09  
    Μη με δείρετε για το τρίτο σχόλιο στη σειρά αλλά ξέχασα να βαθμολογήσω.
    #
    Σχόλιο από painter, 10-7-09  
    Μπράβο Τραγάκι, πάρα πολύ νόστιμη η πανακότα σου και πανεύκολη. Εγώ την έφτιαξα με σιρόπι βύσσινο και ήταν εκπληκτική... Ευχαριστούμε πολύ!!!
    #
    Σχόλιο από Sol81, 14-7-09  
    εννοούμε σκόνη ζελατίνη?
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 14-7-09  
    Nαι, σκονη ζελατινης.
    #
    Σχόλιο από Sol81, 16-7-09  
    Τράγα μου σε έχω τρελάνει αυτές τις μέρες με τις ερωτήσεις μου. Αλλά πρέπει να με σώσεις. Έφτιαξα την πανακότα σου χθες. Έφτασα ωραία και καλά ως το σημείο που περιμένεις να κρυώσει λίγο το μίγμα. Τότε συνειδητοποίησα με τρόμο ότι δεν είχα βάλει το ένα φλ. κρέμα γάλακτος. Από τον πανικό μου το έριξα κι αυτό μέσα -κρύο- και λέω, ο Θεός βοηθός. Λοιπόν σήμερα είπα να δοκιμάσω εγώ πρώτη -θα έχω κόσμο- και ενώ έπηξε, δεν μπορούσα να την ξεφορμάρω. Την έβαλα σε μικρά ατομικά γυάλινα μπολάκια αλλά δεν έβγαινε. Χρειάζεται κανονικά λίγο χρόνο να μην είναι τόσο κρύο? φταίει η βλακεία που έκανα? και τώρα τι μπορώ να κάνω?αυτάααα...
    #
    Σχόλιο από glykoula, 16-7-09  
    Sol81 προσπάθησε να τα βαλεις μεσα σε ενα μεγαλητερο μπολ (κ να τα κρατας)με ζεστο νερο ισα ισα να ξεπαγωσουν λιγο κ μηπως ετσι βγουνε.Δεν ξερω βεβαια αν φταιει αυοτ που εκανες με την κρεμα γαλακτος αλλα προσπαθησε σε ενα να κανεις αυτο με το νερο
    #
    Σχόλιο από Sol81, 16-7-09  
    οκ ευχαριστώ πολύ
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 16-7-09  
    Συγγνωμη που αργησα να απαντησω αλλα ειχα πολυ δουλεια...δεν ξερω αν φταιει αυτο που εκανες με την κρεμα...παντως ενας καλος τροπος ειναι αυτος που ειπε η glykoyla! ευχομαι να τα καταφερες!
    #
    Σχόλιο από Krys, 16-7-09  
    Ίσως να βοηθούσε και το να ζεστάνεις με το σεσουάρ των μαλλιών τα μπολάκια σου από κάτω.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 Επόμενο > Τέλος >>

