Κρέμα σοκολάτας για τούρτες

Bαθμολογία: 1
       
 
1 ψήφοι
Sitronella, 15.07.10

Περιγραφή

Μια σοκολατένια κρέμα για να βάλετε μέσα στις τούρτες σας. Συνταγή της πεθεράς μου.

Κρέμα σοκολάτας για τούρτες

Τι χρειαζόμαστε:

  • 250 γρ. μαργαρίνη (δες τα μυστικά)
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 4-5 κρόκους αυγού
  • 2 βανίλιες
  • 200 γρ. κουβερτούρα
  • 5 κουταλιές σιρόπι (από αυτό που θα σιροπιάσουμε την τούρτα)
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Χτυπάμε τη μαργαρίνη και ρίχνουμε τη ζάχαρη.
  2. Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους, μετά τις βανίλιες και τέλος την κουβερτούρα (που έχουμε λιώσει σε μπεν μαρί)
  3. Ρίχνουμε μέσα το σιρόπι χλιαρό.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η πεθερά μου φτιάχνει πολύ συχνά τούρτες με αυτή την κρέμα. Βάζει παντεσπάνι κάτω, το σιροπιάζει, βάζει τη μισή κρέμα, δεύτερο παντεσπάνι, σιρόπιασμα, την υπόλοιπη κρέμα και τρίτο παντεσπάνι. Το σιροπιάζει, το αφήνει να κρυώσει και καλύπτει με σαντιγύ. Για σιρόπι χρησιμοποιεί αυτή τη συνταγή, αλλά νομίζω πως μπορείτε να βάλετε όποιο σιρόπι θέλετε.

Φυσικά μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε σε οποιαδήποτε τούρτα φτιάξετε. Φτάνει για μια τούρτα 25εκ. (ανάλογα φυσικά το ύψος και το πάχος που θέλετε...)

Βγαίνει αρκετά σφιχτή. Αν βάλετε μαργαρίνη στο χαρτί (τη σκληρή) τότε θα έχετε μια κρέμα που όταν μείνει στο ψυγείο γίνεται πολύ σφιχτή (ίσως περισσότερο απ' ό,τι θα θέλατε). Αν βάλετε σοφτ, τότε θα γίνει πιο μαλακή.

Αν σας φοβίζουν τα ωμά αυγά, βάλτε τα αυγά σε κατσαρολάκι με τη μισή ζάχαρη και αφήστε να σε σιγανή φωτιά μέχρι να φτάσουν τους 71°C. Έτσι θα παστεριωθούν. Μετά τα προσθέτετε έτσι στο μείγμα σας. (διαβάστε και το άρθρο για τα αβγά).

Σχετικές συνταγές

Εύκολη σοκολατένια κρέμα Εύκολη σοκολατένια κρέμα
4.3333
       
       
(3)
Σιρόπι για τούρτες Σιρόπι για τούρτες
4.931
       
       
(29)

