Κρέμα ζαχαροπλαστικής

Bαθμολογία: 4.3889
       
 
36 ψήφοι
ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 08.12.07

Περιγραφή

Η κλασική πολυαγαπημένη κρέμα, που αποτελεί βασικό συστατικό για πολλά δημοφιλή γλυκά! Προσαρμόστε τη στο γούστο σας και αυτοσχεδιάστε!

Κρέμα ζαχαροπλαστικής
photo: skelida

Τι χρειαζόμαστε:

  • 4 κροκάδια
  • 2/3 φλιτζανιού ζάχαρη
  • 1/3 φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 φλιτζάνια γάλα φρέσκο πλήρες
  • 2 βανίλιες
Στα γρήγορα
Μέθοδος: Κατσαρόλας
Δυσκολία: Γρήγορο
Φτιάχνει: 4 φλιτζάνια περίπου
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Χτυπάτε τους κρόκους με τη ζάχαρη να ασπρίσουν
  2. Σε κατσαρολάκι βάζετε το γάλα και τη βανίλια να πάρουν βράση
  3. Ανακατεύετε
  4. Προσθέτετε το μείγμα των κρόκων και σιγοβράζετε, ανακατεύοντας συνεχώς
  5. Προσθέτετε σιγά σιγά το αλεύρι με συνεχές ανακάτεμα, να πήξει η κρέμα

Λίγα μυστικά ακόμα

Δεν σας συνιστώ να βάλετε corn flour, γιατί θα γίνει σαν την άνθος αραβοσίτου.

Χρησιμοποιείται σαν γέμιση σε τούρτες, σουδάκια, εκλέρ..

Παραλλαγές: προσθέστε λίγες κουταλιές από το αγαπημένο σας λικέρ. Αντί για βανίλια, βάλτε ξύσμα ενός λεμονιού ή πορτοκαλιού. Για να γίνει σοκολατένια, προσθέστε λιωμένη κουβερτούρα.

ΤIP: Για πιο αφράτη και ομοιόμορφη κρέμα, μόλις κρυώσει, ανακατέψτε σε αυτή μια κούπα σαντιγύ!

