Κρεμμυδοντολμάδες μερακλήδικοι
Κρεμμυδοντολμάδες μερακλήδικοι σε πήλινο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θέλω αυγοκόβω αν όχι τους αφήνω με το λαδάκι τους.
Υλικά
-
8 μεγάλα κρεμμύδια
-
1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
-
1/2 φλ. τσαγιού ρύζι (γλασε)
-
1 καρότο, τριμμένο στον τρίφτη
-
1/2 ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
-
1/2 ματσάκι άνηθος, ψιλοκομμένος
-
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
-
1 ποτήρι νερό
-
αλάτι
-
πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια.
-
2
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε νερό και ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν κάπως αλλά όχι τελείως. Τα σουρώνουμε και βρέχουμε με τρεχούμενο κρύο νερό.
-
3
Τα χαράζουμε κατά μήκος από τη μία μόνο μεριά, αλλά βαθιά μέχρι το κέντρο
-
4
Ανοίγουμε προσεκτικά ένα-ένα τα φύλλα των κρεμμυδιών.
-
5
Κρατάμε ξεχωριστά τις καρδιές και τις ψιλοκόβουμε.
-
6
Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το ρύζι, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το τριμμένο καρότο, τις ψιλοκομμένες καρδιές των κρεμμυδιών, τον άνηθο και λίγο αλατοπίπερο.
-
7
Ανακατεύουμε καλά.
-
8
Παίρνουμε ένα-ένα τα βρασμένα φύλλα των κρεμμυδιών και τα γεμίζουμε με ένα κουταλάκι του γλυκού από το μείγμα.
-
9
Τα τυλίγουμε προσεκτικά.
-
10
Βάζουμε τους ντολμάδες το ένα δίπλα στο άλλο.
-
11
Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.
-
12
Βάζω και δεύτερη ή και τρίτη σειρά από πάνω ανάλογα το μέγεθος του πήλινου.
-
13
Ρίχνουμε το νερό και, αν χρειαστεί, συμπληρώνουμε λίγο ακόμα ώστε τα κρεμμύδια να είναι βυθισμένα μέχρι τη μέση.
-
14
Σκεπάζουμε το πήλινο και μαγειρεύουμε σε φούρνο στους 190 για περίπου 60 λεπτά.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (5)