    50 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από evaevaeva, 25-1-09  
    πωπωωω θεικο γλυκο, αν και προτιμω βυσσινο αντι για φραουλα
    #
    Σχόλιο από VAGIOULA, 2-2-09  
    Τέλειο! Εύκολο, νόστιμο όλα τα καλά μαζί. Ίσως θέλει λίγο παραπάνω ζελατίνη. Έβαλα σιρόπι σοκολάτας και ήταν πολύ καλό αλλά μάλλον σιρόπι φράουλας θα ναι πιο νόστιμο. Το κέρασα σε επίσημο γεύμα κι ενθουσιάστηκαν!!!!
    #
    Σχόλιο από LolliPop, 5-3-09  
    Βρε Naur γιατί ψηφίζεις χωρίς να έχεις δοκιμάσει τη συνταγή; αφού το τραγί είναι 5 αστέρων και πάνω!! :Ρ
    #
    Σχόλιο από vasiliki68, 15-5-09  
    Είναι πάρα πολύ ωραία, τη δοκίμασα με τη μαϊμού σάλτσα φράουλας αλλα δεν, τη δοκίμασα με μαρμελάδα φράουλα ήταν απίθανη, τη δοκίμασα και με μέλι και ήταν επισης απίθανη.
    #
    Σχόλιο από vasiliki68, 15-5-09  
    Διόρθωση όταν είπα μαϊμού σάλτσα φράουλας, εννοούσα παραλλαγή της σάλτσας που έκανα εγώ και δεν ήταν καλή, δεν εννοούσα τη σάλτσα φράουλας της Τράγας μη μπερδέψω και κανέναν
    #
    Σχόλιο από vasiliki68, 16-5-09  
    Μη με δείρετε για το τρίτο σχόλιο στη σειρά αλλά ξέχασα να βαθμολογήσω.
    #
    Σχόλιο από painter, 10-7-09  
    Μπράβο Τραγάκι, πάρα πολύ νόστιμη η πανακότα σου και πανεύκολη. Εγώ την έφτιαξα με σιρόπι βύσσινο και ήταν εκπληκτική... Ευχαριστούμε πολύ!!!
    #
    Σχόλιο από Aleksandra, 17-11-09  
    Αν και έχω δική μου συνταγή,
    και μάλιστα πολύ καλή ,για πανακότα,
    είπα να δοκιμάσω και τη δική σου.
    Πραγματικά πάρα πολύ καλή!!!!!
    Εξαιρετική.
    Οι φωτός αφιερωμένες απο μένα για σένα με πολύ αγάπη!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από Λίζα, 18-11-09  
    Καλε εχω φτιαξει την συνταγη τοσες φορες και τωρα ανακαλυψα οτι δεν εχω ψηφισει.Ντροπη μου γιατι ειναι μια συνταγη εξαιρετικη οπως αλλωστε ολες οσες εχεις αναρτησει καλη μου Τραγα!!!Το Σαββατο που γιορταζω θα την φτιαξω!!!Συγχαρητηρια!!!
    #
    Σχόλιο από ΑΡΓΥΡΗ, 24-1-10  
    Πάρα πολύ ωραία... Μου άρεσε η συνταγή σου επειδή είχε πιο πολύ γάλα. Πρώτη φορά που έφτιαξα πανακότα, κι έμεινα απόλυτα ικανοποιημένη!!
    #
    Σχόλιο από feggaraki, 16-2-10  
    Το μόνο που έκανα ήταν να προσθέσω λίγη ζάχαρη παραπάνω..Τέλεια !!!
    #
    Σχόλιο από SeleniaOC, 25-2-10  
    έχει την γευση της έτοιμης, με το extra της σπιτικής για να την κάνει μια τέλεια και πανεύκολη συνταγή. έφτιαξα την σάλτσα φράουλας και είναι και αυτή υπέροχη. μαζί είναι απλά θεικά. πληροφοριακά, 3 φακελάκια ζελατίνη σκόνη είναι 30γρ.
