Κρέμα πατισερί 2

Bαθμολογία: 4.6415
       
 
53 ψήφοι
Τράγα, 27.02.09

Περιγραφή

Η γνωστή κρέμα ζαχαροπλαστικής!

Κρέμα πατισερί 2

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 λίτρο γάλα
  • 3 αυγά 
  • 1 φλιτζάνι νισεστέ
  • 1.5 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 3 βανιλάκια
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Κρέμες
Μέθοδος: Κατσαρόλας
Δυσκολία: Εύκολο , Με φωτο
Περιέχει: Αβγά , Γάλα
Κόστος:
(2 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(2 ψήφοι)
Προετοιμασία: 3' (2 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 12' (2 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1
1) Βράζουμε το γάλα.
Βήμα 2
2) Σ΄ένα μπολ βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα κάνουμε ένα μείγμα.
Βήμα 3
3) Μόλις κοχλάσει το γάλα ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά
Βήμα 4
4) και ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα μέχρι να πήξει.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θέλουμε να την κάνουμε σοκολατένια προσθέτουμε λιωμένη κουβερτούρα λίγο πριν δέσει η κρέμα.

Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφές βήμα βήμα.

Σχετικές συνταγές

    127 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Λίζα, 6-3-09  
    Ζωραφισες παλι ΘΕΑ Τραγα.Φαινεται πανευκολη γι αυτο και την ψηφιζω απο τωρα.Θα την φτιαξω αυριο σε μια τουρτιτσα που θα κανω.Να ρωτησω κατι αν δεν βρω νισεστε με τι το αντικαθιστω;Και με τι ποσοτητα;
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 6-3-09  
    θα λεγα ν βαλεις αλευρακι η κορν φλαουρ.
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 6-3-09  
    Εγω δεν θα βαζα αλευρι! αλλα κορν φλαουρ μπορεις ανετα να βαλεις γιατι ειναι σχεδον για να μην πω ακριβως το ιδιο πραγμα!
    #
    Σχόλιο από Λίζα, 6-3-09  
    Σας ευχαριστω πολυ. Ενα φλυτζανι φανταζομαι ετσι;
    #
    Σχόλιο από dimikl, 6-3-09  
    Λίζα,ναι 1 φλυτζάνι χρειάζεται,μια και το νισεστέ μοιάζει με το κορν φλάουρ.Εγώ το τελευταίο, το χρησιμοποιώ και στο παστίτσιο.
    #
    Σχόλιο από ΚΑΡΜΕΝ, 6-3-09  
    Τραγα,καλημερα! Πολυ ωραια κρεμα! Να σε ρωτησω τα αυγα δεν μενουν ωμα,σωστα? και κατι αλλο...τι ειναι το νισεστε?
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 6-3-09  
    Oχι δεν μενουν ωμα...το νισεστε ειναι αλευρι απο καλαμποκι οπως και το κορν φλαουρ!
    #
    Σχόλιο από ΚΑΡΜΕΝ, 6-3-09  
    αααα...πολυ ωραια.
    Το βρησκω στο super market,σαν καλαμποκαλευρο? η με το ονομα νισεστε?
    #
    Σχόλιο από Λαμπρινή Φ, 6-3-09  
    Ο νισεστές ειναι το άμυλο του σιταριού ενώ το κορν φλαουρ το άμυλο του καλαμποκιού.
