Κρέμα ζαχαροπλαστικής 2

Bαθμολογία: 4.7143
       
 
14 ψήφοι
MAGEIRISSA, 04.02.08

Περιγραφή

Μιά πολύ νόστιμη κρέμα για τούρτες, διάφορα γλυκά ψυγείου ακόμα και τρίγωνα.

Κρέμα ζαχαροπλαστικής 2
photo: lemon74

Τι χρειαζόμαστε:

  • 6 κ.σ. κορν φλάουρ ή
  • 3 κ.σ. κορν φλάουρ & 3 κ.σ. αλεύρι
  • 2 βανίλιες
  • 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 2 κούπες καυτό γάλα & 4-5 κ.σ. κρύο
  • 4 κροκάδια
  • 1 κούπα σαντιγύ
Στα γρήγορα
Μέθοδος: Κατσαρόλας
Δυσκολία: Με φωτο , Γρήγορο
Περιέχει: Αβγά , Γάλα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1
1) Βάζουμε το κορν φλάουρ ή το αλεύρι με το κορν φλάουρ, με τη ζάχαρη και τις βανίλιες σε κατσαρόλα ανακατεύοντας καλά και ρίχνουμε 4 - 5 κουταλιές κρύο γάλα και 4 κροκάδια, να γίνει ομοιόμορφο μίγμα.
Βήμα 2
2) Μετά ρίχνουμε το καυτό γάλα.
Βήμα 3
3) Ανακατεύουμε γρήγορα να μη σβολιάσει.
Βήμα 4
4) Βάζουμε την κρέμα σε σιγανή φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια να πήξει και να γίνει σφιχτή. Σκεπάζουμε αμέσως με μεμβράνη μέχρι να κρυώσει και αυτό για να μην πιάσει κρούστα από πάνω.
Βήμα 5
5) Αφού κρυώσει ρίχνουμε στην κρέμα τη σαντιγύ ή ρίχνουμε 4 κ.σ. βούτυρο μόλις κατεβάσουμε από τη φωτιά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Με την κρέμα αυτή γεμίζω τα τρίγωνα Πανοράματος. Τη βάζω σε κορνέ και γεμίζω τα τρίγωνα πρώτα μέσα καλά και μια γιρλάντα απ'έξω. Πασπαλίζω με αμύγδαλο φιλέ ή φυστίκι Αιγίνης.

Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Σχετικές συνταγές

    30 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Athanasia, 5-2-08  
    Γεμίζουμε και τάρτες με αυτήν.
    Και με λίγη σαντιγύ παραπάνω είναι ωραιότατη για μιλφέιγ!
    #
    Σχόλιο από lemon74, 7-2-10  
    Υπέροχη ΚΑΙ αυτή η συνταγή σου!!!! Την έβαλα στα τρίγωνα πανοράματος. Να'σαι καλά :)
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 8-2-10  
    Σε ευχαριστώ πολύ λεμονάκι μου!
    #
    Σχόλιο από Vai, 28-2-10  
    Τι κρεμα ειναι αυτη????Ειναι η απολυτη κρεμα!!!Εκπληκτικη,φανταστικη ονειρεμενη!!!!!!Επειδη δεν διευκρινιζεται στην συνταγη τι ειδους σαντιγυ να βαλουμε ,ειχα δειλλημα.Να εχει ζαχαρη ?Να μην εχει?Να χτυπησω κρεμα φυτικη ή ζωικη?Το θεμα λυθηκε με τον καλυτερο νομιζω τροπο...Χτυπησα φυτικη(κρετορε)που δεν ειναι τελειως αγλυκη αλλα περιεχει ελαχιστη!!Ετσι δεν προσδιδει εξτρα γλυκα ιδιαιτερα αλλα δεν αφαιρει κιολας!!!!Η απολυτη κρεμα ειπαμεεεεεεε!!!!!Ερωτηση.Αν ριξω στο τελος λιωμενη σοκολατα θα πετυχει?Να το τολμησω??Εχει κανεις την εμπειρια!!!!
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 28-2-10  
    Ευχαριστώ πολύ Vai για τα πηρουνάκια!
    Κι εγώ αυτή την κρέμα χρησιμοποιώ για τα τρίγωνα Πανοράματος, αλλά και για τις τούρτες κάποιες φορές.
    Όσο για την σαντιγύ που ανακατεύουμε μέσα, αυτό είναι θέμα γούστου ποια σ'αρέσει καλύτερα. Θα δοκιμάσω και τη δική σου εκδοχή πάντως.
    Για να γίνει σοκολατένια η κρέμα αυτή, το έχω κάνει πολλές φορές, απλά μόλις κατεβάσεις απ'τη φωτιά, ρίχνεις μέσα μια ολόκληρη πλάκα κουβερτούρας ανακατεύοντας καλά να λιώσει. Είναι εξαιρετική κι έτσι!
    Σ'ευχαριστώ πολύ.
    #
    Σχόλιο από PANZA, 24-4-10  
    Η ΚΡΕΜΑ ΗΤΑΝ ΥΠΕΡΟΧΗ ΜΠΡΑΒΟ!!ΕΓΩ ΓΕΜΙΣΑ ΣΟΥΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΕΚΑΝΑ ΕΝΑ ΥΠΕΡΟΧΟ ΠΡΟΦΙΤΕΡΟΛ
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 25-4-10  
    Σ'ευχαριστώ πολύ ΡΑΝΖΑ, χαρά μου που σας άρεσε!
    #
    Σχόλιο από nonika, 4-6-10  
    Και βέβαια να βαθμολογήσω και την κρέμα η οποία ήταν επίσης καταπληκτική. Γέμισα τα τρίγωνα και το αποτέλεσμα ήταν υπέροχο. Γευστικότατα και χωρίς να σε λιγώνουν καθόλου. Συγχάρητήρια!
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 4-6-10  
    Και πάλι σε ευχαριστώ nonika!
    #
    Σχόλιο από emi, 29-9-10  
    Εγινε πολυ ωραια η κρεμα!Δεν εβαλα καθολου αλευρι και γεμισα με αυτην σουδακια για το προφιτερολ μου.
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 1-10-10  
    Σ'ευχαριστώ πολύ emi!
    #
    Σχόλιο από babystar, 5-1-11  