Σχετικές συνταγές

    64 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από NTINA, 8-12-07  
    Aκομα καλυτερα ειναι το νισεστε,αντι αλευρι ,της δινει πιο φινα γευση.
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 8-12-07  
    Ναι, το ξερω, ομως πιο ευκολα σου βρισκεται αλευρι για ολες τις χρησεις.Εκτος αν χρησιμοποιείς ευρέως το νισεστέ
    #
    Σχόλιο από kleiw, 9-12-07  
    einai polu kalh h suntagh sou!!exw sxetika thn idia!!!dokimase mia fora me mastixa,sth thesh ths banilias!!kanei thn diafora!!!idika soudakia,me krema mastixas kai pagsto kaimaki!!!
    nasai panta kala!!!
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 10-12-07  
    Πρωτότυπη η μαστίχα στα σουδάκια! Θα το δοκιμασω! Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!
    #
    Σχόλιο από Ginger, 26-1-08  
    Πόση σοκολάτα χρειάζεται στη δόση που αναφέρεις;
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 26-1-08  
    Εγω Ginger, τη βάζω με το μάτι. Μιση πλάκα μου κάνει!
    #
    Σχόλιο από Bill, 5-6-08  
    Πολύ καλή συνταγή, τη χρησιμοποίησα για μιλφεϊ, επειδή το εχω κ μια μικρή αδυναμία, κ ήταν θεϊκό κ μάλιστα πολύ καλύτερο από τα έτοιμα, αλλά εχω ένα κόλλημα με τα αβγά, αν ξέρω ότι κάποιο φαγητό ή γλυκό έχει πολλά αβγά δυσκολεύομαι να το φάω, μήπως υπάρχει κάποιος τρόπος να ελατωσω τα αβγά;
    #
    Σχόλιο από Bill, 5-6-08  
    Πολύ καλή συνταγή, τη χρησιμοποίησα για μιλφεϊ, επειδή το εχω κ μια μικρή αδυναμία, κ ήταν θεϊκό κ μάλιστα πολύ καλύτερο από τα έτοιμα, αλλά εχω ένα κόλλημα με τα αβγά, αν ξέρω ότι κάποιο φαγητό ή γλυκό έχει πολλά αβγά δυσκολεύομαι να το φάω, μήπως υπάρχει κάποιος τρόπος να ελατωσω τα αβγά;
    #
    Σχόλιο από christina.f, 6-6-08  
    Μπορείς να μειώσεις τα αυγά!!!Κάνω την ίδια συνταγή για την κρεμα του μιλφέιγ και σε 6 ποτήρια γάλα βάζω μόνο 2 αυγά και γίνεται τέλεια. Επίσης βάζω και μια κουταλιά της δούπας όχι πολύ γεμάτη βούτυρο. Δοκίμασε το και θα με θυμηθείς.
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 30-6-08  
    Κοιταξτε, η συνταγη λεει 4 κροκους αλλα η αληθεια ειναι οτι εγω βαζω 2 η και 1! Δεν υπαρχει διαφορα. Αν θελετε το κανετε κι εσεις!
    #
    Σχόλιο από xaroula, 30-6-08  
    και εγω την εφτιαξα με 2 κροκους μια χαρα εγινε
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 5-12-08  
    Την έφτιαξα και εγώ με 2 κρόκους και έγινε φανταστική. Την επόμενη φορά μόνο θα μειώσω λίγο τη ζάχαρη σε 1/2 κούπα γιατί μου φάνηκε λίγο παραπάνω γλυκιά.
    #
    Σχόλιο από corina, 10-12-08  
    Teleia! Ki egw thn eftiaksa me 2 avga kai egine polu kalh, gemisa sou kai eginan fantastika!
    #
    Σχόλιο από YellowCat, 6-1-09  
    Πολύ καλή η συνταγή. Την έφτιαξα με την αδερφή μου και γεμίσαμε σουδάκια. Την φτιάξαμε σύμφωνα με τις υποδείξεις σας και χρησιμοποιήσαμε νισεστέ. Γίνανε ανάρπαστα.
    #
    Σχόλιο από LolliPop, 17-2-09  
    αν το γάλα δεν είναι πλήρες θα γίνει νερουλή η κρέμα;
    #
    Σχόλιο από lemon74, 18-2-09  
    τέλεια γεύση Πεταλουδίτσα...την έκανα με αλεύρι και κουβερτούρα...ευχαριστώ!!!
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 18-2-09  
    μπραβο lemon74!Χρησιμοποιειται σε πολλα γλυκακια!
    #
    Σχόλιο από ΚΑΡΜΕΝ, 3-3-09  
    κορίτσια τι είναι το νισεστε?
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 4-3-09  
    σκονη ειναι!σαν αλευρι.τη βρισκεις στα σ/μ σε ραφια με ειδη ζαχαροπλαστικης
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 6-3-09  
    LolliPop δε νομιζω να υπαρξει προβλημα αφου πηζει χαρη στο αλευρι/κορν φλαουρ/νισεστε!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>