    Κανουν την ίδια σχεδον δουλειά αλλά δεν ειναι το ιδιο πράγμα :)
    Υπάρχει χωριστά στο σ/μ σακουλιτσα που γράφει νισεστες (κοντα στα αλεύρια συνήθως) και το κορν φλάουρ σε χαρτινη συσκευασία (βρισκεται συνήθως κοντα στις κρέμες -ειδη ζαχαροπλαστικής ) :)
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 6-3-09  
    Εγω ξερω οτι ειναι και τα δυο απο καλαμποκι κι οχι απο σιταρι!...οσο για το αμυλο εχεις δικιο, λαθος δικο μου για το αλευρι!
    #
    Σχόλιο από _Ratatouille_, 6-3-09  
    Απλά θεϊκήηηηηηηη!!! Μπράβο Τραγάκι μου!!!
    Νισεστέ και κορν φλάουρ κάνουν ακριβώς την ίδια δουλειά! Και ναι υπάρχει σε όλα τα σούπερ μάρκετ!
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 6-3-09  
    Εμενα πανω στη συσκευασια που αγοραζω το νισεστε γραφει maize starch!...τωρα αυτο σημαινει corn flour!!..τωρα αν εχει και νισεστε απο σιταρι δεν ξερωωω!!!
    #
    Σχόλιο από ΚΑΡΜΕΝ, 6-3-09  
    Κοριτσια,ευχαριστω για τις πληροφοριες,δεν ξερω αν βρω νισεστε,εδω που ειμαι(Πατμο),αλλιως θα βαλω κορν-φλαουερ!!!!
    #
    Σχόλιο από LolliPop, 7-3-09  
    Αν το νισεστε μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με κορν φλάουρ που είναι άμυλο καλαμποκιού μπορούμε να το αντικαταστήσουμε και με άνθος αραβοσίτου; στα γλυκά όμως γιατί έχει και άρωμα βανίλιας σωστα;
    #
    Σχόλιο από delicious, 8-3-09  
    Eπειδή δεν είχα νισεστέ την έκανα με μαλακό αλεύρι ( δεν μυρίζει καθόλου η κρέμα, γιατί κάπου το διάβασα και αυτό ) και αφού την κατέβασα από την φωτιά πρόσθεσα 50 γρ. βούτυρο αγελάδος. Δοκίμασα γεύση πριν το βούτυρο και μετά, έχει μεγάλη διαφορά!
    Η βαθμολογία είναι για την παραλλαγή.
    #
    Σχόλιο από alessandra, 8-3-09  
    τελεια η πατισερι πολυ νοστιμη μονο που εγω εβαλα 225 γρ κουβερτουρα για να τη κανω σοκολατενια συγχαρητηρια
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 8-3-09  
    Καλά που το πες αλεσσα να το βάλω και στα μυστικά!!!...το ξεχασα!!! :)
    #
    Σχόλιο από delicious, 9-3-09  
    Σήμερα έφτιαξα πάλι την πατισερί αλλά για να δω διαφορά χρησιμοποίησα corn flour.
    Δυστυχώς έχασε πολύ σε γεύση σε σχέση με το αλεύρι που την έφτιαξα χθες.
    Ζάχαρη έβαλα και τις δύο φορές μόνο 3/4 cup (200γρ.), δεν χρειάζεται παραπάνω.
    #
    Σχόλιο από Ginger, 9-3-09  
    Πάντως κι εγώ βάζω πάντα βούτυρ στην κρέμα όταν την κατεβάσω απ' τη φωτιά. Νομίζω το χρειάζεται.
    #
    Σχόλιο από ΚΑΡΜΕΝ, 9-3-09  
    Τράγα,μπορώ να την χρησιμοποιήσω και σαν γέμιση σε σουδάκια για προφιτερόλ?
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 Επόμενο > Τέλος >>

