Κρέμα ζαχαροπλαστικής του Παρλιάρου

Bαθμολογία: 4.92
       
 
50 ψήφοι
zafirenia, 22.02.12
Κρέμα ζαχαροπλαστικής του Παρλιάρου

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1/2 λίτρο γάλα
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 60 γρ. αλεύρι
  • 2 αυγά ολόκληρα
  • 20 γρ. βούτυρο (1 κομματάκι)
  • λίγη βανίλια (εγώ βάζω 1 με 1 1/2 κάψουλα)
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Κρέμες
Μέθοδος: Κατσαρόλας
Διατροφή: Χορτοφαγική
Δυσκολία: Γρήγορο , Εύκολο , Με φωτο
Περιέχει: Αβγά , Γάλα
Κόστος:
(4 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(5 ψήφοι)
Προετοιμασία: 9' (4 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 12' (4 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1
1)

Βάζουμε το αλεύρι την ζάχαρη και την βανίλια σε ένα βαθύ σκεύος και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και τα 2 αυγά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει χυλός.

Βήμα 2
2)

Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα

Βήμα 3
3)

και πριν αρχίσει να βράζει ρίχνουμε την μισή ποσότητα από το ζεστό γάλα στο χυλό, ανακατεύουμε

Βήμα 4
4)

και το ρίχνουμε στο υπόλοιπο γάλα.

Βήμα 5
5)

Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.

Βήμα 6
6)

Μόλις είναι έτοιμη την κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο (ή μαργαρίνη) και ανακατεύουμε. Βάζουμε μια μεμβράνη να ακουμπάει την κρέμα για να μην κάνει κρούστα και την αφήνουμε να κρυώσει.

Λίγα μυστικά ακόμα

Εγώ πάντα αυτή τη κρέμα κάνω. Μόλις κρυώσει την χτυπάω στο μίξερ και γίνετε αφράτη. Αν θέλουμε να την κάνουμε σοκολατένια την κρέμα λιώνουμε 50 γρ. κουβερτούρα και την προσθέτουμε στο τέλος μαζί με το βούτυρο. Είναι συνταγή του Παρλιάρου από το βιβλίο Σοκολάτα. Είναι δοκιμασμένη άπειρες φορές.

 

Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Σχετικές συνταγές

    63 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από mom2twins, 25-2-12  
    zafirenia τι ποσότητα βγαίνει αυτή η δόση; Είναι αρκετή για μια τούρτα 28cm ή για ένα μιλφέιγ ή θα πρέπει να διπλασιαστούν τα υλικά; Ευχαριστώ πολύ!
    #
    Σχόλιο από zafirenia, 28-2-12  
    mom2twins συγνώμη που άργησα να σου απαντήσω.Ναι θα χρειαστείς διπλή δόση.
    #
    Σχόλιο από july88, 28-2-12  
    Πάρα πολύ νόστιμη. Δοκιμασμένη πάρα πολλές φορές και πάντα με επιτυχία. Πολλές φορές αντικαθιστώ μέρος του αλευριού με κορν φλάουρ για πιο μεταξένια υφή.
    #
    Σχόλιο από cuoco, 24-3-12  
    ειναι ακριβως οπως τη δινει ο Παρλιαρος η ειναι με παραλλαγες? σκοπευω να τη φτιαξω συντομα για μια τουρτα
    #
    Σχόλιο από Polymnia, 14-4-12  
    Πολύ ωραία! Είναι η πρώτη φορά που κάνω κρέμα ζαχαροπλαστικής και επέλεξα αυτήν γιατί σιχαίνομαι τα πολλά αυγά. Βγήκε τέλεια και ήταν πολύ εύκολη στην εκτέλεση, ακόμη και για μια άσχετη όπως εγώ!!!
    #
    Σχόλιο από christina83, 13-12-12  
    Πολύ ωραία κρέμα. Στην αρχή μου φάνηκε λίγο αραιή, αλλά όταν σέρβιρα το μιλφειγ έγινε πραγματική μάχη! Σήμερα λέω να φτιάξω και τη σοκολατένια.
    #
    Σχόλιο από devilangel, 8-1-13  
    Πές μου τώρα εσύ (ή οποιοσδήποτε ξέρει), γιατί εγώ είχα κολλήσει σαν χαζή και έκανα μια άλλη συνταγή που 7 στις 10 φορές σβώλιαζε...! Εδώ μιλάμε για κρέμα!! Ίσως ένα κλικ πιο σφιχτή θα ήταν ακόμα καλύτερη όπως λέει και η Christina83 αλλά και πάλι υπέροχη. Συνήθως είμαι κατά του να αντιγράφω συνταγές από τηλεμάγειρες, ειδικά από τον Παρλιάρο. Zafirenia μου σε ευχαριστώ που μοιράστηκες τη συνταγή και μπράβο και για την απλά και ξεκάθαρα διατυπωμένη εκτέλεση. Να είσαι καλά! :)
    #
    Σχόλιο από cuoco, 8-1-13  
    κατα τη γνωμη μου ο Παρλιαρος δεν ειναι καθολου τηλεμαγειρας! καθε γνωμη βεβαια ειναι σεβαστη αλλα η δικη μου γνωμη ειναι πως ο Παρλιαρος, ενας επαγγελματιας του ειδους του με δικα του καταστηματα και με περιοδικο και συμμετοχη σε αλλα περιοδικα και sites δεν μπορει σε καμια περιπτωση να χαρακτηριστει τηλεμαγειρας!
    #
    Σχόλιο από kanelitsa, 11-1-13  
    Πολύ εύκολη, πολύ γρήγορη, πολύ γευστική και με εγγυημένο αποτέλεσμα! Από δω και πέρα αυτήν θα χρησιμοποιώ. Τελικά ο Παρλιάρος είναι μοναδικός!!!
    #
    Σχόλιο από ANGOLINA, 22-1-13  
    Νοστιμότατη έβαλα και λίγο ξύσμα λεμόνι.
    #
    Σχόλιο από thomaei, 22-1-13  
    Μια υπεροχη κρεμα !
    #
    Σχόλιο από zafirenia, 23-1-13  
    Και εγώ όσες συνταγές του έχω δοκιμάσει πάντα μου πετυχαίνουν.χαίρομαι που σας άρεσε κορίτσια.
    #
    Σχόλιο από vik, 4-2-13  
    ΕΚΑΝΑ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΕΒΑΛΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΑΥΓΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΒΓΗΚΕ ΤΕΛΕΙΑ!!!!
    #
    Σχόλιο από elenitsa!!!, 15-2-13  
    καταπληκτική συνταγή!!!! πρόσθεσα ξύσμα λεμονιού και έδωσε υπέροχο άρωμα...έχω δοκιμάσει διάφορες συνταγές, αυτή είναι η καλύτερη.
    #
    Σχόλιο από Κωνσταντίνα16, 24-2-13  
    H ευκολότερη κρέμα πατισερί που έφτιαξα ποτέ μου και η νοστιμότερη κατά την άποψή μου. Αντί για αλεύρι χρησιμοποίησα αραβοσιτάλευρο *corn flour.
    5 πηρουνάκια τις αξίζουν!
    #
    Σχόλιο από vasilia gen, 1-3-13  
    πολυ ωραια η κρεμα, εγω την χρησιμοποιησα σε μια τουρτα και την "παντρεψα" με μια κρεμα κρέμα σοκολατας αναμεσα σε ενα καταπληκτικο παντεσπανι σοκολατας και εγινε......ΜΟΥΡΛΙΑ!!!!
    #
    Σχόλιο από neraidouli, 15-4-13  
    μπορούμε να γεμίσουμε και σου με αυτη την κρέμα???
    #
    Σχόλιο από makarismaria, 6-5-13  
    #
    Σχόλιο από karabida, 13-5-13  
    #
    Σχόλιο από mariannampo, 21-5-13  
    Πολύ ωραία, δεν έχει πολλά αυγά και είναι σημαντικό, εγώ προσωπικά την επόμενη φορά που θα την κάνω θα βάλω λίγη ζάχαρη παραπάνω.Ευχαριστούμε για την συνταγή.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>