    17 Όλα

    #
    Σχόλιο από yiacami, 29-3-12  
    Το έφτιαξα σήμερα και για κάποιο λόγο είχε πολύ έντονη γεύση..και ένοιωθες τη ζάχαρη.ίσως να μην ήταν πολύ λεπτή αυτή η ζάχαρη. Θα μπορούσα να το φτιάξω με βούτυρο αντί για βιτάμ?
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 30-3-12  
    Έντονη γεύση από τι είχε η κρέμα σου;
    Για τη ζάχαρη ίσως βοηθήσει και να την χτυπήσεις καλά με τη μαργαρίνη.
    Μπορείς να βάλεις βούτυρο, αλλά ισχύει και ότι ισχύει για τη σκληρή μαργαρίνη, η κρέμα σου θα σφίξει αρκετά. Και φυσικα θα έχει τη μυρωδιά του βουτύρου.
    #
    Σχόλιο από yiacami, 30-3-12  
    Δέν μπορώ να καθορίσω τη γεύση της κρέμας,δεν ήταν ωράια πάντως. Όσο για τη ζάχαρη θα δοκιμάσω όπως μου λέτε να να τη χτυπήσω αρκετή ώρα. Θα δοκιμάσω και με το βούτυρο και θα σας πώ πώς βγήκε. Ευχαριστώ πολύ.
    #
    Σχόλιο από yiacami, 2-4-12  
    έφτιαξα ξανά την κρέμα και αυτή τη φορά έκανα σχεδόν άχνη τη ζάχαρη αλλα πάλι την ένοιωθα μέσα στην κρέμα.Δυστυχώς δεν έμεινα ικανοποιημένη..έχει κάποια άλλη συνταγη για να βάζω στις τούρτες?
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 3-4-12  
    Λυπάμαι που δεν σε ικανοποίησε. Δεν ξέρω γιατί την ένιωθες τη ζάχαρη, εμείς δεν το είχαμε αυτό το θέμα ποτέ. Αν σου είχε αρέσει κατά τα άλλα θα σου πρότεινα να λιώσεις τη ζάχαρη μέσα στην ζεστή κουβερτούρα να δεις αν θα λύσεις το πρόβλημα. Αλλά αν δε σε ικανοποίησε γενικά, τότε δοκίμασε κάποια άλλη συνταγή.
    Μέσα στην κατηγορία αυτή (γλάσα και κρέμες διακόσμισης) θα βρεις και άλλες ιδέες για γέμιση τούρτας. Εξαρτάται από το τι ψάχνεις. Εμάς μια άλλη αγαπημένη είναι η Τούρτα Σοκολατίνα που έχει γέμιση από χτυπημένη γκανάς. Δες και αυτή.
    #
    Σχόλιο από yiacami, 4-4-12  
    Θα δοκιμάσω ξανά και θα ρίξω τη ζάχαρη στη λιωμένη σοκολάτα..Δε μου αρέσει να μη βγαίνει κάτι καλά.Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση θα επανέλθω ελπίζω με πολλά πιρουνάκια!!!
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 5-4-12  
    Δε το βάζεις κάτω ε; Κρίμα είναι όμως να πετάς και τα υλικά σου. Θα πρότεινα να ξαναδοκιμάσεις μόνο αν το μόνο που σε χάλασε ήταν η ζάχαρη. Μπορεί να μην είναι του γούστου σου βρε παιδί μου η συνταγή!
    Αν το αποφασίσεις πάντως, εύχομαι καλή επιτυχία!
    #
    Σχόλιο από karavour, 13-10-12  
    αν δεν βάλω καθόλου τους κρόκους, θα βγει άραγε καλή? Θα μοιάζει μάλλον με βουτυρόκρεμα σοκολάτας, σωστά? Με ενδιαφέρει να βγει σφιχτούτσικη γιατί θα μεταφερθεί μια ώρα δρόμο η τούρτα...
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 14-10-12  
    Δε το έχω κάνει ποτέ βέβαια χωρίς τους κρόκους, πιστεύω πως θα είναι πράγματι σα σοκολατένια βουτυρόκρεμα και πως θα είναι πολύ σφιχτή.
    Πάντως και με τους κρόκους, σφιχτή είναι. Και δε θα πάθει κάτι να μείνει εκτός ψυγείου για 1 ώρα.
    Εάν το κάνεις και θέλεις να τη μεταφέρεις, τότε χρησιμοποίησε μαργαρίνη στο χαρτί, που θα σου κάνει την κρέμα σκληρή. Να φανταστείς πως όταν το έκανα με τέτοια μαργαρίνη και μπήκε στο ψυγείο, μετά ήταν δύσκολο να κοπεί η τούρτα!
    #
    Σχόλιο από Gsl, 13-2-14  
    φαινεται πολυ καλη και θελω να τη δοκιμασω για μια τουρτα που ετοιμαζω τον αλλο μηνα, επειδη μου εχει τυχει και εμενα με αλλες συνταγες να νιωθω τη ζαχαρη,μπορω να χρησιμοποιησω αχνη? και γινεται να βαλω ζαχαροπαστα κατευθειαν πανω απο αυτη την κρεμα?
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 14-2-14  
    Αν θέλεις βάλε άχνη, αλλά δεν μπορώ να σου πω ποσότητα. Θα πρέπει να το δοκιμάσεις (αν το κάνεις πες μας πόση σου πήρε εντέλει).
    Ζαχαρόπαστα δεν μπορείς να βάλεις πάνω σε καμία κρέμα... Γίνεται λίγο σφιχτή η κρέμα αυτή (ειδικά αν βάλεις κανονικό βούτυρο και όχι σοφτ) αλλά δεν κρατάει ζαχαρόπαστα.
    #
    Σχόλιο από Gsl, 14-2-14  
    ΟΚ, θα το δοκιμασω και θα γυρισω με βαθμολογια
    απλα δε μ'αρεσει πολυ η σαντιγυ και η βουτυροκρεμα και ελεγα να βαλω κατευθειαν τη ζαχαροπαστα,θα δειξει, μπορει και να το τολμησω τελικα
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 14-2-14  
    Χμμ αν εννοείς να βάλεις παντεσπάνι και να καλύψεις με την κρέμα αυτή όπως θα έκανες με τη βουτυρόκρεμα, τότε ναι, μπορείς φαντάζομαι. Βάλε το κανονικό βούτυρο και θα γίνει και πολύ στέρεο. Εγώ κατάλαβα πως θα τελείωνες την τούρτα με στρώση κρέμας και ήθελες να βάλεις από πάνω κατευθείαν τη ζαχαρόπαστα, οπότε και δε θα γινόταν, γιατί δε θα ήταν σταθερή.
    #
    Σχόλιο από MaryliaMakri, 25-4-14  
    Exo dokimasi tin sintagi ke exo ke ego to idio thema me tin zaxari .den miazi katholu san krema miazi me caramela ke den exi sfiksi den ksero ti ekana lathos ala distixos apogoitefsi:/
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 29-4-14  
    Μοιάζει με καραμέλα και ΔΕΝ έχει σφίξει;;; Κάτι έγινε λάθος νομίζω, γιατί αυτή η κρέμα είπαμε σφίγγει πολύ...
    #
    Σχόλιο από harraf, 28-6-14  
    η κρέμα δεν αφράτεψε καθόλου.αποτυχία!
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 30-6-14  
    Το γράφω πως η κρέμα αυτή είναι σφιχτή. Δεν είναι αφράτη σα σαντιγύ. Οπότε ίσως να μη σου απέτυχε, απλώς να περίμενες κάτι διαφορετικό.