    #
    Σχόλιο από dcroula, 6-4-10  
    Την έφτιαξα την κρέμα τελικά με κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά. Αυτό που μου άρεσε, ήταν ότι δεν ήταν πολύ γλυκιά και την έκανα εγώ όσο ήθελα, με το γλυκό του κουταλιού που χρησιμοποίησα.
    Η μαμά μου δε....που με "διακριτικό" τρόπο μου την παράγγειλε, ξετρελάθηκε.
    Το μόνο κακό ήταν ότι δεν μου βγήκε άριστο στο σχήμα....αλλά ποσώς μας απασχόλησε το σχήμα στο τέλος. Ευχαριστώ πολύ, την δροσιά σου να'χεις.
    #
    Σχόλιο από dthemora, 13-6-10  
    Δεν μας άρεσε καθόλου! Τελείως άνοστη και είναι κρίμα να παίρνεις ΤΟΣΕΣ θερμίδες από κάτι ΤΟΟΟΣΟ άνοστο..
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 13-6-10  
    Την έφτιαξα με τα όλα της και την ευχαριστηθήκαμε οικογενειακώς!!! με σάλτσα φράουλα δε όλα τα λεφτά!!!!!
    dthemora τι ακριβώς δεν σου άρεσε στη συνταγή μια πανακότα είναι με τα όλα της αν δεν σου αρέσει γενικά η πανακότα δεν υπήρχε λόγος να τη δοκιμάσεις γιατί όλες οι πανακότες έχουν περίπου τα ίδια υλικά, οπότε την αδικείς τη συγκεκριμένη συνταγή. Ειδικά αυτή είναι ότι καλύτερο σε πανακότα έχουμε δοκιμάσει. Βέβαια περί ορέξεως κολοκυθόπιτα.
    #
    Σχόλιο από dthemora, 16-6-10  
    Elenikolas, μου αρέσει
    ΠΑΡΑ πολύ η πανακότα.. Η κρέμα δεν μου άρεσε γενικά, ήταν τελείως άνοστη. Καμία γεύση.. Εφτιαξα όλη την δόση και την πετάξαμε με τον άντρα μου.. Συγνώμη, δεν θέλω να προσβάλω κανέναν αλλά τρώω πανακότα σε εστιατόρια και παθαίνω πλάκα.. και σκέτη η κρέμα είναι τέλεια.. αυτή τη κρέμα είτε την έτρωγες, είτε όχι, ένα και το αυτό.. καμία αίσθηση!
    #
    Σχόλιο από Krys, 16-6-10  
    Ούτε κι εμείς τη φάγαμε. Πίκρισε πολύ από τις 6 βανίλιες. Σε κανέναν άλλον δε συνέβη αυτό? Περίεργο. Ωραία υφή πάντως αν και όντως σχετικά φτωχή γευστικά.
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 16-6-10  
    Κοριτσια τα παραπονα σας στη Βέφα!!!
    #
    Σχόλιο από νυχτολουλουδο, 18-8-10  
    ειναι το λιγοτερο υπεροχη.ευχαριστω πολυ εψαχνα καιρο για κατι τοσο δροσερο και ελαφρυ.την ιδια ημερα που την ξεφορμαρισα τελειωσε κιολας,με τα απαραιτητα ηχητικα εφε.
    #
    Σχόλιο από krepoylina, 31-12-10  
    εγω αντι για σιριπι φραουλα βαζω καραμελα αλλα βγενει πολυ απαλη η κρεμα και κρεμωδες!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    43 Ερωτήσεις

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από alessandra, 7-4-08  
    λιγο νερο ποσο?μια κουπα?και 1100μλ κ 400 ποσο ειναι σε φλιτσανια?ενα λιτρο κ ενα φλιτζανι?
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 7-4-08  
    Οταν λεω λιγο νερο εννοω 1/3 του φλυντζανιου το πολυ...και το 1100 ειναι ενα λιτρο και μισο φλ.
    #
    Σχόλιο από naur, 5-3-09  
    την σαλτσα φραουλας που μπορω να την βρω?την εχει σε σουπερ-μαρκετ?
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 5-3-09  
    Ναι μπορεις να το βρεις στο σ/μ αλλα υπαρχει και συνταγη στο σαιτ αν θες να την φτιαξεις μονη σου...αν πατησεις πανω στην σαλτσα φραουλας υπαρχει λινκ και θα σε βγαλει στη συνταγη!
    #
    Σχόλιο από evaevaeva, 16-3-09  
    μπορουμε να χρησιμοποιησουμε κρεμα γαλακτος λαιτ?
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 16-3-09  
    Nαι μπορουμε!!! :)
    #
    Σχόλιο από Sol81, 14-7-09  
    εννοούμε σκόνη ζελατίνη?
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 14-7-09  
    Nαι, σκονη ζελατινης.
    #
    Σχόλιο από Sol81, 16-7-09  
    Τράγα μου σε έχω τρελάνει αυτές τις μέρες με τις ερωτήσεις μου. Αλλά πρέπει να με σώσεις. Έφτιαξα την πανακότα σου χθες. Έφτασα ωραία και καλά ως το σημείο που περιμένεις να κρυώσει λίγο το μίγμα. Τότε συνειδητοποίησα με τρόμο ότι δεν είχα βάλει το ένα φλ. κρέμα γάλακτος. Από τον πανικό μου το έριξα κι αυτό μέσα -κρύο- και λέω, ο Θεός βοηθός. Λοιπόν σήμερα είπα να δοκιμάσω εγώ πρώτη -θα έχω κόσμο- και ενώ έπηξε, δεν μπορούσα να την ξεφορμάρω. Την έβαλα σε μικρά ατομικά γυάλινα μπολάκια αλλά δεν έβγαινε. Χρειάζεται κανονικά λίγο χρόνο να μην είναι τόσο κρύο? φταίει η βλακεία που έκανα? και τώρα τι μπορώ να κάνω?αυτάααα...
    #
    Σχόλιο από glykoula, 16-7-09  
    Sol81 προσπάθησε να τα βαλεις μεσα σε ενα μεγαλητερο μπολ (κ να τα κρατας)με ζεστο νερο ισα ισα να ξεπαγωσουν λιγο κ μηπως ετσι βγουνε.Δεν ξερω βεβαια αν φταιει αυοτ που εκανες με την κρεμα γαλακτος αλλα προσπαθησε σε ενα να κανεις αυτο με το νερο
    #
    Σχόλιο από Sol81, 16-7-09  
    οκ ευχαριστώ πολύ
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 16-7-09  
    Συγγνωμη που αργησα να απαντησω αλλα ειχα πολυ δουλεια...δεν ξερω αν φταιει αυτο που εκανες με την κρεμα...παντως ενας καλος τροπος ειναι αυτος που ειπε η glykoyla! ευχομαι να τα καταφερες!
    #
    Σχόλιο από Krys, 16-7-09  
    Ίσως να βοηθούσε και το να ζεστάνεις με το σεσουάρ των μαλλιών τα μπολάκια σου από κάτω.
    #
    Σχόλιο από Sol81, 17-7-09  
    Τράγα εύγε! πέτυχε! και το κολπάκι με το ζεστό νερό έπιασε.
    #
    Σχόλιο από abebablom, 11-9-09  
    Καλησπέρα σε όλους!! Μήπως ξέρετε περίπου πόσες μερίδες βγάζει η συνταγή? Ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 11-9-09  
    Αναλογα με το ποσο τρωει ο καθενας...εγω ας πουμε μπορω να την φαω μονη μου!!! χαχαχαχαχα....πανω κατω τρωνε καμμια δωδεκαρια ατομα!!!
    #
    Σχόλιο από mima1988, 16-11-09  
    Γεια σας..η συνταγή φαίνεται πολύ ωραία..και θα την κάνω στον αγαπημένο μου γιατί τρελαίνεται για πανακότα :-) Μπορώ όμως να αντικαταστήσω τη ζελατίνη?? και αν ναι με τι?? ευχαριστώ!!
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 17-11-09  
    Δυστυχως δεν μπορεις γιατι μετα δε θα σου πηξει.
    #
    Σχόλιο από MARIPOSSA, 17-11-09  
    μπορουμε να την κανουμε μονο με κρεμα γαλακτος φυτικη για νηστησιμη??
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 17-11-09  
    Ναι μπορουμε!...αλλα εγω ξερω οτι η ζελατινη δεν ειναι νηστισιμο προιον!!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    3 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από Sweethard, 5-11-09  
    πολύ ωραια!!! μπράβο την δοκίμασα και πραγματικά μου άρεσε πολύ
    είχα βάλει όμως λίγη περισσότερη ζάχαρη διότι νομίζω τη χρειάζεται
    #
    Σχόλιο από vasoulasoulala, 23-11-10  
    Αρκετά καλή, αν και ελαφρώς άγλυκη.Δοκίμασα παραλλαγές: αρωμάτισα με μαστίχα και σερβιρα με γλυκό μανταρίνι (ΘΕΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!)κι άλλη φορα αρωμάτισα με κροκο Κοζάνης και σέρβιρα με σάλτσα καραμέλας αρωματισμένη με κανέλα. Πολύ πιο ενδιαφερουσα!
    #
    Σχόλιο από mauri_petalouda, 2-8-11  
    Αυτό που έκανα εγώ στη συνταγή ήταν να βάλω βανίλια κλωναράκι αντι για σκόνη και έπειτα χώρισα το μειγμα στη μέση και στο μισο έβαλα σοκολάτα κουβερτουρα γυρω στα 70 γρ. ηταν αρκετα νοστιμο και ελαφρυ.....

    Άλλες φωτογραφίες

    Το tip της ημέρας

    Για κάθε φλυτζάνι νερό, βάλτε μια κουταλιά του γλυκού τσάι (αν χρησιμοποιείτε χύμα) και ρίξτε πάνω από τα φύλλα το βραστό νερό. Ανακατέψτε το καλά, σκεπάστε την τσαγιέρα και αφήστε το για 5’ (αν έχετε μόνο ένα φλυτζάνι σκεπάστε το με το πιατάκι του. 3-4’ είναι αρκετά για το φακελάκι).

    Τη συνταγή προτείνουν:

    γλυκά
    Ένα βιβλίο 90 αγαπημένων συνταγών, του/της Conna
    Γλυκά
    Ένα βιβλίο 161 αγαπημένων συνταγών, του/της Nostimoula
    Συνταγές που θα δοκιμαστούν άμεσα
    Ένα βιβλίο 86 αγαπημένων συνταγών, του/της lianaki
    κρεμες σιροπια γλασο
    Ένα βιβλίο 98 αγαπημένων συνταγών, του/της toniadimitropoulou
    Αγαπημένα Γλυκά Ψυγείου
    Ένα βιβλίο 21 αγαπημένων συνταγών, του/της Ζουμερή Ντομάτα