    70 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από _Ratatouille_, 6-3-09  
    Απλά θεϊκήηηηηηηη!!! Μπράβο Τραγάκι μου!!!
    Νισεστέ και κορν φλάουρ κάνουν ακριβώς την ίδια δουλειά! Και ναι υπάρχει σε όλα τα σούπερ μάρκετ!
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 6-3-09  
    Εμενα πανω στη συσκευασια που αγοραζω το νισεστε γραφει maize starch!...τωρα αυτο σημαινει corn flour!!..τωρα αν εχει και νισεστε απο σιταρι δεν ξερωωω!!!
    #
    Σχόλιο από ΚΑΡΜΕΝ, 6-3-09  
    Κοριτσια,ευχαριστω για τις πληροφοριες,δεν ξερω αν βρω νισεστε,εδω που ειμαι(Πατμο),αλλιως θα βαλω κορν-φλαουερ!!!!
    #
    Σχόλιο από delicious, 9-3-09  
    Σήμερα έφτιαξα πάλι την πατισερί αλλά για να δω διαφορά χρησιμοποίησα corn flour.
    Δυστυχώς έχασε πολύ σε γεύση σε σχέση με το αλεύρι που την έφτιαξα χθες.
    Ζάχαρη έβαλα και τις δύο φορές μόνο 3/4 cup (200γρ.), δεν χρειάζεται παραπάνω.
    #
    Σχόλιο από Ginger, 9-3-09  
    Πάντως κι εγώ βάζω πάντα βούτυρ στην κρέμα όταν την κατεβάσω απ' τη φωτιά. Νομίζω το χρειάζεται.
    #
    Σχόλιο από Zouzouna, 25-4-09  
    polu eukolh suntagh!!! Evala corn flour kai vanilla essance... gia na mpei se vai-au-vent me fraoulitses...
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 19-5-09  
    Την έφτιαξα για γέμιση τούρτας και δεν έχω λόγια!!!Πανεύκολη,γρήγορη και νοστιμότατη. Βελούδινη και στέκεται τέλεια μέσα στην τούρτα. Μπράβο Τραγάκι με τις συνταγές σου!!!!
    #
    Σχόλιο από E24, 18-6-09  
    THA TH KANW APOPSE ELPIZW NA PETYXH THA BATHOMOLHSW AYRIO EYXARISTW POLU GIA TH SUNTAGH
    #
    Σχόλιο από Eirinaki, 9-9-09  
    Ωραία συνταγή, αν και μου θυμιζε πολυ ανθος αραβοσίτου! την περιμενα λιγο αλλιως! Μου βγηκε πιο ασπρη απο τη φωτογρ σου,αλλα εννοειται πως δεν παει χαμενη!Μπράβο!
    #
    Σχόλιο από GreekLoverBoy, 9-9-09  
    μπράβο τραγάκι!

    πού'ναι το ζαχαροπλαστείο σου, κούκλα μου? έχετε υποκ/μα στις ΗΠΑ? όχι ακόμη? άντε, ας ιδρύσουμε ένα! σήμερα κιόλας... εδώ, στο σπίτι μου! :-)

    NIȘASTA
    ούτ'εγώ ήξερα τι εστί «νισεστές»!
    μερσί. όντως είναι το αμυλάλευρο σίτου κατά Μπαμπινιώτη (τούρκικη λέξη).

    KOΡΝΦΛΑΟΥΡ
    cornflour (UK), cornstarch (US).
    αν δεν έχουμε, βάζουμε καλαμποκάλευρο στο μύλο του καφέ να γίνει άχνη.

    αν δεν έχουμε ούτε καλαμποκάλευρο, βάζουμε καλαμπόκι (ακόμη και για ποπκορν) στο μπλέντερ ή στο μύλο του καφέ να γίνει άχνη.

    ομοίως μπορούμε να φτειάξουμε και σπιτικό «νισεστέ»

    και ναι, το θέλει το βουτυράκι του που είπε και η τζίντζερ.

    Μάικ
    #
    Σχόλιο από GreekLoverBoy, 9-9-09  
    επ, σόρι για το αλλεπάλληλο ποστ.

    επίσης αυτό:
    αντί κορνφλάουρ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλεύρι ΓΟΧ, αλλά θέλει ψήσιμο παραπάνω για να φύγει η αλευράδα στη γεύση.

    Πηγή:
    The Food Substitutions Bible: More than 5,000 Substitutions for Ingredients, Equipment and Techniques (Paperback)

    http://www.amazon.com/Food-Substitutions-Bible-Ingredients-Techniques/dp/0778801195
    #
    Σχόλιο από anniokm, 24-10-09  
    Τέλειααααα!! την έφτιαξα εχτές για προφιτερόλ και είναι άπαιχτη!! Σε ευχαριστούμε πολύ Τράγα για την συνταγούλα!!
    #
    Σχόλιο από chrisko, 4-3-10  
    Την έκανα με κορν φλαουρ, άψογη!
    #
    Σχόλιο από girthania, 5-3-10  
    Ως συνήθως Τράγα. Ως συνήθως
    #
    Σχόλιο από pperisteri, 2-4-10  
    Δοκιμασα με το σιροπι αλλα δεν πετυχε. Δεν επιζε με τιποτα. Ακομα κ μετα απο μια μερα στο ψυγειο. Οποτε μην το δοκιμασετε!
    #
    Σχόλιο από Vai, 31-5-10  
    Αψογη σε ολα της γευστικη και πολυ απλη στην παρασκευη της!!Επιπλεον βγηκε ακριβως οση ποσοτητα χρειαζομουν για να γεμισω τριγωνα Πανοραματος!!Πολλα ευχαριστω!
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 6-6-10  
    Ναι, μπορεις να την βαλεις σε εκλερ!...οχι δεν μπορεις να βαλεις κακαο.
    #
    Σχόλιο από Vai, 21-8-10  
    Σημερα που την εφτιαξα ,και αφου εχω δοκιμασει πολλες κρεμες πατισερι με αλλους τροπους παρασκευης αποφασισα οτι αυτος δεν ειναι ο καλυτερος.Επειδη εχουμε βρασει-κοχλασει το γαλα και ριχνουμε τα υλικα μας,πηζει αμεσως και δεν προλαβαινει ο νισεστες να ψηθει καλα.Ετσι τρωγοντας την ,νιωθεις την υφη του αψητου νισεστε.Αυτα ειχα να παρατηρησω.....
    #
    Σχόλιο από κυκλαμινο, 21-8-10  
    vai,γιατί με μπέρδεψες???
    Λίγο πιο πάνω έχεις κάνει σχόλιο με θετικό τρόπο και δείχνεις ότι έχεις φτιάξει την κρέμα και σου άρεσε!
    Το τελευταίο σχόλιο όμως, (δικό σου εννοώ), δείχνει αρνητικό!!
    Τι έφταιξε???
    #
    Σχόλιο από Vai, 21-8-10  
    Ναι,κυκλαμινο,την ειχα φτιαξει μου αρεσε τοτε αλλα αργοτερα δοκιμαζοντας αλλους τροπους παρασκευης κρεμας αλλαξα γνωμη και θεωρησα καλο να το αναφερω.Γι αυτο γραφουμε την κριτικη μας εδω,για να ανταλλασουμε αποψεις και να "διαφωτιζουμε" κατα καποιο τροπο η μια την αλλη...Ισως και να κανω λαθος..Γουστα ειναι αυτα....Ευχαριστω!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>