    49 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από zafirenia, 28-2-12  
    mom2twins συγνώμη που άργησα να σου απαντήσω.Ναι θα χρειαστείς διπλή δόση.
    #
    Σχόλιο από july88, 28-2-12  
    Πάρα πολύ νόστιμη. Δοκιμασμένη πάρα πολλές φορές και πάντα με επιτυχία. Πολλές φορές αντικαθιστώ μέρος του αλευριού με κορν φλάουρ για πιο μεταξένια υφή.
    #
    Σχόλιο από cuoco, 24-3-12  
    ειναι ακριβως οπως τη δινει ο Παρλιαρος η ειναι με παραλλαγες? σκοπευω να τη φτιαξω συντομα για μια τουρτα
    #
    Σχόλιο από Polymnia, 14-4-12  
    Πολύ ωραία! Είναι η πρώτη φορά που κάνω κρέμα ζαχαροπλαστικής και επέλεξα αυτήν γιατί σιχαίνομαι τα πολλά αυγά. Βγήκε τέλεια και ήταν πολύ εύκολη στην εκτέλεση, ακόμη και για μια άσχετη όπως εγώ!!!
    #
    Σχόλιο από christina83, 13-12-12  
    Πολύ ωραία κρέμα. Στην αρχή μου φάνηκε λίγο αραιή, αλλά όταν σέρβιρα το μιλφειγ έγινε πραγματική μάχη! Σήμερα λέω να φτιάξω και τη σοκολατένια.
    #
    Σχόλιο από devilangel, 8-1-13  
    Πές μου τώρα εσύ (ή οποιοσδήποτε ξέρει), γιατί εγώ είχα κολλήσει σαν χαζή και έκανα μια άλλη συνταγή που 7 στις 10 φορές σβώλιαζε...! Εδώ μιλάμε για κρέμα!! Ίσως ένα κλικ πιο σφιχτή θα ήταν ακόμα καλύτερη όπως λέει και η Christina83 αλλά και πάλι υπέροχη. Συνήθως είμαι κατά του να αντιγράφω συνταγές από τηλεμάγειρες, ειδικά από τον Παρλιάρο. Zafirenia μου σε ευχαριστώ που μοιράστηκες τη συνταγή και μπράβο και για την απλά και ξεκάθαρα διατυπωμένη εκτέλεση. Να είσαι καλά! :)
    #
    Σχόλιο από cuoco, 8-1-13  
    κατα τη γνωμη μου ο Παρλιαρος δεν ειναι καθολου τηλεμαγειρας! καθε γνωμη βεβαια ειναι σεβαστη αλλα η δικη μου γνωμη ειναι πως ο Παρλιαρος, ενας επαγγελματιας του ειδους του με δικα του καταστηματα και με περιοδικο και συμμετοχη σε αλλα περιοδικα και sites δεν μπορει σε καμια περιπτωση να χαρακτηριστει τηλεμαγειρας!
    #
    Σχόλιο από kanelitsa, 11-1-13  
    Πολύ εύκολη, πολύ γρήγορη, πολύ γευστική και με εγγυημένο αποτέλεσμα! Από δω και πέρα αυτήν θα χρησιμοποιώ. Τελικά ο Παρλιάρος είναι μοναδικός!!!
    #
    Σχόλιο από ANGOLINA, 22-1-13  
    Νοστιμότατη έβαλα και λίγο ξύσμα λεμόνι.
    #
    Σχόλιο από thomaei, 22-1-13  
    Μια υπεροχη κρεμα !
    #
    Σχόλιο από zafirenia, 23-1-13  
    Και εγώ όσες συνταγές του έχω δοκιμάσει πάντα μου πετυχαίνουν.χαίρομαι που σας άρεσε κορίτσια.
    #
    Σχόλιο από vik, 4-2-13  
    ΕΚΑΝΑ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΕΒΑΛΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΑΥΓΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΒΓΗΚΕ ΤΕΛΕΙΑ!!!!
    #
    Σχόλιο από elenitsa!!!, 15-2-13  
    καταπληκτική συνταγή!!!! πρόσθεσα ξύσμα λεμονιού και έδωσε υπέροχο άρωμα...έχω δοκιμάσει διάφορες συνταγές, αυτή είναι η καλύτερη.
    #
    Σχόλιο από Κωνσταντίνα16, 24-2-13  
    H ευκολότερη κρέμα πατισερί που έφτιαξα ποτέ μου και η νοστιμότερη κατά την άποψή μου. Αντί για αλεύρι χρησιμοποίησα αραβοσιτάλευρο *corn flour.
    5 πηρουνάκια τις αξίζουν!
    #
    Σχόλιο από neraidouli, 15-4-13  
    μπορούμε να γεμίσουμε και σου με αυτη την κρέμα???
    #
    Σχόλιο από makarismaria, 6-5-13  
    #
    Σχόλιο από karabida, 13-5-13  
    #
    Σχόλιο από mariannampo, 21-5-13  
    Πολύ ωραία, δεν έχει πολλά αυγά και είναι σημαντικό, εγώ προσωπικά την επόμενη φορά που θα την κάνω θα βάλω λίγη ζάχαρη παραπάνω.Ευχαριστούμε για την συνταγή.
    #
    Σχόλιο από dthemora, 5-6-13  
    Απίθανη! Εβαλα κι άλλη ζάχαρη
    #
    Σχόλιο από kirastas, 11-6-13  
    =) apla telia!kalitery apo alles 4 pou dokimasa! mprabo
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    10 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από mom2twins, 25-2-12  
    zafirenia τι ποσότητα βγαίνει αυτή η δόση; Είναι αρκετή για μια τούρτα 28cm ή για ένα μιλφέιγ ή θα πρέπει να διπλασιαστούν τα υλικά; Ευχαριστώ πολύ!
    #
    Σχόλιο από kathrin55, 14-7-13  
    Το γάλα πρέπει να είναι φρέσκο ή εβαπορέ; Και μπορώ να αντικαταστήσω το αλεύρι ολικώς με άνθος αραβοσίτου ή πρέπει να έχει και λίγο αλεύρι (γιατί φοβάμαι ότι θα αφήσει αυτήν την γεύση);
    #
    Σχόλιο από nani!, 4-10-13  
    θελω να φτιαξω σου και εκλερ και σκεφτομαι να χρησιμοποιησω αυτη τη συνταγη ειναι αρκετη η ποσοτητα της?ενα μιλφειγ σε πυρεξ γινεται μαυτη τη ποσοτητα?
    #
    Σχόλιο από Smallie, 13-2-14  
    Καλησπέρα κι από μένα,είμαι καινούρια στην παρέα και τώρα ξεκινάω να ασχολούμαι με την ζαχαροπλαστική.Η ερώτησή μου είναι η εξής:Αυτή την κρέμα μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε σαν γέμιση σε μπουγάτσα και σε τούρτα;Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
    #
    Σχόλιο από roulagrf, 1-5-14  
    παιδιά θα ήθελα να ρωτήσω αν θα ήταν εφικτό να καλύψω
    μια τούρτα γύρω γύρω με την κρέμα κ αν την έχει δοκιμάσει κανείς σε συνδυασμό με κορμό σοκολάτας με μπισκότα..
    #
    Σχόλιο από mariaelectra, 14-5-14  
    φρεσκο ἠ παστεριομενο γαλα;
    #
    Σχόλιο από aggelos30, 15-5-14  
    Φρέσκο γάλα βάζεις.
    #
    Σχόλιο από zwhNestora, 8-6-14  
    ερωτηση αυτη ηκρεμα ειναι η λεγομενη πατισερι η οχι
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 8-6-14  
    Ναι, ειναι πατισερί.
    #
    Σχόλιο από gali17, 3-8-14  
    Μήπως γίνεται να βάλουμε ένα αυγό;το έχει δοκιμάσει κανείς;