    Την κρέμα αυτή την έκανα σε δυο δόσεις για την τούρτα γενεθλίων της κόρης μου, τη μια δόση την έκανα βανίλιας και την άλλη σοκολάτας και ήταν φοβερή και στις δυο εκδοχές...

    Απλά αναρωτιέμαι τώρα αν μπορώ να την κάνω επίσης στις δυο παραλλαγές, να γεμίσω σου για προφιτερόλ με τη βανίλιας και με τη σοκολατένια εκδοχή να αντικαταστήσω την κρέμα σοκολάτας στο προφιτερόλ...Τι λέτε?
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 5-1-11  
    Γεια σου babystar, χαίρομαι που σου άρεσε η συνταγή μου και σ'ευχαριστώ για τα πηρουνάκια!
    Τώρα για το προφιτερολ που θελεις να φτιάξεις, μπορείς πολύ σωστά να χρησιμοποιήσεις αυτή την κρέμα ζαχαροπλαστικής για να γεμίσεις τα σου. Όμως η σοκολατένια εκδοχή της, δε θα αντικατασταστήσει επάξια τη σοκολaτένια ganache από πάνω.
    Περιμένω κέρασμα αν το φτιάξεις έτσι και φυσικά να μας πεις πως βγήκε.
    Καλή επιτυχία!
    #
    Σχόλιο από babystar, 5-1-11  
    Μαγείρισσα, σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου...Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι επειδή αύριο γιορτάζω και βιαζόμουν να το κάνω, έχω κάνει ήδη την κρέμα και θα γεμίσω σε λίγο τα σου και αποφάσισα να τα καλύψω με την σοκολατένια εκδοχή για το προφιτερόλ μου...Η αλήθεια είναι ότι η ganache αν και μου αρέσει για επικάλυψη τούρτας, μου πέφτει λίγο βαριά...Κι επειδή όταν σκέφτομαι προφιτερόλ σκέφτομαι ΣΟΚΟΛΑΤΑ, έκανα την κρέμα ζαχαροπλαστικής και έβαλα 2/3 σοκολάτα γάλακτος και 1/3 κουβερτούρα και έχει γίνει μια κρέμα κόλαση!Πιστεύω και τα προφιτερόλ θα βγουν μια χαρά-τουλάχιστον για το δικό μου γούστο, είμαι και έγκυος και...καταλαβαίνεις...!Θα σου πω αύριο τις αντιδράσεις και των καλεσμένων μου (ο άντρας και η κουμπάρα μου ήδη λάτρεψαν την εκδοχή της κρέμας με σοκολάτα γάλακτος)!!!Σε ευχαριστώ και πάλι και καλό βράδυ!
    #
    Σχόλιο από melissoulazzz, 15-2-11  
    5 πηρουνάκια και στην κρέμα με την οποία γέμισα τα τρίγωνα!! Έβαλα μόνο αλεύρι, και σαντιγύ από ζωική κρέμα γάλακτος στην οποία έβαλα και μπόλικη ζάχαρη (μισή κούπα περίπου) γιατί θέλαμε την κρέμα πιο γλυκιά! Δεν ήταν άγλυκη, απλά εμείς την προτιμούμε έτσι!
    Ευχαριστούμε που μοιράστηκες μαζί μας την συνταγή σου! Ο άντρας μου που είναι λάτρης των τριγώνων (κυρίως λόγω της κρέμας) θα σε ευγνωμονει για παντα! :)
    #
    Σχόλιο από eri_87, 18-3-11  
    Mageirissa θα ήθελα μια διευκρίνηση στο τελευταίο βήμα. Λες ρίχνουμε στην κρέμα την σαντιγύ ή βούτυρο. Δηλ μπορούμε να παραλείψουμε τη σαντιγύ κ να βάλουμε βούτυρο; Γενικά, αν δε βάλω σαντιγύ θα έχει μεγάλη διαφορά;
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 19-3-11  
    Πιστεύω eri_μου, πως η σαντιγύ κάνει την κρέμα ζαχαροπλαστική,ς πιο αφράτη.