    6 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από yiacami, 29-3-12  
    Το έφτιαξα σήμερα και για κάποιο λόγο είχε πολύ έντονη γεύση..και ένοιωθες τη ζάχαρη.ίσως να μην ήταν πολύ λεπτή αυτή η ζάχαρη. Θα μπορούσα να το φτιάξω με βούτυρο αντί για βιτάμ?
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 5-4-12  
    Δε το βάζεις κάτω ε; Κρίμα είναι όμως να πετάς και τα υλικά σου. Θα πρότεινα να ξαναδοκιμάσεις μόνο αν το μόνο που σε χάλασε ήταν η ζάχαρη. Μπορεί να μην είναι του γούστου σου βρε παιδί μου η συνταγή!
    Αν το αποφασίσεις πάντως, εύχομαι καλή επιτυχία!
    #
    Σχόλιο από MaryliaMakri, 25-4-14  
    Exo dokimasi tin sintagi ke exo ke ego to idio thema me tin zaxari .den miazi katholu san krema miazi me caramela ke den exi sfiksi den ksero ti ekana lathos ala distixos apogoitefsi:/
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 29-4-14  
    Μοιάζει με καραμέλα και ΔΕΝ έχει σφίξει;;; Κάτι έγινε λάθος νομίζω, γιατί αυτή η κρέμα είπαμε σφίγγει πολύ...
    #
    Σχόλιο από harraf, 28-6-14  
    η κρέμα δεν αφράτεψε καθόλου.αποτυχία!
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 30-6-14  
    Το γράφω πως η κρέμα αυτή είναι σφιχτή. Δεν είναι αφράτη σα σαντιγύ. Οπότε ίσως να μη σου απέτυχε, απλώς να περίμενες κάτι διαφορετικό.