    49 Ερωτήσεις

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Λίζα, 6-3-09  
    Ζωραφισες παλι ΘΕΑ Τραγα.Φαινεται πανευκολη γι αυτο και την ψηφιζω απο τωρα.Θα την φτιαξω αυριο σε μια τουρτιτσα που θα κανω.Να ρωτησω κατι αν δεν βρω νισεστε με τι το αντικαθιστω;Και με τι ποσοτητα;
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 6-3-09  
    θα λεγα ν βαλεις αλευρακι η κορν φλαουρ.
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 6-3-09  
    Εγω δεν θα βαζα αλευρι! αλλα κορν φλαουρ μπορεις ανετα να βαλεις γιατι ειναι σχεδον για να μην πω ακριβως το ιδιο πραγμα!
    #
    Σχόλιο από Λίζα, 6-3-09  
    Σας ευχαριστω πολυ. Ενα φλυτζανι φανταζομαι ετσι;
    #
    Σχόλιο από dimikl, 6-3-09  
    Λίζα,ναι 1 φλυτζάνι χρειάζεται,μια και το νισεστέ μοιάζει με το κορν φλάουρ.Εγώ το τελευταίο, το χρησιμοποιώ και στο παστίτσιο.
    #
    Σχόλιο από ΚΑΡΜΕΝ, 6-3-09  
    Τραγα,καλημερα! Πολυ ωραια κρεμα! Να σε ρωτησω τα αυγα δεν μενουν ωμα,σωστα? και κατι αλλο...τι ειναι το νισεστε?
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 6-3-09  
    Oχι δεν μενουν ωμα...το νισεστε ειναι αλευρι απο καλαμποκι οπως και το κορν φλαουρ!
    #
    Σχόλιο από ΚΑΡΜΕΝ, 6-3-09  
    αααα...πολυ ωραια.
    Το βρησκω στο super market,σαν καλαμποκαλευρο? η με το ονομα νισεστε?
    #
    Σχόλιο από Λαμπρινή Φ, 6-3-09  
    Ο νισεστές ειναι το άμυλο του σιταριού ενώ το κορν φλαουρ το άμυλο του καλαμποκιού.
    Κανουν την ίδια σχεδον δουλειά αλλά δεν ειναι το ιδιο πράγμα :)
    Υπάρχει χωριστά στο σ/μ σακουλιτσα που γράφει νισεστες (κοντα στα αλεύρια συνήθως) και το κορν φλάουρ σε χαρτινη συσκευασία (βρισκεται συνήθως κοντα στις κρέμες -ειδη ζαχαροπλαστικής ) :)
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 6-3-09  
    Εγω ξερω οτι ειναι και τα δυο απο καλαμποκι κι οχι απο σιταρι!...οσο για το αμυλο εχεις δικιο, λαθος δικο μου για το αλευρι!
    #
    Σχόλιο από LolliPop, 7-3-09  
    Αν το νισεστε μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με κορν φλάουρ που είναι άμυλο καλαμποκιού μπορούμε να το αντικαταστήσουμε και με άνθος αραβοσίτου; στα γλυκά όμως γιατί έχει και άρωμα βανίλιας σωστα;
    #
    Σχόλιο από ΚΑΡΜΕΝ, 9-3-09  
    Τράγα,μπορώ να την χρησιμοποιήσω και σαν γέμιση σε σουδάκια για προφιτερόλ?
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 9-3-09  
    Αμε! ειναι η ιδανικη για σουδακια κι εκλερακια!
    #
    Σχόλιο από Cindy, 12-11-09  
    παιδιά την έφτιαξα και μου βγήκε τέλεια σε υφή,χρώμα κτλ ενώθηκαν και τέλεια όλα τα υλικά. έχω ένα προβληματάκι όμως :(( μου μυρίζει έντονα το αυγό... έχετα καμιά ιδέα τι έκανα λάθος? μήπως έπρεπε να ζεστάνω περισσότερο το γάλα και να πήξει πιο γρήγορα και έτσι να μην μείνει πολλή ώρα στην φωτιά??
    αν βάλω 1 αυγό αντί 3 λέτε να γίνει χάλια? βοήθεια!!! υποσχέθηκα να την φτιάξω για αύριο σε πάρτυ σε τάρτα :(
    #
    Σχόλιο από charala23, 12-11-09  
    είδα ότι κάποια κοπέλα χρησιμοποίησε την κρέμα για προφιτερόλ ...θέλω να κάνω το ίδιο και να ρωτήσω...θέλω να κάνω δύο δόσει μία σοκολάτα μία κρέμα - - η σοκολατένια κρέμα κάνει για να βουτήξω μέσα τα γεμισμένα σουδάκια? θα κάνω ελληνικό προφιτερόλ όχι γαλλικό με sauce σοκολάτας ! Τράγα τι λες θα πηγαίνει η για σοκολάτα να κάνω κάποια άλλη συνταγή ?
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 12-11-09  
    Δεν εχω καταλαβει τπτ!! :S
    #
    Σχόλιο από charala23, 12-11-09  
    ρωτάω για προφιτερόλ...η κρέμα αυτή κάνει ? δλδ να φτιάξω την κρέμα για να γεμίσω τα σου και να φτιάξω και την ίδια κρέμα στη σοκολατένια εκδοχή για να βάλω μέσα τα σου - ρωτάω πολύ απλά αν η σοκολατένια κρέμα κάνει για προφιτερόλ
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 12-11-09  
    Και βεβαια κανειι!!!...απλα θα προσθεσεις μεσα λιωμενη σοκολατα!
    #
    Σχόλιο από charala23, 12-11-09  
    οκ θα το δοκιμάσω γιατί θέλω να κεράσω για τη γιορτή μου! πάντα μας αρέσει πολύ η σοκολάτα μέσα στην οποια είναι βουτηγμένα τα σου
    #
    Σχόλιο από delicious, 12-11-09  
    charala23, για να γεμίσεις τα σου, μπορείς να κάνεις την σοκολατένια εκδοχή της κρέμας ζαχαροπλαστικής.
    Αν θες όμως να γαρνίρεις τα γεμισμένα σουδάκια , θα πρέπει να φτιάξεις σως σοκολάτας!