    Το βούτυρο πιο ρευστή.

    Προσωπικά, την προτιμώ με το βούτυρο. Όχι ότι δεν είναι καλή με τη σαντιγύ, προσωπικά γούστα είναι αυτά.



    Χαίρομαι πολύ melissoulazzz που σας άρεσαν σ'ευχαριστώ για τα πηρουνάκια!

    #
    Σχόλιο από ΛΟΥΚΡΗΤΙΑ44, 27-10-11  
    MAGEIRISSA, λες πως η κρέμα γίνεται πιο ρευστή με το βούτυρο κι η αλήθεια είναι πως το προτιμώ, γιατί της δίνει πιο ωραίο άρωμα! Θα μου ''σταθεί'' όμως στο εκμέκ κανταϊφι, που θέλω να φτιάξω;
    #
    Σχόλιο από zouzounara, 30-10-11  
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 1-11-11  
    Λουκρητία μου μια χαρά θα σταθεί η κρέμα, στο εκμέκ κανταϊφι. Κι εγώ έτσι την προτιμώ με βούτυρο.
    Ζητώ συγνώμη που άργησα να απαντήσω.

    zouzounara, σ'ευχαριστώ πολύ για τα πηρουνάκια, δε μας είπες όμως εντυπώσεις.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    27 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Athanasia, 5-2-08  
    Γεμίζουμε και τάρτες με αυτήν.
    Και με λίγη σαντιγύ παραπάνω είναι ωραιότατη για μιλφέιγ!
    #
    Σχόλιο από lemon74, 7-2-10  
    Υπέροχη ΚΑΙ αυτή η συνταγή σου!!!! Την έβαλα στα τρίγωνα πανοράματος. Να'σαι καλά :)
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 8-2-10  
    Σε ευχαριστώ πολύ λεμονάκι μου!
    #
    Σχόλιο από Vai, 28-2-10  
    Τι κρεμα ειναι αυτη????Ειναι η απολυτη κρεμα!!!Εκπληκτικη,φανταστικη ονειρεμενη!!!!!!Επειδη δεν διευκρινιζεται στην συνταγη τι ειδους σαντιγυ να βαλουμε ,ειχα δειλλημα.Να εχει ζαχαρη ?Να μην εχει?Να χτυπησω κρεμα φυτικη ή ζωικη?Το θεμα λυθηκε με τον καλυτερο νομιζω τροπο...Χτυπησα φυτικη(κρετορε)που δεν ειναι τελειως αγλυκη αλλα περιεχει ελαχιστη!!Ετσι δεν προσδιδει εξτρα γλυκα ιδιαιτερα αλλα δεν αφαιρει κιολας!!!!Η απολυτη κρεμα ειπαμεεεεεεε!!!!!Ερωτηση.Αν ριξω στο τελος λιωμενη σοκολατα θα πετυχει?Να το τολμησω??Εχει κανεις την εμπειρια!!!!
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 28-2-10  
    Ευχαριστώ πολύ Vai για τα πηρουνάκια!
    Κι εγώ αυτή την κρέμα χρησιμοποιώ για τα τρίγωνα Πανοράματος, αλλά και για τις τούρτες κάποιες φορές.
    Όσο για την σαντιγύ που ανακατεύουμε μέσα, αυτό είναι θέμα γούστου ποια σ'αρέσει καλύτερα. Θα δοκιμάσω και τη δική σου εκδοχή πάντως.
    Για να γίνει σοκολατένια η κρέμα αυτή, το έχω κάνει πολλές φορές, απλά μόλις κατεβάσεις απ'τη φωτιά, ρίχνεις μέσα μια ολόκληρη πλάκα κουβερτούρας ανακατεύοντας καλά να λιώσει. Είναι εξαιρετική κι έτσι!
    Σ'ευχαριστώ πολύ.
    #
    Σχόλιο από PANZA, 24-4-10  
    Η ΚΡΕΜΑ ΗΤΑΝ ΥΠΕΡΟΧΗ ΜΠΡΑΒΟ!!ΕΓΩ ΓΕΜΙΣΑ ΣΟΥΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΕΚΑΝΑ ΕΝΑ ΥΠΕΡΟΧΟ ΠΡΟΦΙΤΕΡΟΛ
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 25-4-10  
    Σ'ευχαριστώ πολύ ΡΑΝΖΑ, χαρά μου που σας άρεσε!
    #
    Σχόλιο από nonika, 4-6-10  
    Και βέβαια να βαθμολογήσω και την κρέμα η οποία ήταν επίσης καταπληκτική. Γέμισα τα τρίγωνα και το αποτέλεσμα ήταν υπέροχο. Γευστικότατα και χωρίς να σε λιγώνουν καθόλου. Συγχάρητήρια!
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 4-6-10  
    Και πάλι σε ευχαριστώ nonika!
    #
    Σχόλιο από emi, 29-9-10  
    Εγινε πολυ ωραια η κρεμα!Δεν εβαλα καθολου αλευρι και γεμισα με αυτην σουδακια για το προφιτερολ μου.
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 1-10-10  
    Σ'ευχαριστώ πολύ emi!
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 5-1-11  
    Γεια σου babystar, χαίρομαι που σου άρεσε η συνταγή μου και σ'ευχαριστώ για τα πηρουνάκια!
    Τώρα για το προφιτερολ που θελεις να φτιάξεις, μπορείς πολύ σωστά να χρησιμοποιήσεις αυτή την κρέμα ζαχαροπλαστικής για να γεμίσεις τα σου. Όμως η σοκολατένια εκδοχή της, δε θα αντικατασταστήσει επάξια τη σοκολaτένια ganache από πάνω.
    Περιμένω κέρασμα αν το φτιάξεις έτσι και φυσικά να μας πεις πως βγήκε.
    Καλή επιτυχία!
    #
    Σχόλιο από melissoulazzz, 15-2-11  
    5 πηρουνάκια και στην κρέμα με την οποία γέμισα τα τρίγωνα!! Έβαλα μόνο αλεύρι, και σαντιγύ από ζωική κρέμα γάλακτος στην οποία έβαλα και μπόλικη ζάχαρη (μισή κούπα περίπου) γιατί θέλαμε την κρέμα πιο γλυκιά! Δεν ήταν άγλυκη, απλά εμείς την προτιμούμε έτσι!
    Ευχαριστούμε που μοιράστηκες μαζί μας την συνταγή σου! Ο άντρας μου που είναι λάτρης των τριγώνων (κυρίως λόγω της κρέμας) θα σε ευγνωμονει για παντα! :)
    #
    Σχόλιο από eri_87, 18-3-11  
    Mageirissa θα ήθελα μια διευκρίνηση στο τελευταίο βήμα. Λες ρίχνουμε στην κρέμα την σαντιγύ ή βούτυρο. Δηλ μπορούμε να παραλείψουμε τη σαντιγύ κ να βάλουμε βούτυρο; Γενικά, αν δε βάλω σαντιγύ θα έχει μεγάλη διαφορά;
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 19-3-11  
    Πιστεύω eri_μου, πως η σαντιγύ κάνει την κρέμα ζαχαροπλαστική,ς πιο αφράτη.

    Το βούτυρο πιο ρευστή.