    11 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από Sitronella, 30-3-12  
    Έντονη γεύση από τι είχε η κρέμα σου;
    Για τη ζάχαρη ίσως βοηθήσει και να την χτυπήσεις καλά με τη μαργαρίνη.
    Μπορείς να βάλεις βούτυρο, αλλά ισχύει και ότι ισχύει για τη σκληρή μαργαρίνη, η κρέμα σου θα σφίξει αρκετά. Και φυσικα θα έχει τη μυρωδιά του βουτύρου.
    #
    Σχόλιο από yiacami, 30-3-12  
    Δέν μπορώ να καθορίσω τη γεύση της κρέμας,δεν ήταν ωράια πάντως. Όσο για τη ζάχαρη θα δοκιμάσω όπως μου λέτε να να τη χτυπήσω αρκετή ώρα. Θα δοκιμάσω και με το βούτυρο και θα σας πώ πώς βγήκε. Ευχαριστώ πολύ.
    #
    Σχόλιο από yiacami, 2-4-12  
    έφτιαξα ξανά την κρέμα και αυτή τη φορά έκανα σχεδόν άχνη τη ζάχαρη αλλα πάλι την ένοιωθα μέσα στην κρέμα.Δυστυχώς δεν έμεινα ικανοποιημένη..έχει κάποια άλλη συνταγη για να βάζω στις τούρτες?
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 3-4-12  
    Λυπάμαι που δεν σε ικανοποίησε. Δεν ξέρω γιατί την ένιωθες τη ζάχαρη, εμείς δεν το είχαμε αυτό το θέμα ποτέ. Αν σου είχε αρέσει κατά τα άλλα θα σου πρότεινα να λιώσεις τη ζάχαρη μέσα στην ζεστή κουβερτούρα να δεις αν θα λύσεις το πρόβλημα. Αλλά αν δε σε ικανοποίησε γενικά, τότε δοκίμασε κάποια άλλη συνταγή.
    Μέσα στην κατηγορία αυτή (γλάσα και κρέμες διακόσμισης) θα βρεις και άλλες ιδέες για γέμιση τούρτας. Εξαρτάται από το τι ψάχνεις. Εμάς μια άλλη αγαπημένη είναι η Τούρτα Σοκολατίνα που έχει γέμιση από χτυπημένη γκανάς. Δες και αυτή.
    #
    Σχόλιο από yiacami, 4-4-12  
    Θα δοκιμάσω ξανά και θα ρίξω τη ζάχαρη στη λιωμένη σοκολάτα..Δε μου αρέσει να μη βγαίνει κάτι καλά.Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση θα επανέλθω ελπίζω με πολλά πιρουνάκια!!!
    #
    Σχόλιο από karavour, 13-10-12  
    αν δεν βάλω καθόλου τους κρόκους, θα βγει άραγε καλή? Θα μοιάζει μάλλον με βουτυρόκρεμα σοκολάτας, σωστά? Με ενδιαφέρει να βγει σφιχτούτσικη γιατί θα μεταφερθεί μια ώρα δρόμο η τούρτα...
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 14-10-12  
    Δε το έχω κάνει ποτέ βέβαια χωρίς τους κρόκους, πιστεύω πως θα είναι πράγματι σα σοκολατένια βουτυρόκρεμα και πως θα είναι πολύ σφιχτή.
    Πάντως και με τους κρόκους, σφιχτή είναι. Και δε θα πάθει κάτι να μείνει εκτός ψυγείου για 1 ώρα.
    Εάν το κάνεις και θέλεις να τη μεταφέρεις, τότε χρησιμοποίησε μαργαρίνη στο χαρτί, που θα σου κάνει την κρέμα σκληρή. Να φανταστείς πως όταν το έκανα με τέτοια μαργαρίνη και μπήκε στο ψυγείο, μετά ήταν δύσκολο να κοπεί η τούρτα!
    #
    Σχόλιο από Gsl, 13-2-14  
    φαινεται πολυ καλη και θελω να τη δοκιμασω για μια τουρτα που ετοιμαζω τον αλλο μηνα, επειδη μου εχει τυχει και εμενα με αλλες συνταγες να νιωθω τη ζαχαρη,μπορω να χρησιμοποιησω αχνη? και γινεται να βαλω ζαχαροπαστα κατευθειαν πανω απο αυτη την κρεμα?
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 14-2-14  
    Αν θέλεις βάλε άχνη, αλλά δεν μπορώ να σου πω ποσότητα. Θα πρέπει να το δοκιμάσεις (αν το κάνεις πες μας πόση σου πήρε εντέλει).
    Ζαχαρόπαστα δεν μπορείς να βάλεις πάνω σε καμία κρέμα... Γίνεται λίγο σφιχτή η κρέμα αυτή (ειδικά αν βάλεις κανονικό βούτυρο και όχι σοφτ) αλλά δεν κρατάει ζαχαρόπαστα.
    #
    Σχόλιο από Gsl, 14-2-14  
    ΟΚ, θα το δοκιμασω και θα γυρισω με βαθμολογια
    απλα δε μ'αρεσει πολυ η σαντιγυ και η βουτυροκρεμα και ελεγα να βαλω κατευθειαν τη ζαχαροπαστα,θα δειξει, μπορει και να το τολμησω τελικα
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 14-2-14  
    Χμμ αν εννοείς να βάλεις παντεσπάνι και να καλύψεις με την κρέμα αυτή όπως θα έκανες με τη βουτυρόκρεμα, τότε ναι, μπορείς φαντάζομαι. Βάλε το κανονικό βούτυρο και θα γίνει και πολύ στέρεο. Εγώ κατάλαβα πως θα τελείωνες την τούρτα με στρώση κρέμας και ήθελες να βάλεις από πάνω κατευθείαν τη ζαχαρόπαστα, οπότε και δε θα γινόταν, γιατί δε θα ήταν σταθερή.

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Σοκολατένια μυστικά
    Υπάρχει άλλο υλικό που να είναι τόσο θεσπέσιο; ...
    Νερό στη σοκολάτα: τι κάνουμε;
    Το “σοκολατένιο ατύχημα” και η λύση του Σαν...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    ζαχαροπλαστική
    Ένα βιβλίο 52 αγαπημένων συνταγών, του/της mastixa
    Τα πάντα για τις τούρτες
    Ένα βιβλίο 29 αγαπημένων συνταγών, του/της lianaki
    Γλάσα και κρέμες διακόσμησης
    Ένα βιβλίο 30 αγαπημένων συνταγών, του/της olgitsa.88
    ΓΛΑΣΑ-ΚΡΕΜΕΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ
    Ένα βιβλίο 32 αγαπημένων συνταγών, του/της efh_dimitris
    Κρέμες - Μους
    Ένα βιβλίο 14 αγαπημένων συνταγών, του/της kanelitsa