Κρέμα πατισερί

Bαθμολογία: 4.5789
       
 
19 ψήφοι
ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΤΣΑ, 19.07.08

Περιγραφή

Αυτή την κρεμα την χρησιμοποιούμε για στρώσεις σε τούρτες και πάστες.
Κρέμα πατισερί

Τι χρειαζόμαστε:

  • 4 φλιτζ. τσαγ. γάλα
  • 1 φλιτζ. τσαγ. ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζ. τσαγ. κορν φλάουρ
  • 5 αυγά
  • 2 κουτ. σούπ. βούτυρο
  • 3 δόσεις άρωμα βανίλιας
  • 1 φλούδα λεμονιού
Στα γρήγορα
Μέθοδος: Κατσαρόλας
Δυσκολία: Γρήγορο
Περιέχει: Γάλα , Αβγά
Φτιάχνει: μια τούρτα
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(1 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε ένα φλιτζάνι τσαγιού κρύο γάλα.
  2. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια.
  3. Προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών το διαλυμένο κορν φλάουρ και ανίκατεύουμε.
  4.  Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα σε μια κατσαρόλα να ζεσταθεί, μαζί μα τη φλούδα του λεμονιού.
  5. Ρίχνουμε λίγο λίγο το μείγμα με το κορν φλάουρ, ανακατεύοντας συνέχεια σε πολύ χαμηλή φωτιά, μέχρι να πήξει και να γίνει σαν κρεμα.
  6.  Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει τελείως.
  7.  Αφήνουμε την κρεμα να κρυώσει τελείως, πριν τη χρησιμοποιήσουμε.
  8. Την ανακατεύουμε κατά διαστήματα, για να μην πιάσει κρούστα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Χρησιμοποιείτε σε πολλά γλυκίσματα κύριος σε τούρτες και πάστες.

Μπορούμε να προσθέσουμε χυμό φρούτων, ψηλόκομμένα φρούτα ή σοκολάτα, μπορούμε να έχουμε κρεμα διαφ. γεύσεων.

Τη συνταγή την βρήκα σε ένα βιβλίο ζαχαροπλαστικής.