    51 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από NTINA, 8-12-07  
    Aκομα καλυτερα ειναι το νισεστε,αντι αλευρι ,της δινει πιο φινα γευση.
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 8-12-07  
    Ναι, το ξερω, ομως πιο ευκολα σου βρισκεται αλευρι για ολες τις χρησεις.Εκτος αν χρησιμοποιείς ευρέως το νισεστέ
    #
    Σχόλιο από kleiw, 9-12-07  
    einai polu kalh h suntagh sou!!exw sxetika thn idia!!!dokimase mia fora me mastixa,sth thesh ths banilias!!kanei thn diafora!!!idika soudakia,me krema mastixas kai pagsto kaimaki!!!
    nasai panta kala!!!
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 10-12-07  
    Πρωτότυπη η μαστίχα στα σουδάκια! Θα το δοκιμασω! Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!
    #
    Σχόλιο από Ginger, 26-1-08  
    Πόση σοκολάτα χρειάζεται στη δόση που αναφέρεις;
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 26-1-08  
    Εγω Ginger, τη βάζω με το μάτι. Μιση πλάκα μου κάνει!
    #
    Σχόλιο από Bill, 5-6-08  
    Πολύ καλή συνταγή, τη χρησιμοποίησα για μιλφεϊ, επειδή το εχω κ μια μικρή αδυναμία, κ ήταν θεϊκό κ μάλιστα πολύ καλύτερο από τα έτοιμα, αλλά εχω ένα κόλλημα με τα αβγά, αν ξέρω ότι κάποιο φαγητό ή γλυκό έχει πολλά αβγά δυσκολεύομαι να το φάω, μήπως υπάρχει κάποιος τρόπος να ελατωσω τα αβγά;
    #
    Σχόλιο από Bill, 5-6-08  
    Πολύ καλή συνταγή, τη χρησιμοποίησα για μιλφεϊ, επειδή το εχω κ μια μικρή αδυναμία, κ ήταν θεϊκό κ μάλιστα πολύ καλύτερο από τα έτοιμα, αλλά εχω ένα κόλλημα με τα αβγά, αν ξέρω ότι κάποιο φαγητό ή γλυκό έχει πολλά αβγά δυσκολεύομαι να το φάω, μήπως υπάρχει κάποιος τρόπος να ελατωσω τα αβγά;
    #
    Σχόλιο από christina.f, 6-6-08  
    Μπορείς να μειώσεις τα αυγά!!!Κάνω την ίδια συνταγή για την κρεμα του μιλφέιγ και σε 6 ποτήρια γάλα βάζω μόνο 2 αυγά και γίνεται τέλεια. Επίσης βάζω και μια κουταλιά της δούπας όχι πολύ γεμάτη βούτυρο. Δοκίμασε το και θα με θυμηθείς.
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 30-6-08  
    Κοιταξτε, η συνταγη λεει 4 κροκους αλλα η αληθεια ειναι οτι εγω βαζω 2 η και 1! Δεν υπαρχει διαφορα. Αν θελετε το κανετε κι εσεις!
    #
    Σχόλιο από xaroula, 30-6-08  
    και εγω την εφτιαξα με 2 κροκους μια χαρα εγινε
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 5-12-08  
    Την έφτιαξα και εγώ με 2 κρόκους και έγινε φανταστική. Την επόμενη φορά μόνο θα μειώσω λίγο τη ζάχαρη σε 1/2 κούπα γιατί μου φάνηκε λίγο παραπάνω γλυκιά.
    #
    Σχόλιο από corina, 10-12-08  
    Teleia! Ki egw thn eftiaksa me 2 avga kai egine polu kalh, gemisa sou kai eginan fantastika!
    #
    Σχόλιο από YellowCat, 6-1-09  
    Πολύ καλή η συνταγή. Την έφτιαξα με την αδερφή μου και γεμίσαμε σουδάκια. Την φτιάξαμε σύμφωνα με τις υποδείξεις σας και χρησιμοποιήσαμε νισεστέ. Γίνανε ανάρπαστα.
    #
    Σχόλιο από LolliPop, 17-2-09  
    αν το γάλα δεν είναι πλήρες θα γίνει νερουλή η κρέμα;
    #
    Σχόλιο από lemon74, 18-2-09  
    τέλεια γεύση Πεταλουδίτσα...την έκανα με αλεύρι και κουβερτούρα...ευχαριστώ!!!
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 18-2-09  
    μπραβο lemon74!Χρησιμοποιειται σε πολλα γλυκακια!
    #
    Σχόλιο από ΚΑΡΜΕΝ, 3-3-09  
    κορίτσια τι είναι το νισεστε?
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 4-3-09  
    σκονη ειναι!σαν αλευρι.τη βρισκεις στα σ/μ σε ραφια με ειδη ζαχαροπλαστικης
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 6-3-09  
    LolliPop δε νομιζω να υπαρξει προβλημα αφου πηζει χαρη στο αλευρι/κορν φλαουρ/νισεστε!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    11 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από aspaa60, 2-10-10  
    επειδη τηνκανω τωρα την συνταγη , δεν βλεπω κατι να ασπριζει .η ζαχαρη εγινε σαν βρεγμενη αμμος κιτρινη . τι εκανα λαθος ?
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 4-10-10  
    aspaa60 έβαλες μόνο τους κρόκους και τη ζάχαρη; Εάν ναι, μετά από αρκετό χτύπημα το μείγμα φουσκώνει και ασπρίζει (πάντα).
    #
    Σχόλιο από rapanaki, 6-2-11  
    Θα μπορούσαμε να χρωματήσουμε την κρέμα με χρώμα ζαχαροπλαστικής? Με υγρό ή με πάστα καλύτερα?
    #
    Σχόλιο από Κοντέσσα Μαρία, 9-3-11  
    Ευκολη ελαφρια με διακριτικη γευση .Μια απορια ομως.Επι 20΄χτυπουσα στο μιξερ τα κροκαδια με την ζαχαρη αλλα αυτα δεν λεγανε να ασπρισουν με τιποτα. Μηπως επειδη ειναι χωριατικα και κατακκοκινοι οι κροκοι;Οπως και να εχει η κρεμα αξιζει τα 5 πιρουνακια της και με το παραπανο.Σευχαριστουμε.
    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 6-9-11  
    Επειδή θέλω να τη φτιάξω το Σ/Κ, μου λέτε σας παρακαλώ αν πρέπει να διαλύσω το αλεύρι σε λίγο γάλα για να μη σβολιάσει; Ευχαριστώ.
    #
    Σχόλιο από agapi6, 4-3-12  
    Για να γίνει σοκολατένια, πόση κουβερτούρα χρειάζεται;

