κύρια φωτογραφία συνταγής Κρέμα patisserie λεμόνι
StefDaso
StefDaso @cook_8508803
Κιάτο,Ελλάδα

Η κλασσική γαλλική κρέμα ζαχαροπλαστικής με βάση το λεμόνι. Χρησιμοποιείται για τάρτες, τούρτες, ακόμη και στο ποτήρι.

Λίγα μυστικά ακόμα

Καλύτερα είναι να χρησιμοποιηθεί κρύα και να έχει σταθεροποιηθεί.Για ταχύτερη πτώση της θερμοκρασίας, μπορούμε να απλώσουμε την κρέμα μας σε μια λαμαρίνα και να την σκεπάσουμε με σελοφάν.Αν θέλουμε την κρέμα πιο ελαφριά μπορούμε να προσθέσουμε όταν κρυώσει 100-200 γρ. σαντιγύ.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

1 Κιλό κρέμα
  1. ξύσμα από 2 Λεμόνια
  2. 100 γρ. χυμό λεμονιού
  3. 200 γρ ζάχαρη
  4. 200 γρ βούτυρο ψιλοκομμένο
  5. 100 γρ. ζάχαρη
  6. 300 γρ αυγό (6 αυγά περίπου)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βράζω το χυμό λεμονιού με την ζάχαρη, το βούτυρο και το ξύσμα.

  2. 2

    Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά με το κορν φλάουρ και την υπόλοιπη ζάχαρη.

  3. 3

    Όταν το μείγμα μας βράσει, ρίχνουμε λίγο-λίγο το μείγμα στα αυγά μας μέχρι να πάρουν θερμοκρασία (λιεζόν).

  4. 4

    Όταν πάρουν θερμοκρασία, προσθέτουμε το μείγμα στην κατσαρόλα μας, βάζουμε την κουζίνα σε μεσαία φωτιά και ανακατέβουμε συνεχώς μέχρι να πήξει.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (2)

Αννούλα του χιονιά
Αννούλα του χιονιά @annoulatouxionia
είναι σίγουρο ότι αυτή την κρέμα την λέμε κρέμα ζαχαροπλαστικής; δεν έχει καθόλου γάλα! έτσι όπως διαβάζω τα υλικά και την εκτέλεση, μου θυμίζει lemon curd που είναι υπέροχο....αλλά είναι άλλο πράγμα από την κρέμα! :)

Από

StefDaso
StefDaso @cook_8508803
στις
Κιάτο,Ελλάδα

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα