Sitronella
Sitronella @Sitronella
Καλαμάτα,

Μια σοκολατένια κρέμα για να βάλετε μέσα στις τούρτες σας. Συνταγή της πεθεράς μου.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η πεθερά μου φτιάχνει πολύ συχνά τούρτες με αυτή την κρέμα. Βάζει παντεσπάνι κάτω, το σιροπιάζει, βάζει τη μισή κρέμα, δεύτερο παντεσπάνι, σιρόπιασμα, την υπόλοιπη κρέμα και τρίτο παντεσπάνι. Το σιροπιάζει, το αφήνει να κρυώσει και καλύπτει με σαντιγύ. Για σιρόπι χρησιμοποιεί αυτή τη συνταγή, αλλά νομίζω πως μπορείτε να βάλετε όποιο σιρόπι θέλετε.Φυσικά μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε σε οποιαδήποτε τούρτα φτιάξετε. Φτάνει για μια τούρτα 25εκ. (ανάλογα φυσικά το ύψος και το πάχος που θέλετε...)Βγαίνει αρκετά σφιχτή. Αν βάλετε μαργαρίνη στο χαρτί (τη σκληρή) τότε θα έχετε μια κρέμα που όταν μείνει στο ψυγείο γίνεται πολύ σφιχτή (ίσως περισσότερο απ' ό,τι θα θέλατε). Αν βάλετε σοφτ, τότε θα γίνει πιο μαλακή.Αν σας φοβίζουν τα ωμά αυγά, βάλτε τα αυγά σε κατσαρολάκι με τη μισή ζάχαρη και αφήστε να σε σιγανή φωτιά μέχρι να φτάσουν τους 71°C. Έτσι θα παστεριωθούν. Μετά τα προσθέτετε έτσι στο μείγμα σας. (διαβάστε και το άρθρο για τα αβγά).

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 250 γρ. μαργαρίνη (δες τα μυστικά)
  2. 300 γρ. ζάχαρη
  3. 4-5 κρόκους αυγού
  4. 2 βανίλιες
  5. 5 κουταλιές σιρόπι (από αυτό που θα σιροπιάσουμε την τούρτα)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε τη μαργαρίνη και ρίχνουμε τη ζάχαρη.

  2. 2

    Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους, μετά τις βανίλιες και τέλος την κουβερτούρα (που έχουμε λιώσει σε μπεν μαρί)

  3. 3

    Ρίχνουμε μέσα το σιρόπι χλιαρό.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (17)

yiacami
yiacami @cook_8491503
Το έφτιαξα σήμερα και για κάποιο λόγο είχε πολύ έντονη γεύση..και ένοιωθες τη ζάχαρη.ίσως να μην ήταν πολύ λεπτή αυτή η ζάχαρη. Θα μπορούσα να το φτιάξω με βούτυρο αντί για βιτάμ?

Από

Sitronella
Sitronella @Sitronella
στις
Καλαμάτα,
Με λένε Στέλλα και μένω στην Καλαμάτα. Ξεκίνησα το 2004 τις Συνταγές της Παρέας που έγιναν Cookpad. Μου αρέσει πολύ η μαγειρική φυσικά (!), ακόμα περισσότερο η ζαχαροπλαστική, τα ταξίδια και το διάβασμα. Διαβάζω και βλέπω πολύ επιστημονική φαντασία και φάνταζι. Ο λογαριασμός μου στο instagram είναι https://www.instagram.com/sitro_stella/
Δες περισσότερα