    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 29-4-13  
    τα σπας την ωρα που τ βαζεις ολα μαζι στην κατσαρολα πριν αναψεις τη φωτια κ ανακατευεις με συρμα..μετα αναβεις το ματι
    #
    Σχόλιο από Symeoni, 25-7-13  
    Καλησπερα σας!!! Η ερωτηση μου ειναι αν καποιος επιδιωξε να την κανει για εκμεκ καταιφι.Αυτοι που την εβαλαν σε μιλφειγ, τι μεγεθος ταψιου?
    Εννοειται κ θα την φτιαξω με νισεστε κ μαστιχα!
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 26-7-13  
    symeoni ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΕΚΜΕΚ..ΕΧΩ ΑΝΕΒΑΣΜΕΝΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ Τ ΤΑΨΙΟΥ ΘΕΛΕΙ 3 ΔΟΣΕΙΣ ΚΡΕΜΑΣ,ΓΙΑ ΝΑ ΝΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟ..
    #
    Σχόλιο από katiababis20, 29-10-13  
    Den katalava gia na min svoliasoun ta auga ta anakatevw ola mazi prin anapsw to mati i meta kai pws???
    #
    Σχόλιο από Ειρήνη17, 10-3-14  
    4 πιρουνάκια γιατί η γεύση της ήταν εκπληκτική!!εγώ επειδή διάβασα στα σχόλια ότι κάποιος έβαλε και μαστίχα χίου,το δοκίμασα και εγώ!και το αποτέλεσμα...τέλειο!!απλά μόνο που μου χρειάστηκε παραπάνω αλεύρι για να πήξει.γιατί αυτό;μήπως επειδή τα έβαλα ολόκληρα τα αυγα;

    2 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από cmoustaka, 7-1-11  
    Δεν ξέρω για όλα τα παραπάνω μέλη πάντως εμένα μου βγήκε σαν άνθος αραβοσίτου στη γεύση και στο άρωμα, μήπως φταίει το λίγο κακάο που πρόσθεσα; μήπως ότι το γάλα δεν ήταν πλήρες;αναρωτιέμαι τί έκανα λάθος, εκτός και αν έτσι μοιάζει η κρέμα ζαχαροπλαστικής, κανένα κόλπο να μην σβωλιάζει το αλεύρι και να πήζει πιο γρήγορα;
    #
    Σχόλιο από niki27, 3-12-12  
    ftiaxno xronia tora mia paromoia.. me ti diafora pos vazo kai 100 gr bitam ..kai einai teleia!!!!

    Σχετικά άρθρα

    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Τουρτες-μπισκοτα
    Ένα βιβλίο 60 αγαπημένων συνταγών, του/της Soulitsa
    kremes-poutinges-
    Ένα βιβλίο 97 αγαπημένων συνταγών, του/της voula 64
    Κρέμες
    Ένα βιβλίο 9 αγαπημένων συνταγών, του/της Anthoula_S
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 31 αγαπημένων συνταγών, του/της Aντζυ
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 195 αγαπημένων συνταγών, του/της Ermioni