    Με την κρέμα ζαχαροπλαστικής δεν περιχύνουμε τα σουδάκια, τα γεμίζουμε!

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    8 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από delicious, 8-3-09  
    Eπειδή δεν είχα νισεστέ την έκανα με μαλακό αλεύρι ( δεν μυρίζει καθόλου η κρέμα, γιατί κάπου το διάβασα και αυτό ) και αφού την κατέβασα από την φωτιά πρόσθεσα 50 γρ. βούτυρο αγελάδος. Δοκίμασα γεύση πριν το βούτυρο και μετά, έχει μεγάλη διαφορά!
    Η βαθμολογία είναι για την παραλλαγή.
    #
    Σχόλιο από alessandra, 8-3-09  
    τελεια η πατισερι πολυ νοστιμη μονο που εγω εβαλα 225 γρ κουβερτουρα για να τη κανω σοκολατενια συγχαρητηρια
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 8-3-09  
    Καλά που το πες αλεσσα να το βάλω και στα μυστικά!!!...το ξεχασα!!! :)
    #
    Σχόλιο από kalfous, 29-6-09  
    Την έφτιαξα και πρόσθεσα ξύσμα λεμονιού...έγινε τέλεια, μοσχομύριζε!
    #
    Σχόλιο από Cindy, 13-11-09  
    τελικά την έφτιαξα με την εξής παραλλαγή : γάλα εβαπορέ και συμπλήρωσα με φρέσκο για να έχω 1 λίτρο, 2 αυγά μέσα στα οποία πρόσθεσα 4 βανίλιες (!!!από την τρομάρα μου μπας και μυρίζει πάλι αυγό) και ξύσμα πορτοκαλιού.
    μου βγήκε τέλεια και με υπέροχη γεύση. είναι ιδανική για σου και εκλέρ αλλά για τάρτα που την ήθελα δεν με ενθουσίασε (η παραλλαγή μου εννοώ) όχι η original! :)
    #
    Σχόλιο από sange, 16-11-09  
    Εγώ τη φτιάχνω με μια παραλλαγή: Αντί για ένα φλυτζάνι νισεστέ, βάζω μισό - μισό με αλεύρι, αντί για ένα λίτρο γάλα, βάζω ακόμη 1 φλυτζάνι (σύνολο 5 φλυτζάνια γάλα) και μειώνω τη ζάχαρη σε ένα φλυτζάνι μόνο, γιατί γίνεται πολύ γλυκιά, ειδικά όταν μπαίνει σε σιροπιασμένο γλυκό.
    Είναι πάντως η πιο απλή και εύκολη εκδοχή της Κρέμας Ζαχαροπλαστικής.
    #
    Σχόλιο από xrysal, 26-5-11  
    Τέλεια η κρεμούλα, την έκανα με corn flaour γιατί δεν είχα νισεστέ και έγινε καταπληκτική!
    #
    Σχόλιο από ninaki.f, 7-1-12  
    Μολις την εφτιαξα! Εβαλα κορν φλαουρ αντι για νισεστε.. και την απογειωσα προσθετοντας λευκη σοκολατα στο τελος και ελιωσε μεσα και μια κουταλια φυτικο βουτηρο!! κρυωνει και το παντεσπανι μου και θα φτιξω την τουρτιτσα μου!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Γλυκάκια
    Ένα βιβλίο 54 αγαπημένων συνταγών, του/της gourme26
    γλυκα μου
    Ένα βιβλίο 107 αγαπημένων συνταγών, του/της maggie123
    κρεμες για τουρτες
    Ένα βιβλίο 4 αγαπημένων συνταγών, του/της katerina hon
    Δοκιμασμενα και εγκεκριμμενα!!!!!
    Ένα βιβλίο 79 αγαπημένων συνταγών, του/της Vai
    Γλυκά
    Ένα βιβλίο 76 αγαπημένων συνταγών, του/της Roulita23