    Προσωπικά, την προτιμώ με το βούτυρο. Όχι ότι δεν είναι καλή με τη σαντιγύ, προσωπικά γούστα είναι αυτά.



    Χαίρομαι πολύ melissoulazzz που σας άρεσαν σ'ευχαριστώ για τα πηρουνάκια!

    #
    Σχόλιο από ΛΟΥΚΡΗΤΙΑ44, 27-10-11  
    MAGEIRISSA, λες πως η κρέμα γίνεται πιο ρευστή με το βούτυρο κι η αλήθεια είναι πως το προτιμώ, γιατί της δίνει πιο ωραίο άρωμα! Θα μου ''σταθεί'' όμως στο εκμέκ κανταϊφι, που θέλω να φτιάξω;
    #
    Σχόλιο από zouzounara, 30-10-11  
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 1-11-11  
    Λουκρητία μου μια χαρά θα σταθεί η κρέμα, στο εκμέκ κανταϊφι. Κι εγώ έτσι την προτιμώ με βούτυρο.
    Ζητώ συγνώμη που άργησα να απαντήσω.

    zouzounara, σ'ευχαριστώ πολύ για τα πηρουνάκια, δε μας είπες όμως εντυπώσεις.
    #
    Σχόλιο από katerina78, 24-9-12  
    Πολύ καλή!!γέμισα τα τριγωνάκια και ήταν τέλεια!!!
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 2-10-12  
    Σ'ευχαριστώ πολύ Κατερίνα
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    2 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από babystar, 5-1-11  
    Την κρέμα αυτή την έκανα σε δυο δόσεις για την τούρτα γενεθλίων της κόρης μου, τη μια δόση την έκανα βανίλιας και την άλλη σοκολάτας και ήταν φοβερή και στις δυο εκδοχές...

    Απλά αναρωτιέμαι τώρα αν μπορώ να την κάνω επίσης στις δυο παραλλαγές, να γεμίσω σου για προφιτερόλ με τη βανίλιας και με τη σοκολατένια εκδοχή να αντικαταστήσω την κρέμα σοκολάτας στο προφιτερόλ...Τι λέτε?
    #
    Σχόλιο από totoula, 29-10-13  
    Θα ηθελα να ρωτησω, οταν λεμε γαλα κρυο εννοουμε σε θερμοκρασια δωματιου ή ψυγειου; Και για το βουτυρο που διαβασα αντι για την σαντιγυ, τι ειδους βουτυρο θελει; Σας ευχαριστω πολυ.

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από babystar, 5-1-11  
    Μαγείρισσα, σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου...Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι επειδή αύριο γιορτάζω και βιαζόμουν να το κάνω, έχω κάνει ήδη την κρέμα και θα γεμίσω σε λίγο τα σου και αποφάσισα να τα καλύψω με την σοκολατένια εκδοχή για το προφιτερόλ μου...Η αλήθεια είναι ότι η ganache αν και μου αρέσει για επικάλυψη τούρτας, μου πέφτει λίγο βαριά...Κι επειδή όταν σκέφτομαι προφιτερόλ σκέφτομαι ΣΟΚΟΛΑΤΑ, έκανα την κρέμα ζαχαροπλαστικής και έβαλα 2/3 σοκολάτα γάλακτος και 1/3 κουβερτούρα και έχει γίνει μια κρέμα κόλαση!Πιστεύω και τα προφιτερόλ θα βγουν μια χαρά-τουλάχιστον για το δικό μου γούστο, είμαι και έγκυος και...καταλαβαίνεις...!Θα σου πω αύριο τις αντιδράσεις και των καλεσμένων μου (ο άντρας και η κουμπάρα μου ήδη λάτρεψαν την εκδοχή της κρέμας με σοκολάτα γάλακτος)!!!Σε ευχαριστώ και πάλι και καλό βράδυ!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Κρέμες
    Ένα βιβλίο 9 αγαπημένων συνταγών, του/της Anthoula_S
    Τούρτες
    Ένα βιβλίο 70 αγαπημένων συνταγών, του/της Κριτσίνι
    Συνταγές με γάλα/γιαούρτι
    Ένα βιβλίο 6 αγαπημένων συνταγών, του/της Ελπίς Κεφαλλονιά
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 139 αγαπημένων συνταγών, του/της velina
    Γλάσα / Κρέμες Διακόσμησης
    Ένα βιβλίο 13 αγαπημένων συνταγών, του/της xlomoprosopo