Κρεμμυδοκουλούρα
Την φτιάχνουνε στο Πήλιο και η νοστιμιά της είναι μοναδική!
Λίγα μυστικά ακόμα
Εγώ κάποιες φορές βάζω τη γέμιση σε δύο-δύο φύλλα, τα τυλίγω και τα στρίβω σε σχήμα σαλιγκαριού. Γίνονται πολύ ωραίες στριφτές κρεμμυδοκουλούρες. Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
-
700 γρ. κρεμμύδια χοντροκομμένα
-
250 γρ. τυρί φέτα
-
100-150 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
-
2 αυγά
-
1/2 κούπα τσαγιού γάλα
-
2 κ.σ. χοντρό σιμιγδάλι
-
8-10 φύλλα χωριάτικο φύλλο (αν είναι χειροποίητο ακόμα καλύτερα)
-
1/2 κούπα τσαγιού λάδια ελιάς (ή ηλιέλαιο για πιο ελαφρύ) για τη γέμιση και άλλη μία κούπα για το άλλειμα των φύλλων
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε το χοντροκομμένο κρεμμύδι για 5' και το σουρώνουμε καλά.
-
2
Το τσιγαρίζουμε στην κατσαρόλα με την μισή κούπα λάδι (ή ηλιέλαιο).
-
3
Αφού σβήσουμε τη φωτιά προσθέτουμε τα τυριά, τα αυγά λίγο χτυπημένα, το γάλα και το σιμιγδάλι. Τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μίγμα.
-
4
Σε ένα ταψί λίγο μικρότερο από τα φύλλα στρώνουμε σαν βάση τα μισά (4 με 5 φύλλα) αφού πρώτα αλλείψουμε το καθένα με ελαιόλαδο. Μετά προσθέτουμε τη γέμιση σε ομοιόμορφο πάχος και απο πάνω τα υπόλοιπα φύλλα, επίσης αλλειμένα με ελαιόλαδο.
-
5
Γυρίζουμε προς τα μέσα όσο τμήμα των πάνω φύλλων εξέχει.
-
6
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Το πάνω-πάνω φύλλο εκτός από ελαιόλαδο το αλλείφουμε και με γάλα για να γίνει τραγανό και να μη σπάει. Την κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και την ψήνουμε επί μισή ώρα, έχοντας τον φούρνο στον αέρα ή στην αντίσταση πάνω-κάτω.
Σχόλια (2)