    4 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από vasilia gen, 1-3-13  
    πολυ ωραια η κρεμα, εγω την χρησιμοποιησα σε μια τουρτα και την "παντρεψα" με μια κρεμα κρέμα σοκολατας αναμεσα σε ενα καταπληκτικο παντεσπανι σοκολατας και εγινε......ΜΟΥΡΛΙΑ!!!!
    #
    Σχόλιο από aggelos30, 28-12-13  
    Πάρα πολύ καλή !! Οι καλεσμένοι μου ξετρελάθηκαν !! Βέβαια εγώ πρόσθεσα αλλα 50 gr ζάχαρη μπορεί να ήθελε κι άλλο λίγο ακόμα ... αλλά παρόλα αυτα super και σπητική !!
    #
    Σχόλιο από marina12, 7-4-14  
    Πολύ εύκολη συνταγή και πολύ νόστιμη. Την έφτιαξα για την τούρτα της μικρής μου. Έβαλα corn flour αντί για αλεύρι και αντί για βανίλια έβαλα λίγο baileys και τριμμένα αμύγδαλα. Της έδωσε άλλο αέρα. Ευχαριστούμε.
    #
    Σχόλιο από Tess, 22-6-14  
    Πολύ εύκολη και ωραία συνταγή. Μόνο το αλεύρι είναι κατά τη γνώμη μου πολύ. Θα πρέπει να είναι περίπου 10-20 γρ. λιγότερο - και ίσως καλύτερα κορν φλάουρ αντί για αλεύρι. Αρωματίζεται ωραία με ξύσμα από λεμόνι.

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Κρέμες
    Ένα βιβλίο 34 αγαπημένων συνταγών, του/της Nikal
    Γλυκάκια
    Ένα βιβλίο 36 αγαπημένων συνταγών, του/της Wendy
    Αγαπημένες συνταγές litsazao
    Ένα βιβλίο 133 αγαπημένων συνταγών, του/της litsazao
    Γλασα
    Ένα βιβλίο 37 αγαπημένων συνταγών, του/της aggelikiaggelopoulou
    Αγαπημένες συνταγές κρεας
    Ένα βιβλίο 208 αγαπημένων συνταγών, του/της sandys