Σχετικές συνταγές

    27 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από ΣΟΝΙΑ, 23-7-08  
    #
    Σχόλιο από SUMMER, 30-12-08  
    Πολύ ωραία η κρέμα, για κάθε χρήση. Εγώ την έκανα για τούρτα παιδική και έγινε τέλεια...thanks
    #
    Σχόλιο από kiriakh58, 15-1-09  
    την ιδια συνταγη εχω και εγω, ειναι τελεια, για τουρτες, τριγωνα πανοραματος, για ταρτες,για σου, και κανεις με αυτη την κρεμα την πιο ωραια τουρτα αμυγδαλου, ειναι η κλασσικη κρεμα πατισσερι.
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 15-1-09  
    kiriakh58 μπαινει και σε μιλφεϊγ, προφιτερολ...
    #
    Σχόλιο από CHRISA1628, 6-5-10  
    Τελεια κρεμα την εβαλα στην τουρτα του αδερφου μου
    #
    Σχόλιο από m-k, 17-8-10  
    Τέλεια κρέμα! Μπράβο σου! Τη χρησιμοποίησα στα σου του προφιτερόλ και σε τούρτα!
    #
    Σχόλιο από zaxaroula, 15-11-10  
    Σε αυτή την ωραία κρέμα,που όμως έχει πολλά αυγά, θέλω να προτείνω μία χρήσιμη παραλλαγή που βγάζει 2 κρέμες (βανίλια-σοκολάτα) με ένα κόπο:
    1. Χρησιμοποιείστε 2 κοφτές κουταλιές κορν φλάουρ ανά ένα ποτήρι(250 ml)γάλα, και ίση ποσότητα ζάχαρης.
    2. Σε 1 λίτρο γάλα, προσθέστε 2 αυγά ή, για καλύτερη υφή και σίγουρη επιτυχία, 2 κρόκους.
    3. Κορν φλάουρ, λίγο γάλα, ζάχαρη και αυγά τα χτυπάμε όλα μαζί στο μούλτι και τα προσθέτουμε στο καυτό γάλα μόλις πάρει βράση
    4. Μόλις η κρέμα πήξει, όπως είναι καυτή, τη χωρίζουμε σε δύο μέρη. Στο ένα προσθέτουμε μία κ.σ. γεμάτη βούτυρο, και στο άλλο ένα σακουλάκι κομματάκια σοκολάτας. Ανακατεύουμε καλά και τις δυο, ώστε να λιώσει το βούτυρο και/ή η σοκολάτα.
    Έχουμε έτοιμες δύο κρέμες για την τούρτα μας.
    Tip: σε κάθε κρέμα προσθέστε μισό σφηνάκι ποτό (π.χ αμαρέτο, κονιάκ, ή βότκα-βανίλια). Η γεύση θα απογειωθεί!!!
    #
    Σχόλιο από vaneca, 26-11-10  
    dn 3erw pws einai san gefsi alla afto dn einai krema patiseri... i krema patiseri einai me sigkekrimena ilika...an pros8eseis estw kai ena iliko pernei allo onoma...
    #
    Σχόλιο από angeliqued, 23-2-11  
    Πεντανοστιμη και ευκολη
    #
    Σχόλιο από Κοντέσσα Μαρία, 18-4-11  
    Αυτην φτιαχνω κι εγω και παντα με επιτυχια .
    #
    Σχόλιο από Λυδια Φωκα, 8-1-12  
    μοναδικη..
    #
    Σχόλιο από poison28, 25-1-12  
    #
    Σχόλιο από Pieta, 14-3-12  
    Πολύ ωραία η κρέμα σου Φουντουκίτσα. Την έκανα στα γεννέθλια του μωρού μου και άρεσε σε όλους!Βέβαια για τούρτα περίπου 2,5 με 3 κιλά θα χρειαστεί οπωσδήποτε διπλή δόση αν θέλουμε η κρέμα να είναι πλούσια και να μην κρύβετε στο παντεσπάνι.
    #
    Σχόλιο από alessandra, 19-4-12  
    tin ekana duo fores kai dn mou petixe. dn ekana kati lathos. pira mia alli sintagi me krema patiseri kai mou vgike dn kserw an kati dn einai swsta. emena dn epize pantws
    #
    Σχόλιο από ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΤΣΑ, 3-5-12  
    alessandra, Μήπως σου έπεσε περισσότερο γάλα??? η έβαλες΅λιγότερο κορν φλάουρ???
    #
    Σχόλιο από soso dans la cuisine, 15-10-12  
    Τι 4 κούπες ζάχαρη?!?!? Εγώ έβαλα 2 και μου βγήκε πετιμέζι. Την άλλη φορά θα βάλω 1
    #
    Σχόλιο από cuoco, 15-10-12  
    που ειδες τις 4 κουπες ζαχαρη? μηπως δν φορας τα γυαλια σου??
    #
    Σχόλιο από soso dans la cuisine, 15-10-12  
    ααααα!! λάθος αντιγραφή... γι' αυτο μου βγήκε πετιμέζι..καλά που δεν έβαλα 4 κούπες.. για πέταμα θα πήγαινε...τζίζαςςςςς
    #
    Σχόλιο από cuoco, 15-10-12  
    χαχα!! τζιζας! το πιο αστειο comment lately!! παρεμπιπτοντως η κρεμουλα πολυ καλη, την εχω κανει παλαιοτερα!
    #
    Σχόλιο από marie74, 25-1-13  
    πολυ ωραια η κρεμουλα...εχω μια απορια ομως.....μπορω να προσθεσω λιγη μαστιχα και να την κανω κρεμα σε εκμεκ?η θα κανω βλακεια?εφοσοβ βαλω μαστιχα μηπως θα θελει και παραπανω ζαχαρη?
