ninapr
ninapr @ninapr1234

Μικρά κρεμμύδια διατηρημένα στο ξύδι που δεν περνούν απαρατήρητα!

Λίγα μυστικά ακόμα

Συνδυάζονται με φρέσκα γλυκά κρεμμυδάκια στιφάδου σε κρέας (κουνέλι, λαγός, μοσχάρι) ή σωταρισμένα στο τηγάνι με βούτυρο και λίγη ζάχαρη μαύρη για ψητά σχάρας. Είναι επίσης υπέροχα ως ορεκτικό μόνα τους, δίπλα στις ελιές ή ανάμεσα σε άλλα σπιτικά τουρσιά. Η συνταγή είναι από ένα παλιό περιοδικό μαγειρικής.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1 κιλό μικρά κρεμμυδάκια στιφάδου
  2. 1 λίτρο ξύδι λευκό
  3. 1 ξυλάκι κανέλας
  4. φύλλα δάφνης
  5. 5-8 κόκκους μαύρο πιπέρι
  6. 2 γαρύφαλλα
  7. 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
  8. 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Καθαρίζετε τα κρεμμύδια (ή παίρνετε έτοιμα καθαρισμένα-κατεψυγμένα) και τα ρίχνετε σε βραστό αλατισμένο νερό. Τα αφήνετε για 2΄και τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα. Τα στραγγίζετε καλά σε σουρωτήρι.

  2. 2

    Σε μια κατσαρόλα αδειάζετε το ξύδι και προσθέτετε την κανέλα, το πιπέρι και τα γαρύφαλα. Βράζετε για 8΄και το αφήνετε να κρυώσει εντελώς.

  3. 3

    Τοποθετείτε τα κρεμμυδάκια σφιχτά μέσα σε βάζα προσθέτοντας από 1 φύλλο δάφνης στο κέντρο.

  4. 4

    Γεμίζετε με το βρασμένο ξύδι και το ελαιόλαδο και κλείνετε ερμητικά.

  5. 5

    Τα διατηρείτε σε σκοτεινό μέρος και τα καταναλώνετε 2-3 μήνες μετά την ημερομηνία παρασκευής τους.

Αντιδράσεις

Σχόλια (3)

dino
dino @sotos
Δεν γίνονται πολύ ξυδατα βάζοντας μόνο ξύδι;Το λάδι μενει πάνω.

Από

ninapr
ninapr @ninapr1234
στις