zafirenia
zafirenia @cook_8461587
Ν ΙΩΝΙΑ,

Λίγα μυστικά ακόμα

Εγώ πάντα αυτή τη κρέμα κάνω. Μόλις κρυώσει την χτυπάω στο μίξερ και γίνετε αφράτη. Αν θέλουμε να την κάνουμε σοκολατένια την κρέμα λιώνουμε 50 γρ. κουβερτούρα και την προσθέτουμε στο τέλος μαζί με το βούτυρο. Είναι συνταγή του Παρλιάρου από το βιβλίο Σοκολάτα. Είναι δοκιμασμένη άπειρες φορές. Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

13 Minutes
  1. 1/2 λίτρο γάλα
  2. 100 γρ. ζάχαρη
  3. 60 γρ. αλεύρι
  4. 2 αυγά ολόκληρα
  5. 20 γρ. βούτυρο (1 κομματάκι)
  6. λίγη βανίλια (εγώ βάζω 1 με 1 1/2 κάψουλα)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε το αλεύρι την ζάχαρη και την βανίλια σε ένα βαθύ σκεύος και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και τα 2 αυγά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει χυλός.

  2. 2

    Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα

  3. 3

    Και πριν αρχίσει να βράζει ρίχνουμε την μισή ποσότητα από το ζεστό γάλα στο χυλό, ανακατεύουμε

  4. 4

    Και το ρίχνουμε στο υπόλοιπο γάλα.

  5. 5

    Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.

  6. 6

    Μόλις είναι έτοιμη την κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο (ή μαργαρίνη) και ανακατεύουμε. Βάζουμε μια μεμβράνη να ακουμπάει την κρέμα για να μην κάνει κρούστα και την αφήνουμε να κρυώσει.

Αντιδράσεις

Cooksnaps (36)

Σχόλια (101)

Dimitris Zlatanos
Dimitris Zlatanos @cook_8487466
Την μαργαρινη ως εναλακτικη του βουτυρου την αναφερει ο Παρλιαρος??

Από

zafirenia
zafirenia @cook_8461587
στις
Ν ΙΩΝΙΑ,