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    23 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από ΣΟΝΙΑ, 23-7-08  
    #
    Σχόλιο από SUMMER, 30-12-08  
    Πολύ ωραία η κρέμα, για κάθε χρήση. Εγώ την έκανα για τούρτα παιδική και έγινε τέλεια...thanks
    #
    Σχόλιο από kiriakh58, 15-1-09  
    την ιδια συνταγη εχω και εγω, ειναι τελεια, για τουρτες, τριγωνα πανοραματος, για ταρτες,για σου, και κανεις με αυτη την κρεμα την πιο ωραια τουρτα αμυγδαλου, ειναι η κλασσικη κρεμα πατισσερι.
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 15-1-09  
    kiriakh58 μπαινει και σε μιλφεϊγ, προφιτερολ...
    #
    Σχόλιο από CHRISA1628, 6-5-10  
    Τελεια κρεμα την εβαλα στην τουρτα του αδερφου μου
    #
    Σχόλιο από m-k, 17-8-10  
    Τέλεια κρέμα! Μπράβο σου! Τη χρησιμοποίησα στα σου του προφιτερόλ και σε τούρτα!
    #
    Σχόλιο από vaneca, 26-11-10  
    dn 3erw pws einai san gefsi alla afto dn einai krema patiseri... i krema patiseri einai me sigkekrimena ilika...an pros8eseis estw kai ena iliko pernei allo onoma...
    #
    Σχόλιο από angeliqued, 23-2-11  
    Πεντανοστιμη και ευκολη
    #
    Σχόλιο από Κοντέσσα Μαρία, 18-4-11  
    Αυτην φτιαχνω κι εγω και παντα με επιτυχια .
    #
    Σχόλιο από Λυδια Φωκα, 8-1-12  
    μοναδικη..
    #
    Σχόλιο από poison28, 25-1-12  
    #
    Σχόλιο από Pieta, 14-3-12  
    Πολύ ωραία η κρέμα σου Φουντουκίτσα. Την έκανα στα γεννέθλια του μωρού μου και άρεσε σε όλους!Βέβαια για τούρτα περίπου 2,5 με 3 κιλά θα χρειαστεί οπωσδήποτε διπλή δόση αν θέλουμε η κρέμα να είναι πλούσια και να μην κρύβετε στο παντεσπάνι.
    #
    Σχόλιο από alessandra, 19-4-12  
    tin ekana duo fores kai dn mou petixe. dn ekana kati lathos. pira mia alli sintagi me krema patiseri kai mou vgike dn kserw an kati dn einai swsta. emena dn epize pantws
    #
    Σχόλιο από soso dans la cuisine, 15-10-12  
    Τι 4 κούπες ζάχαρη?!?!? Εγώ έβαλα 2 και μου βγήκε πετιμέζι. Την άλλη φορά θα βάλω 1
    #
    Σχόλιο από cuoco, 15-10-12  
    που ειδες τις 4 κουπες ζαχαρη? μηπως δν φορας τα γυαλια σου??
    #
    Σχόλιο από soso dans la cuisine, 15-10-12  
    ααααα!! λάθος αντιγραφή... γι' αυτο μου βγήκε πετιμέζι..καλά που δεν έβαλα 4 κούπες.. για πέταμα θα πήγαινε...τζίζαςςςςς
    #
    Σχόλιο από cuoco, 15-10-12  
    χαχα!! τζιζας! το πιο αστειο comment lately!! παρεμπιπτοντως η κρεμουλα πολυ καλη, την εχω κανει παλαιοτερα!
    #
    Σχόλιο από ΛΕΝΑ ΚΟΝΤ., 21-2-13  
    Απίστευτη!!!
    #
    Σχόλιο από TSOFAGR, 27-2-13  
    απο γέυση είναι στα γούστα μου,τέλεια.
    Το θέμα μου είναι ότι η κρέμα ήταν πολύ ρευστή!Άν θα ήθελα να γεμίσω γαλακτομπούρεκα ή εκλεράκια δέν θα είχα το αποτέλεσμα που πρέπει.Έβαλα ακριβώς τα ίδια υλικά τις συνταγής.Πιστέυω ότι για αυτά τα υλικά θα ήθελε περισσότερο κόρν φλάουερ.Ευχαριστώ
    #
    Σχόλιο από sandys, 23-3-13  
    τελεια,ευχαριστουμε.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    3 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΤΣΑ, 3-5-12  
    alessandra, Μήπως σου έπεσε περισσότερο γάλα??? η έβαλες΅λιγότερο κορν φλάουρ???
    #
    Σχόλιο από marie74, 25-1-13  
    πολυ ωραια η κρεμουλα...εχω μια απορια ομως.....μπορω να προσθεσω λιγη μαστιχα και να την κανω κρεμα σε εκμεκ?η θα κανω βλακεια?εφοσοβ βαλω μαστιχα μηπως θα θελει και παραπανω ζαχαρη?
    #
    Σχόλιο από lewnidas_, 27-1-13  
    Γεια σας....
    Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση γιατί εμένα δεν μου έπηξε δυστυχώς και πολύ πιθανόν έκανα κάποιο λάθος στις ποσότητες...
    'Όταν λέμε για φλυτζάνια σε αυτή την συνταγή μιλάμε για 950γρ. γάλα, 200γρ. ζάχαρη και 60γρ. κορν φλάουρ...?? Επίσης πόσην ώρα χρειάζεται περίπου για να πήξει στο τελικό στάδιο...??? Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου...!!!

