Liza
Liza @cook_220964
Νίκαια,ελλάδα

Αυτή την κρεμα την χρησιμοποιούμε για στρώσεις σε τούρτες και πάστες.

Λίγα μυστικά ακόμα

Χρησιμοποιείτε σε πολλά γλυκίσματα κύριος σε τούρτες και πάστες.Μπορούμε να προσθέσουμε χυμό φρούτων, ψηλόκομμένα φρούτα ή σοκολάτα, μπορούμε να έχουμε κρεμα διαφ. γεύσεων.Τη συνταγή την βρήκα σε ένα βιβλίο ζαχαροπλαστικής.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

5 Minutes
μια τούρτα
  1. 4 φλιτζ. τσαγ. γάλα
  2. 1 φλιτζ. τσαγ. ζάχαρη
  3. 1/2 φλιτζ. τσαγ. κορν φλάουρ
  4. 2 κουτ. σούπ. βούτυρο
  5. 3 δόσεις άρωμα βανίλιας
  6. 1 φλούδα λεμονιού

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε ένα φλιτζάνι τσαγιού κρύο γάλα.

  2. 2

    Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια.

  3. 3

    Προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών το διαλυμένο κορν φλάουρ και ανίκατεύουμε.

  4. 4

     Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα σε μια κατσαρόλα να ζεσταθεί, μαζί μα τη φλούδα του λεμονιού.

  5. 5

    Ρίχνουμε λίγο λίγο το μείγμα με το κορν φλάουρ, ανακατεύοντας συνέχεια σε πολύ χαμηλή φωτιά, μέχρι να πήξει και να γίνει σαν κρεμα.

  6. 6

     Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει τελείως.

  7. 7

     Αφήνουμε την κρεμα να κρυώσει τελείως, πριν τη χρησιμοποιήσουμε.

  8. 8

    Την ανακατεύουμε κατά διαστήματα, για να μην πιάσει κρούστα.

Αντιδράσεις

Από

Liza
Liza @cook_220964
στις
Νίκαια,ελλάδα