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από zaxaroula, 15-11-10  
    Σε αυτή την ωραία κρέμα,που όμως έχει πολλά αυγά, θέλω να προτείνω μία χρήσιμη παραλλαγή που βγάζει 2 κρέμες (βανίλια-σοκολάτα) με ένα κόπο:
    1. Χρησιμοποιείστε 2 κοφτές κουταλιές κορν φλάουρ ανά ένα ποτήρι(250 ml)γάλα, και ίση ποσότητα ζάχαρης.
    2. Σε 1 λίτρο γάλα, προσθέστε 2 αυγά ή, για καλύτερη υφή και σίγουρη επιτυχία, 2 κρόκους.
    3. Κορν φλάουρ, λίγο γάλα, ζάχαρη και αυγά τα χτυπάμε όλα μαζί στο μούλτι και τα προσθέτουμε στο καυτό γάλα μόλις πάρει βράση
    4. Μόλις η κρέμα πήξει, όπως είναι καυτή, τη χωρίζουμε σε δύο μέρη. Στο ένα προσθέτουμε μία κ.σ. γεμάτη βούτυρο, και στο άλλο ένα σακουλάκι κομματάκια σοκολάτας. Ανακατεύουμε καλά και τις δυο, ώστε να λιώσει το βούτυρο και/ή η σοκολάτα.
    Έχουμε έτοιμες δύο κρέμες για την τούρτα μας.
    Tip: σε κάθε κρέμα προσθέστε μισό σφηνάκι ποτό (π.χ αμαρέτο, κονιάκ, ή βότκα-βανίλια). Η γεύση θα απογειωθεί!!!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...

    Το tip της ημέρας

    Θέλετε πράσινα αυγά χωρίς χημικές βαφές; Βράστε τα σε νερό που έχετε νωρίτερα βράσει 1 κιλό σπανάκι!

    Τη συνταγή προτείνουν:

    ζαχαροπλαστική
    Ένα βιβλίο 57 αγαπημένων συνταγών, του/της pierrakosn
    Αγαπημένα γλυκά-τούρτες κ.α. διάφορα
    Ένα βιβλίο 135 αγαπημένων συνταγών, του/της tasa.x
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 11 αγαπημένων συνταγών, του/της ratatouis
    Καλομαγειρέματα
    Ένα βιβλίο 116 αγαπημένων συνταγών, του/της linmak88
    ΓΕΝΝΕΘΛΙΑ
    Ένα βιβλίο 55 αγαπημένων συνταγών, του/της thomaei